Waar overnachten in Brussel? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Waar overnachten in Brussel? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

18 september 2023 in Brussel3 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Brussel heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Brussel!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Jam Hotel

In de jaren 70 fungeerde het bijzondere Jam Hotel als kantoorgebouw. Het gebouw werd totaal gerenoveerd met dit bijzondere hotel en dito interieur als resultaat. Een industriële look en feel met vintage en designelementen. Op stap met kinderen? Grootste troef in de kamer is het bed in de kast. Een perfecte pubercave waar de jeugd zich kan terugtrekken!

Ontspannen doe je op het dak, neem een duik in het verwarmde zwembad of geniet van een drankje op de rooftopbar. Leuke extra's zijn de gratis fitness, supersnel wifi, een gameroom en het Italiaanse restaurant. Meer info en boeken.

  1. The Hoxton hotel

Ooit de hoofdzetel van IBM Europa, nu kan je er gaan overnachten in The Hoxton hotel Brussel. Een bijzonder hotel met een van de mooiste rooftopbars van Brussel. Je waant je er in een luxueus Zuid-Amerikaans hotel met cocktailbar en een Peruaans restaurant. Meer info en boeken.

  1. Motel One Brussels

Het Motel One Brussels is een goedkoop hotel met een centrale ligging. Het Warandepark, de Grote Markt en het Europees Parlement zijn een van de vele plekken die je te voet kan gaan bezichtigen. Het hotel pakt vooral uit met zijn design dat geïnspireerd is op Brussels kant, maar het is ook geschikt voor een gezin met kinderen die er eens op uit wilt. Meer info en boeken.

  1. 2GO4 Quality Hostel Brussels Grand Place

Je moet goed kijken of je loopt er gewoon voorbij. Het 2GO4 Quality Hostel zit verstopt in een van de zijstraatjes van de Grote Markt, maar eens je het gevonden hebt, is het zeker de moeite. Het hostel is namelijk in het bezit van oude Belgische meubels die een heel huiselijke sfeer uitstralen. Maak je echter geen zorgen, de kamers zijn heel modern ingericht.

Het hostel bevindt zich vlakbij de Grote Markt, dus het is een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Art de Sejour - B&B

Een luxueuze bed & breakfast in het hartje van Brussel. Dat is precies wat Art de Sejour is. Een B&B met gezellige kamers dat zich bevindt in een 19de-eeuws herenhuis en dat je elke ochtend een hartig ontbijt zal bezorgen.

De B&B is centraal gelegen in het stadscentrum en is dus op wandelafstand van de Grote Markt en het fameuze Manneken Pis. Ook het Koninklijk Paleis is zeker een optie om te voet te gaan bezichtigen. Meer info en boeken.

  1. Vintage Hotel Brussels

Zoals de naam al doet vermoeden, biedt het Vintage Hotel Brussels je vintage kamers nabij het centrum van Brussel en dat voor een goede prijs! Het hotel ligt vlakbij een metrostation zodat je heel gemakkelijk naar het cultureel centrum van Brussel kan. De kamers zijn stuk voor stuk de moeite waard. Keer op keer zijn ze heel ontspannend, uniek en stijlvol ingericht. Meer info en boeken

  1. Hôtel des Galeries

Ook zeker de moeite waard is Hôtel des Galeries. Naast heel lichte, moderne kamers is het ook nog eens vlakbij het Stadhuis en de Grote Markt van Brussel, en op 13 minuten stappen van Brussel Dansaert. Het hotel is dus zeker goed gelegen om de bezienswaardigheden van Brussel te gaan bezichtigen én te shoppen op één dag! Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Saint-Géry

In het centrum van Brussel vind je het unieke Boutique Hotel Saint-Géry. De kamers zijn modern ingericht en geen enkele kamer is hetzelfde, het is een ware ervaring en zeker een streling voor het oog! Het is ook zeker ideaal gelegen om het stadscentrum te gaan verkennen, want dit boetiekhotel ligt vlakbij de Grote Markt en de Ancienne Belgique. Ideaal voor als je een concertje wilt meepikken. Meer info en boeken.

  1. Grand Place The Looks Apartement

Kook je liever zelf? Geen probleem! Dit centraal gelegen appartement vlakbij de Grote Markt biedt je een prachtig verblijf in de hoofdstad van België. Je hebt de keuze uit een Superior Appartement en een Superior Appartement met twee slaapkamers. Geen zorgen, welke je ook kiest, je hebt telkens uitzicht hebt op de stad.

Het appartement is vlakbij het Ancienne Belgique en het Stadhuis van Brussel. Als je iets verder wandelt, is ook het Warandepark zeker een optie om te bezoeken. Graag boeken? Klik hier.

  1. Hotel The Dominican

Heb je ooit al gehoord van Jeanneke Pis? Als dit niet het geval is, dan is het misschien een goed idee om een nachtje te boeken in The Dominican. Het is een viersterrenhotel waar je na een nachtje in een sfeervolle kamer te hebben geslapen 's ochtends kan genieten van een ontbijt in een royale zaal. Het hotel ligt vlakbij de Grote Markt, het Belga Queen restaurant en het Warandepark. Meer info en boeken.

  1. Hotel Warwick Brussels - Grand Place

Hotel Warwick Brussels is een luxueus hotel waar je in stijl kan genieten van een citytrip naar Brussel. Het hotel biedt je ruime kamers, een uitgebreid ontbijt en een toplocatie om Brussel te ontdekken.

