Waar overnachten in Sauerland? 10 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2024)

Waar overnachten in Sauerland? 10 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2024)

7 januari 2024 in Sauerland1 reactie

Tijdens je bezoek of rondreis door Sauerland heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Sauerland!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Oversum Ski- und Vital Resort (Winterberg)

Het Hotel Oversum ligt midden in het uitgestrekte kuurpark van Winterberg en staat onder meer bekend om zijn buitengewoon futuristische vormgeving. Het Ski & Vital Resort heeft de vorm van een gigantische blok ijs en bied je een indrukwekkend uitzicht over de "duizend bergen" van het Sauerland. Alle stijlvolle kamers van Hotel Oversum hebben een ei-vormige buitenkant met grote ramen. Ideaal om te genieten van het landschap.

Ontsnap aan het dagelijkse leven en laat je van top tot teen verwennen tijdens een wellnessvakantie in het mooie Sauerland. Pure ontspanning in de Oversum Spa met een buitenzwembad, whirlpool, aquafitbad, buitensauna, Finse sauna enzoverder. En in restaurant Oversum kan je elke dag genieten van heerlijke gerechten gemaakt van verse, regionale ingrediënten. Heerlijke verwennerij!

Het treinstation van Winterberg ligt op 850 meter afstand. Het omliggende landschap van Noord-Rijnland-Westfalen is ideaal om te wandelen, fietsen en skiën. Meer info en boeken.

  1. Engemann Kurve (Winterberg)

Verblijf in aantrekkelijke viersterrenhotel Engemann Kurve en geniet van hedendaags hotelcomfort. Het hotel biedt smaakvol ingerichte kamers aan voorzien van alle comfort die je maar kan wensen. Iedere ochtend kan je je verwachten aan een heerlijk ontbijtbuffet in he restaurant of bij mooi weer buiten op het terras. 's Avonds heb je de keuze uit rustieke specialiteiten uit de Westfalen regio en vaste menu's van twee tot vijf gangen.

De aantrekkelijke spa van Engemann Kurve beschikt ook over een sauna, een stoombad, een infraroodcabine en een solarium. Meer info en boeken.

  1. Hotel Forsthaus (Winterberg)

Hotel Forsthaus is een traditioneel, pittoresk hotel in Winterberg en wordt beheerd door een familie. Het hotel is gevestigd in een voormalige boswachterlodge en biedt moderne en stijlvolle comfortkamers aan. Elke kamer is ingericht met oog voor detail en sommige kamers beschikken over een balkon of terras.

Geniet 's ochtends van een heerlijk uitgebreid ontbijtje en laat je verwennen door de gevarieerde keuken van het Fortsthaus Restaurant waar we je ongetwijfeld de "Jägerart" biefstuk aanraden!

Het omliggende landschap is ideaal voor buitenactiviteiten en het hotel biedt directe toegang tot de wandel- en fietspaden Rothaarsteig en Ruhrtal. Meer info en boeken.

  1. Gasthof 1820 (Arnsberg)

Gasthof 1820 is driesterrenherberg gevestigd in een gebouw uit 2017 in Arnsberg. Elke inrichting van de kamers weerspiegelt verschillende plekken uit het Sauerland. Daarnaast beschikt elke kamer over alle comfort en moderne voorzieningen.

De herberg werkt nauw samen met enkele lokale brouwers waardoor er steeds enkele heerlijke lekkernijen voor je klaar staan. Ook het uitgebreid ontbijt wordt voorzien van verse producten en heerlijke specerijen. Graag wat ontspanning? Bezoek dan even de wijnkelder van de herberg waar je je eigen bier kan tappen! Meer info en boeken.

  1. Deck 8 Designhotel (Soest)

DECK 8 is een designhotel op een ideale stadslocatie in Soest! Op een paar minuten wandelen van de prachtige historische oude stad en gunstig gelegen bij het treinstation, combineert het DECK 8 hotel innovatieve designelementen met modern comfort in een stijlvolle ambiance. Zo biedt de glazen lift een prachtig uitzicht over de oude binnenstad van Soest.

Je hebt de keuze om te verblijven in één van de ruime comfortkamers of in een appartement. Elke kamer beschikt over kamerhoge ramen die zorgen voor een lichte sfeer en bieden zicht op het groen aan de noordzijde en uitzicht over de daken van Soest aan de zuidzijde. Met een open douche of vrijstaand bad bieden sommige kamers een heel bijzonder hoogtepunt. De suites zijn elk voorzien van een balkon.

Na een heerlijke nachtrust zorgt het ontbijtbuffet voor een prettige start van de dag. Je ontbijt bestaat dan ook uit verse broodjes, gekookte eieren, roerei, een selectie worst, ham en kaas, muesli, yoghurt, fruit, honing en jam, koffie, thee, melk en vruchtensappen enzoverder. Meer info en boeken.

