Boswandeling kasteeldomein Modave en natuurgebied

Koop de volledige reisgids voor € 15

Boswandeling kasteeldomein Modave en natuurgebied

  • Startpunt: Kasteel Modave
  • Eindpunt: Kasteel Modave
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 10,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Bospaden
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Entre Eaux et Châteaux

Deze boswandeling volgt voor een groot deel de loop van de Hoyoux, een grillig bosriviertje. Je kan niet steeds langs dit stroompje wandelen omdat bepaalde delen van het bos zijn afgesloten. Je wandelt in een waterwinningsgebied, hier pompen ze het drinkwater voor de Brusselaars op. Je zal verschillende borden zien die je daarop wijzen. Ze pompen van hieruit dagelijks 50 tot 85.000 m³ water naar Brussel.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Boswandeling Modave (10,5 km) in kasteeldomein en natuurreservaat

We starten met deze wandelroute aan het kasteel van Modave dat ook in eigendom is van de Brusselse watermaatschappij. Het grootste deel van de wandeling loopt door het natuurreservaat van Modave. Het gebied is zo’n 450 hectaren groot en eveneens in eigendom van de watermaatschappij want ze willen immers de kwaliteit van het water bewaren. Het natuurreservaat bestaat voor een groot deel uit bossen.

Je moet zeker tijd vrij maken voor een geleid bezoek aan het kasteel van Modave. Het is zeer mooi gerestaureerd en de kamers zijn prachtig gedecoreerd met schilderijen en wandtapijten. Bij de bouw in de 17de eeuw hebben stukadoors meer dan 5 jaar gewerkt om het fraaie stucwerk aan te brengen. Je krijgt er de mooiste plafonds van Europa te zien, het zijn echte kunstwerken. Het meest fascinerende is de replica van een waterpomp. In de 17de eeuw heeft een zekere Sualem een houten waterpomp gebouwd om het water uit de rivier Hoyoux tot aan het kasteel te pompen.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?