FB

Kerstmarkt Brussel 2018 bezoeken. Uitgestippelde wandeling

Volledige reisgids kopen voor € 5

Deze wandeling is onderdeel van de volledige reisgids

Kerstmarkt Brussel 2018 bezoeken. Uitgestippelde wandeling

62 x gedownload202 ervaringen
  • Startpunt: Centraal Station, Brussel
  • Eindpunt: Centraal Station, Brussel
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,2 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Brussel

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Brussel 3 dagen hotel 4* incl. 1 diner

Brussel 3 dagen hotel 4* incl. 1 diner

Verblijf in Hotel Leopold Brussels 4* gelegen in de Europese wijk. Inclusief 2x ontbijtbuffet, chocolaatjes op de kamer, 1x 3 gangendiner (Brasseriemenu) in de Brasserie Leopold, 1x bierdegustatie met aperitiefhapjes.

Download de wandelroute + kaart en beleef de kerstmarkten Brussel op z'n mooist

De kerstmarkt van Brussel is de langste van het land. Langs een parcours vanaf de Grote Markt via de Beurs, het Sint-Katelijneplein en de Vismarkt tot aan de Munt baadt de hoofdstad in een mix van licht en magie. Je vindt keuze genoeg voor kerstcadeautjes in de bijna 300 chalets overal verspreid.

De Grote Markt is omgetoverd in een feeëriek decor met een combinatie van muziek en een lichtshow. Nog méér lichtspektakel en een nostalgische draaimolen op het Sint-Katelijneplein.

Een reuzenrad staat achterin op de Vismarkt die volgestouwd is met kerstkraampjes. Wie wil schaatsen, trekt naar het Muntplein. Ook de omliggende straten zijn stemmig met licht 'aangekleed'.

We hebben een wandelroute opgemaakt om je te laten ervaren hoe Brussel 'straalt' tijdens de kerstperiode, inclusief met shoppingmogelijkheid in de Nieuwstraat.

Data kerstmarkten Brussel: Van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019

Kerstmarkt Brussel

Gratis reisgids kerstmarkt Brussel downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Brussel

Ontdek Brussel via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Kerstmarkt Brussel: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

202 ervaringen

- 10 september 2018 - Marjan

Nog nooit in Brussel geweest en kijk uit naar ons bezoek aan de kerstmarkt. Dankzij de plattegrond en info weten we nu ook waar we naar toe willen en wat we zeker niet willen missen.

- 1 juni 2018 - Tack José

Fijn om onbekende hoekjes in de kijker te plaatsen. Probeer ook meer nog andere steden zo in de kijker te plaatsen. Misschien met medewering van toeristische buereaus of gidsenkringen.

- 7 januari 2018 - Katrien

Superleuke uitstap. Zoveel kerstmarktjes, gezellig, heerlijke geuren en kleuren.Onze dochters hadden Brussel nog nooit bezocht. Goed om via de reisroutes wandeling langs de bekendste gebouwen en bezienswaardigheden te komen. De lichtshow op het einde was prachtig, precies of je kwam in een sprookje terecht. Voor herhaling vatbaar!

- 4 januari 2018 - Emma

Prachtig uitgestippelde weg langsheen de kerstmarkt! Helemaal niet bedreigd gevoeld, echtvgenoten! Proficiat

- 2 januari 2018 - Don Van Rompaey

We bezochten deze kerstmarkt op 27 december met de kleindochter. Hele leuke uitgestippelde toer. Ik wist niet dat er zoveel kerstmarkt was in Brussel en... de kraampjes waren open!!!!! wat op andere plaatsen (Mechelen oa) niet was. Kleindochter heeft genoten van de reis ernaartoe (met bus en trein) de kraampjes, de geschenkjes voor haar nieuwjaar, het reuzenrad, de hamburger, het lichtspektakel (op het einde was er spijtig genoeg regen); Kortom we hadden een prachtige dag. Dikke duim voor reisroutes.

Gratis reisgids kerstmarkt Brussel downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 5

Deze wandeling is onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?