FB
Premium

Wandeling Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen

Volledige reisgids kopen voor € 5

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen

7 222 x gedownload126 ervaringen
  • Startpunt: Eeuwfeestlaan, 1020 Brussel
  • Eindpunt: Eeuwfeestlaan, 1020 Brussel
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Brussel

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Ontdek Brussel met de wandelroute van Atomium tot Chinees Paviljoen.

De Heizel behoort ook bij Brussel en telt heel wat bezienswaardigheden. Toch ligt het zo'n 7 km van hartje Brussel. Daarom dat we hier een aparte wandelroute gemaakt hebben. Ze start aan het bekendste monument van België, het Atomium (met de mogelijkheid om Mini-Europa te bezoeken) en brengt je verder rond het Park van Laken, het Chinees Paviljoen, het Koninklijk Paleis van Laken en het Planetarium. Een mooie wandeling van 5 km door het 'andere' Brussel.

Gratis musea bezoeken in Brussel

De eerste zondag van elke maand zijn er 14 musea in Brussel die hun deuren gratis openstellen. Daar zijn bekende musea bij zoals het René Magritte Museum, het Belvue Museum en het Museum van de Stad Brussel maar ook minder bekende en verrassende. Daarbij hoort zeker het Slipmuseum met een collectie slipjes van beroemdheden, La Fonderie waar bronzen beelden werden gegoten of het unieke boekbindmuseum. Ontdek nu alle deelnemende musea.

Brussel

Gratis reisgids Brussel downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Brussel

Ontdek Brussel via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Brussel: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

126 ervaringen

- 21 april 2019 - GMJ van den Toorn

We hadden tijd voor 3 wandelingen. De stripwandeling niet gelopen. Vanuit ons hotel alles gelopen en we hebben er erg van genoten. Veel uitleg, duidelijke wandelingen, heel veelzijdig. Wij waren erg blij met het boekje.

- 1 april 2019 - Cécile

Zeer duidelijke beschrijving, leuke tips om plaatsen te bezoeken.

- 26 juli 2018 - Marie-Jeanne Bonneu

Ik vond de informatie duidelijk en ruim, bedankt daarvoor! Eigenlijk kan ik pas écht oordelen als ik Brussel ben gaan verkennen, maar dat is niet voor nu onmiddellijk.

- 5 juni 2018 - Danny De Braekeleer

Deze wandeling valt wat tegen. Het Chinees paviljoen, het standbeeld van Leopold zijn helemaal vervallen en de Japanse toren is gesloten. Heel druk verkeer aan het Koninklijk paleis.

- 12 mei 2017 - Bob

Voor ons de eerste keer in Brussel, gelijk het Atomium bezocht leuk begin van de wandeling wat we daarna gedaan hebben. De Serres van de Koning waren ook open op deze dag 27 April 2017 we hoorden later dat we geluk gehad hadden omdat ze niet altijd open zijn. Verder was de wandeling langs wat gebouwen van de overgebleven Wereldtentoonstelling die helaas allemaal gesloten waren. Maar het was goed weer en het was ons aangenaam, we zijn nog even door gereden naar het Centrum van Brussel waar we bij het Paleis van de Koning zijn geweest. Nog de Kerk van de Koning waar de kinderen gedoopt zijn binnen geweest en natuurlijk naar het grote plein op terras gezeten en Manneke Pis gezien! Dit laatste was even schrikken het manneke was wel erg klein! Ha Ha. Maar verder Mooi allemaal hoor! Voor ons was het een geslaagde dag, en komen zeker nog eens terug voor een volgende wandeling.

Gratis reisgids Brussel downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 5

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?