Wandelroute langs abdijen Maredsous en Maredret

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wandelroute langs abdijen Maredsous en Maredret

  • Startpunt: Abdij van Maredsous
  • Eindpunt: Abdij van Maredsous
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 5,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Bospaden en verharde wegen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Er wacht je een boswandeling met grote historische bouwwerken: twee grote abdijen en een uit de kluiten gewassen abdijhoeve. Bovendien kom je in het zeer rustige dorpje Maredret. Het is een lichte wandeling met één stukje dat goed klimt maar boven krijg je dan een uitzichtpunt als beloning.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Maredsous boswandeling langs twee abdijen

Je begint en eindigt bij de abdij van Maredsous en die hebben een groot terras en een grote taverne waar je hun kaas en bier kan proeven. Net voor halfweg kan je in Maredret nog een tweetal horecazaken vinden voor een natje en een droogje. Voor de kinderen is er een groot speelplein bij de abdij van Maredsous. Zo merk je dat je met deze wandelroute een leuke daguitstap kan maken.

Zowel de abdij van Maredsous als de abdij van Maredret zijn nog bewoond door geestelijken. Je kan van beiden de kerk bezoeken, ze hebben beiden ook een shop. Je zal onder de indruk zijn van de omvang van beide abdijen. En als slot wandel je nog langs een zeer mooie vierkanthoeve van de abdij van Maredsous.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?