Stadswandeling Gent: De 3 torens & hotspots in het centrum

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Stadswandeling Gent: De 3 torens & hotspots in het centrum

21 544 x gedownload1111 ervaringen
  • Startpunt: Korenmarkt, Gent
  • Eindpunt: Korenmarkt, Gent
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,7 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Gent

Volg route op kaart met GPS-tracker

Gratis wandeling langs draken en neuzekes, ontdek het centrum van Gent + kaart

Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Ga je op citytrip in Gent en weet je niet waar te overnachten? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Gent.

In onze gratis stadswandeling Gent komen we langs heel wat werken van StreetArt of graffiti. Deze video en de foto's geven een impressie wat je zoal mag verwachten.

Gent

Gratis stadswandeling Gent downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Gent

Ontdek Gent via 5 uitgewerkte wandelroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Gent: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

1111 ervaringen

- 13 januari 2021 - Bart Peeters

Top Gids !

- 4 januari 2021 - Inge Bloemmen

De graffiti was slechts op één plaats zichtbaar, dit is misschien iets wat vaker gecheckt moet worden en geupdated. Verder een hele toffe boeiende route met veel info. Historisch gezien gewoon top. Om de weg nog iets makkelijker te vinden, kan men nog iets meer met namen van de straten werken in plaats van "links" en "rechts". Soms nog iets te vaag om je weg makkelijk te vinden.

- 3 januari 2021 - Rija

Je kan deze wandeling gemakkelijk starten vanaf Gent Dampoort om zo bij nummer 20, Sint- Jacobskerk, op de route aan te sluiten. Gent bezoeken aan de hand van deze stadsgids geeft een mooi beeld van deze toch historische stad. En inderdaad: graffiti verdwijnt zodat je uiteindelijk toch een beetje moet zoeken welke richting de wandeling uitgaat. Op naar de volgende stad met reisroutes!

- 27 december 2020 - albert DG

De rondleiding werd gebruikt om bezoekers aan Gent een rondleiding te geven zodat zij zelfstandig de tour konden maken zonder mij als gids (wegens afwezigheid in eigen stad). Het kleine groepje heeft een uitstekende wandeling gemaakt door het centrum en weten nu dat Gent een prachtstad is die meer is dan cuberdons. De circuit was perfect en heel veel omvattend.

- 20 december 2020 - Karin Debel

Aan te raden voor iedereen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?