FB

Sauerland autoroute

Sauerland autoroute

1 415 x gedownload65 ervaringen
  • Startpunt: Soest, Ulrichertor
  • Eindpunt: Heinrich-Lübke-Straße, Bestwig
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 244 km
  • Duur: 3 dagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

Landhotel Cramer *** ligt in het idyllisch dorpje Hirschberg dat hoort bij Warstein. De keuken geniet er een uitstekende reputatie. Verblijf inclusief half pension. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de brouwerij Warsteiner.

Sauerland rondreis van noord tot zuid

Sauerland is een zeer bosrijke regio in Duitsland, niet zo ver af van de Belgische en Nederlandse grens. Deze autoroute start in het noorden, op een boogscheut van Dortmund, in het stadje Soest. Die stad klinkt wellicht bekend in de oren van veel Belgen. Ten zuiden van Soest ligt het prachtige natuurgebied Arnsberger Wald met de Möhnesee, een meer van ca. 10 km². Dus een ideale plek om te wandelen, te fietsen of met de auto door het woud te rijden en wat leuke stadjes te bezoeken. De route gaat verder door naar het zuiden van Sauerland met de Biggesee en de bekende grot van Attahöhle.

Even ontspannen kan tijdens de zomermaanden in Elspe. Daar gaan de unieke Karl-May Festspiele door. Een indianenverhaal live opgevoerd in openlucht. Het laatste deel brengt je naar Hochsauerland. De meest toeristische plek is Winterberg. Er zijn heel wat voorzieningen om de bergen te verkennen in deze regio. We eindigen de route in Ramsbeck voor het mooie Bergbaumuseum. Je wacht daar een ritje door de ondergrondse mijnen.

Sauerland autoroute

Gratis rondreis Sauerland downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Sauerland: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

65 ervaringen

- 10 september 2018 - charlesdemeulemeester

Ik haal heel veel informatie hier uit... en alles zeer overzichtelijk... gaat zo door.

- 3 september 2018 - Charles de meul emeester

Zet je tomtom op vermijd snelwegen en de kortste route...geweldige omgeving...de plaatsen die jullie hebben opgegeven bijna allemaal bezocht...er zaten mooie... leuke locatie bij ….ik zou zo weer die kant op kunnen ...in 3 dagen alles gereden en bezocht...en nog volop gewandeld....chapeau.

- 5 augustus 2018 - Maria

Ideaal als reisgids. Bezoek brouwerij Warstein is een aanrader. Nu eerste deel rondrit gedaan. We kijken al uit om te vervolgen👍👍👍👍👍

- 30 juli 2018 - Rita Frans

Super wij hebben eerst thuis alles goed bekeken wat we we gingen bezichtigen, alles was heel duidelijk beschreven , zeer goede uitleg en alles goed uitgestippeld heb de informatie aan al mijn vrienden doorgegeveneen echte aanrader

- 22 juli 2018 - Daniel Degrave

Zeer mooie route zeker het bezoeken waard met een prachtige natuur Doe zo verder dank u

Gratis rondreis Sauerland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?