  1. QUARTIER 82 by Arcadeon (Hagen)

Het Quartier 82 by Arcadeon bevindt zich op enkele kilometers van Hagen en dicht bij de snelwegen. In de comfortabel stijlvol ingerichte en in 2017 volledig gerenoveerde kamers vind je de nodige ontspanning na een drukke dag. Het hotel biedt vijf verschillende kamercategorieën.

In het restaurant ARCADEON heb je de keuze tussen een uitgebreide restaurantkaart en een van de seizoenspecialiteiten (barbecue, ganzendiner, …). Bij mooi weer heb je ook de mogelijkheid om buiten te dineren. Het grote terras op de gewelfde kelder, omgeven door oude kastanjebomen, biedt een fantastisch uitzicht over het groen. Meer info en boeken.

  1. Waldhaus Ohlenbach (Schmallenberg)

Waldhaus Ohlenbach is een rustiggelegen en stijlvol 4-sterrenhotel dat zich op de helling van de beroemde berg Kahler Asten in het natuurpark Rothaargebirge in het Hochsauerland bevindt. Waldhaus Ohlenbach wordt omgeven door schilderachtige bossen en weides. Ideaal om tal van leuke activiteiten te ondernemen, waaronder skiën, wandelen en golfen.

In de zomer kan je heerlijk buiten eten op het terras met panoramisch uitzicht over de landelijke omgeving. In het eigen restaurant worden gastronomische gerechten met uitsluitend verse lokale ingrediënten geserveerd. Het hotel beschikt over een grote wijnkelder met tal van exclusieve wijnen. Graag even ontspannen? Het hotel heeft tevens een wellnesscentrum met zwembad. Meer info en boeken.

  1. Hotel Rimberg (Schmallenberg)

Het traditiehotel Rimberg uit 1874 is de perfecte plek om te ontspannen. Het hotel is gelegen in Schmallenberg, in een schitterende omgeving in het Rothaargebergte en werd enkele jaren geleden compleet vernieuwd en uitgebreid. Sindsdien straalt alles pure luxe uit, zonder de charme en de eigenheid van de regio te vergeten.

Alle kamers zijn voorzien van houten vloeren, een zithoek en een flatscreen-tv. De eigen badkamers zijn uitgerust met een douche of een bad, badjassen, gratis toiletartikelen en een haardroger. Er wordt dagelijks een ontbijt geserveerd in het hotel en in de gastenkamers bevindt zich ook een minibar met hapjes, drankjes en gratis mineraalwater. Het restaurant serveert regionale gerechten en een biedt een prachtig uitzicht. Daarnaast biedt het hotel ook enkele spa- en wellnessbehandelingen, een sauna met uitzicht op de bergen, een recreatieruimte en een binnenzwembad. Pak je het graag wat sportiever aan? Dan kan je altijd een fiets huren bij de receptie of gaan wandelen, golven of skiën in de nabije omgeving. Meer info en boeken.

  1. Hotel Haus Delecke (Möhnesee)

Haus Delecke is een elegant 4-sterrenhotel in Möhnesee en ligt te midden van historische tuinen aan de oevers van de Möhnesee en biedt moderne accommodatie. Dit wellnesshotel heeft naast lichte, smaakvol ingerichte kamers ook een groot sportcentrum. Het sportcentrum beschikt over een fitnessruimte, 2 tennisbanen, een squashbaan en 2 bowlingbanen. Maar op een luie dag kan je even ontspannen in de zonneweide en genieten van de rust en omgeving. Of je kan ook altijd de prachtige Arnsberger Wald verkennen op een van de huurfietsen van het Delecke.

Elke ochtend kan je genieten van een goed uitgebalanceerd ontbijtbuffet en in het à-la-carterestaurant zal je verwend worden met creaties van topkwaliteit. Meer info en boeken.

  1. Hotel Am Kurpark (Brilon)

Hotel Am Kurpark is een viersterrenhotel in Brilon, niet zover Warstein. Het hotel biedt ruime, moderne en stijlvol ingerichte kamers die voorzien zijn van alle nodige comfort tijdens je verblijf. Iedere ochtend geniet je van een vers ontbijtbuffet, en een selectie van internationale en regionale gerechten worden geserveerd in het panoramarestaurant van het hotel met een schitterend uitzicht over weilanden en bossen.

Het hotel heeft tal van activiteiten ter beschikking als een eigen bowlingbaan, een biljarttafel, een wellnesscentrum. Maar ook in de nabije omgeving van het hotel kan je onder meer fietsen en wandelen, een kruidentuin, speeltuin en kinderboerderij bezoeken. Kortom je vervelen zal je hier zeker niet! Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Sauerland met onze reisgids

Ga op verkenning door Sauerland met onze compleet uitgestippelde rondreis en ontdek de mooiste plekjes van de regio. Download je rondreis Sauerland hier.

Sauerland autoroute

Gratis reisgids Sauerland downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 april 2023 - Leon dalemans

We hebben heel veel gezien en het waren heel goede route we hebben er van genoten we gaan etnografisch gebruik van maken alvast bedankt daar voor grtj Leon en chris nogmaals heel hartelijk bedankt

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?