Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

Route langs de kerstmarkten Keulen

Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

  • Startpunt: Neumarkt, Keulen
  • Eindpunt: Neumarkt, Keulen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,5 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Het Clostermanns Hof **** in Niederkassel heeft een unieke ligging op een groot historisch landgoed. Je kan van hieruit op korte tijd Keulen en Bonn bereiken.  Inclusief ontbijtbuffet en 3x 3-gangen keuzemenu voor het diner.

Download de wandeling van Rijn tot Dom van Keulen, ga shoppen en musea bezoeken

Met deze wandeling door Keulen maak je volop kennis met die drie troeven: geschiedenis, Rijn en shopping. Iedereen weet dat Keulen synoniem staat met winkelstraten, shoppingcentra en markten. Het is alom bekend dat de Rijn dwars door Keulen stroomt. Weinigen weten echter dat er een prachtige wandelboulevard is langs die Rijn, zonder auto's!

Deze wandeling brengt je eveneens langs alle historische gebouwen, monumenten en pleinen: de Dom van Keulen, het bekende huis 4711, stadspoorten, musea en kerken. Een zeer afwisselende wandeling waarvoor je best een ganse dag kan voorzien. Nog meer ontdekken? Lees ook onze blogpost met de top bezienswaardigheden in Keulen.

Data kerstmarkt Keulen: 25/11 t/m 23/12/2019 (van 11 tot 21 uur)

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een KölnCard vanaf € 9, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Wil je graag een stadstour boeken in Keulen? Dat kan voor € 10 per persoon. Boek je tour in Keulen online. Wist je dat je ook een rondvaart kan maken op de Rijn? Kijk hier

Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Via GetYourGuide kan je online tickets boeken en zo wachtrijen overslaan bij de bekende bezienswaardigheden. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Köln.

Keulen

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Keulen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

347 ervaringen

- 7 mei 2023 - Jan

Fantastisch site om wandelroutes te vinden. We kwamen echt op de leukste plekjes, die we zonder routes nooit gevonden hadden.

- 1 mei 2023 - Leen Celis

Zeer tevreden. Gaan de wandeling deels doen half mei wanneer ik met mijn klas naar Keulen ga. De uitleg bij de bezienswaardigheden is OK zonder te langdradig of te uitgebreid te zijn.

- 29 maart 2023 - Hellebuyck Moniek

We hebben de stadswandeling in Keulen gedaan. Gezien we het rustig aan deden en ondertussen ook wat geshopt hebben, deden we de wandeling in 2 dagen. Het heeft een goeie indruk van Keulen en je komt ook op plaatsen waar je anders misschien niet komt. Beschrijvingen zijn heel compleet en de linken naar de verschillende musea/te bezoeken plaatsen zijn handig. Zeker een aanrader dus als je even buiten de bekendste bezienswaardigheden en winkelstraten het echte Keulen wil leren kennen. Wie interesse heeft in design en interieur moet zeker het MAKK bezoeken. Prachtige tentoonstelling van designitems.

- 28 maart 2023 - will

Op goed van de wandeling te genieten moet je meer dagen beschikbaar nemen. Zeker als je af en toe iets onderweg wil bezoeken, iets wil eten of drinken. Het is goed om er ook je tijd voor te nemen. Soms ook even een stapje opzij van de route doen.

- 23 maart 2023 - danielle van hecke

steeds zeer interessante stadswandelingen ervaren

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

Route langs de kerstmarkten Keulen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?