Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling Keulen, ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Köln

  • Startpunt: Neumarkt, Keulen
  • Eindpunt: Neumarkt, Keulen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Het Clostermanns Hof **** in Niederkassel heeft een unieke ligging op een groot historisch landgoed. Je kan van hieruit op korte tijd Keulen en Bonn bereiken.  Inclusief ontbijtbuffet en 3x 3-gangen keuzemenu voor het diner.

Download de wandeling van Rijn tot Dom van Keulen, ga shoppen en musea bezoeken

Met deze wandeling door Keulen maak je volop kennis met die drie troeven: geschiedenis, Rijn en shopping. Iedereen weet dat Keulen synoniem staat met winkelstraten, shoppingcentra en markten. Het is alom bekend dat de Rijn dwars door Keulen stroomt. Weinigen weten echter dat er een prachtige wandelboulevard is langs die Rijn, zonder auto's!

Deze wandeling brengt je eveneens langs alle historische gebouwen, monumenten en pleinen: de Dom van Keulen, het bekende huis 4711, stadspoorten, musea en kerken. Een zeer afwisselende wandeling waarvoor je best een ganse dag kan voorzien. Nog meer ontdekken? Lees ook onze blogpost met de top bezienswaardigheden in Keulen.

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een KölnCard vanaf € 9, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Wil je graag een stadstour boeken in Keulen? Dat kan voor € 10 per persoon. Boek je tour in Keulen online. Wist je dat je ook een rondvaart kan maken op de Rijn? Kijk hier

Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Via GetYourGuide kan je online tickets boeken en zo wachtrijen overslaan bij de bekende bezienswaardigheden. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Köln.

Keulen

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Rurhgebied en Urbanana

Ontdek de deelstaat Noordrijn-Westfalen via een complete reisgids, 14 wandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Keulen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

362 ervaringen

- 27 november 2023 - Lia vermeer

Erg fijn en duidelijk. Mooie stad

- 1 november 2023 - Daisy

Deze gids heeft mij inzicht gegeven in de diversiteit aan activiteiten in Keulen. Het is echt voor ieder wat wils.

- 30 oktober 2023 - ineke griffioen

Heel hartelijk dank voor de prachtige en duidelijke wandeling Keulen! We hebben er veel aan gehad. We hebben niet alles gelopen maar wel delen eruit. Misschien een tip: het VVV is tijdelijk verplaatst naar een pand ongeveer 100 meter verderop in de straat (naam van de straat ben ik helaas vergeten).

- 24 oktober 2023 - Gert Ceulemans

We hebben de wandeling over 2 dagen gesplitst en het gaf echt een goed beeld van de stad. Ik heb eigenlijk geen opmerkingen, de wandeling was zeer nuttig.

- 23 oktober 2023 - Joseph

Bedankt voor de nuttige gids. Het was een prachtige, handige gids om de stad te verkennen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?