Hotel Warwick ligt tussen het Centraal Station en de Grote Markt, dus het valt goed te bereiken. Nadat je je koffers op je kamer hebt gezet, kan je dan ook direct de stad intrekken! Meer info en boeken

  1. Rocco Forte Hotel Amigo

Op de hoek van de Grote Markt vind je het 5-sterren Rocco Forte Hotel Amigo. Hun kamers zijn gegarandeerd een ware ervaring en daarbovenop bieden ze elk seizoen exclusieve evenementen. Je hebt de keuze uit kamers, suites en exclusieve 'signature suites' van René Margritte en Armand Blaton.

Het hotel bevindt zich op wandelafstand van de Kunstberg en het Warandepark. Wil je dus een luxueus verblijf, maar nog steeds in het centrum van Brussel verblijven dan is dit de plek voor jou! Meer info en boeken.

  1. Jardin Secret (Brussel)

Zoals de naam het al doet vermoeden, staat dit boetiekhotel helemaal in thema van groen. Jardin Secret is een van de weinige hotels met een gezellige tuin midden in het centrum van Brussel! Alle kamers hebben een elegante en moderne inrichting en kijken uiteraard uit op de mooi ingerichte tuin. Maar wat het hotel echt zo bijzonder maakt is dat je van de tuinier een sleutel krijgt met toegang tot de 'geheime tuin'. Boek je overnachting in dit bijzondere hotel en ontdek de schoonheid ervan! Meer info en boeken.

  1. The Hotel Brussels

Hoog boven de skyline van Brussel prijkt The Hotel Brussels. Het hotel is op minder dan 15 minuten lopen van de Grote Markt en heeft dé ideale ligging en hoogte om van de stad te genieten in haar volle glorie. Je ontwaakt in stijlvolle kamers, geniet van een heerlijk uitgebreid ontbijt en trekt de stad in. Nadien kan je even terugtrekken in het moderne fitnesscentrum en spa met sauna en hamam. Beide zijn gelegen op een van de bovenste verdiepingen, die een panoramisch uitzicht bieden over Brussel! Meer info en boeken.

  1. Hotel Indigo Brussels - City

Hotel Indigo Brussels City ligt in het hart van Brussel. De boetiekkamers zijn prachtig ingericht met de drie verschillende thema's: bloemen, kruiden en tropisch en vormen zo een waar eerbetoon aan de nabijgelegen botanische tuin. Restaurant Serra vormt een groene oase van rust, waar je kan ontsnappen aan de drukte van de stad. Het menu is hier geïnspireerd op de natuur en is bereid met lokaal geproduceerde en seizoensgebonden ingrediënten. Meer info en boeken.

  1. Renaissance Brussels Hotel

Het Renaissance Brussels Hotel is gevestigd in het hart van de Europese wijk in Brussel, en biedt moderne kamers. Het hotel biedt een binnenzwembad, een sauna en een fitnesscentrum. Heerlijk ontspannen dus na een dagje verkennen van hartje Brussel. Belgische cuisine en wijn worden geserveerd in het trendy restaurant The Poet, dat gespecialiseerd is in gedeelde gerechten en een menu met lokale producten biedt. Lekker dineren! Meer info en boeken.

  1. FAQ - Veelgestelde vragen

Welk hotel in Brussel kan ik het best boeken?

Persoonlijk boek ik steeds hotels in de middenklasse qua prijs. Hotels in Brussel zijn doorgaans iets duurder dan gemiddeld in België. Prijs kwaliteit verhouding + de ideale centrale ligging maakt dat het Jam Hotel zeker als een topper kan bestempeld worden in zijn prijscategorie.

Je kan op deze pagina een overzichtje vinden van nog meer hotels in Brussel met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, die altijd een bijzondere sfeer en centrale ligging hebben. Je kan kiezen uit zowel budget opties in een hostel, een persoonlijke aanpak in een B&B of eerder naar een luxe hotel boeken.

Hoeveel kost een hotelovernachting in Brussel?

Een hotelovernachting in Brussel kost gemiddeld tussen de €50 en €195. Hierbij kan je kiezen om te overnachten in een budgethotel of jeugdherberg in Brussel of kiezen voor de leuke overnachting in een luxe hotel als The Hotel Brussels waarbij je uitzicht hebt over de Skyline van Brussel.

Wat is de beste ligging voor een hotelkeuze in Brussel?

Als je een hotel kiest in Brussel kan je er best voor opteren om binnen het centrum te blijven. Vanuit alle hotels, B&B's en hostels die hier gelegen zijn, kan je perfect het centrum te voet verkennen. Althans als je echt hartje Brussel wilt verkennen.

Overnacht je liever net buiten de stad om de drukte wat te vermijden? Dat kan ook. Je kan de stad en haar omgeving namelijk perfect bereiken met het openbaar vervoer. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste hotels in Brussel.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Brussel?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Brussel? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Brussel met alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad en unieke stadswandelingen. Download je gratis preview reisgids Brussel.

Brussel

Gratis reisgids Brussel downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 7 maart 2022 - Mieke Willebrords

beter te beleven in de gids dan de realiteit

- 10 augustus 2021 - Van Espen Joelle

reisgids OK

- 10 augustus 2021 - Gerard

goed bruikbare gids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?