Wandelroute in en rond Crupet, het mooiste dorp van Wallonië

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wandelroute in en rond Crupet, het mooiste dorp van Wallonië

  • Startpunt: Bosparking, Rue de Bordon, Crupet
  • Eindpunt: Bosparking, Rue de Bordon, Crupet
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,7 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Bospaden
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Crupet is niet alleen een van de mooiste dorpjes van Wallonië, het is ook van de meest bijzondere. Het heeft een prachtig kasteel en een unieke kunstmatige grot. Bovendien ligt het in een prachtige omgeving. Deze wandelroute laat je zowel de rijkdom zien van het dorp Crupet als van de mooie natuur. Je maakt vooral een boswandeling.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Crupet, wandeling door en rond het mooiste dorp van Wallonië

Deze bos- en natuurwandeling start vanaf de bosparking in de Rue de Bordon, maar je kan ook starten in het centrum van Crupet (weinig parkeermogelijkheden). In onze reisgids vind je alle informatie. Via het bos wandel je het centrum van Crupet in en je krijgt eerst het prachtige kasteel te zien of wat er nog van overblijft. Na een korte klim kom je in het hart van Crupet terecht waar je zeker de kunstmatige grot moet bezoeken.

Crupet is niet alleen een mooi dorpje het ligt ook zeer rustig en is omgeven door een prachtige natuur van bossen en open velden. Het centrum van Crupet kan druk zijn van de toeristen maar tijdens de rest van de wandelroute zal je veel minder tot geen toeristen zien. Het centrum van Crupet ligt in het midden van de wandelroute als je start vanaf de bosparking. Alleen in Crupet is er mogelijkheid om een terrasje te doen.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 10 juli 2021 - Arlette Van Aert

Top site zeker de moeite om ondekkingen te doen en te beleven !!!

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?