Stadswandeling Dortmund, shopping en erfgoed

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Dortmund, shopping en erfgoed

  • Startpunt: Königswall, Dortmund
  • Eindpunt: Königswall, Dortmund
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Dortmund

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Dortmund: shoppen tussen monumenten en fonteinen

Het hart van Dortmund is een wirwar van straatjes met winkels, afgewisseld met pleinen, monumenten, beelden en fonteinen. Als je dus even de winkels beu bent dan is het maar een paar stappen om je volop in de geschiedenis of cultuur onder te dompelen. Bovenal is Dortmund een stad waar je zich op je gemak voelt. Dat is trouwens ook de slogan van de stad: "wohlfühlen - einkaufen - geniessen".

Auto's worden zoveel als mogelijk verbannen, gezellige straten met veel gelegenheden om de innige mens te plezieren en zeer diverse pleinen. Moderne gebouwen zoals de bibliotheek en de RWE-toren staan naast oude getuigen van een rijke geschiedenis. Ook het oude stadhuis heeft een hypermoderne uitbreiding gekregen. Dortmund zal je niet vervelen en steeds blijven verrassen. Je komt onder andere langs musea zoals het Nationale Voetbalmuseum, de bekende Dortmunder U, en verschillende kerken zoals de Petrikirche en Marienkirche. Een bijzonder aspect van Dortmund is de aanwezigheid van enkele grote fonteinen. Geniet van de schoonheid en koelte van het dansende water.

Neem een pauze in het groene Westfalenpark of Kreuzviertel, een hippe wijk met trendy cafés en restaurants waar je de Duitse lekkernijen kan proeven. Nog meer ontdekken? Bekijk dan zeker onze blogpost met de mooiste bezienswaardigheden in Dortmund.

VERBLIJFTIP: Moxy Dortmund City biedt 3-sterrenaccommodatie, in het hart van de stad. Verblijf in een van de moderne, stijlvolle kamers voorzien van alle luxe en comfort. Iedere ochtend geniet je van een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

Dortmund

Gratis stadswandeling Dortmund downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Rurhgebied en Urbanana

Ontdek de deelstaat Noordrijn-Westfalen via een complete reisgids, 14 wandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPS-track Dortmund: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

54 ervaringen

- 14 februari 2024 - Michel

Een leuke en luchtige wandeling. Op een doordeweekse woensdag ochtend genieten van de ontwakende stad op locaties waar ik anders niet zou zijn gekomen. De route was eenvoudig over te nemen in Google maps 👌

- 2 augustus 2023 - Hermine

De reisgids van Geert zijn echt een aanrader en zijn de beste voorbereiding voor een reis of weekendje weg of een bezoek aan een stad.

- 1 mei 2023 - Rolph

Een leuke en afwisselende route. Dortmund is mooier dan je in eerste instantie misschien denkt. Aanrader om te doen als je in Dortmund bent.

- 11 april 2023 - Patrick Harink

Jammer dat wij er eerste paasdag waren - alle winkels gesloten, centrum en binnenstad, dus ook op de wandelroute uitgestorven. Dortmund centrum niet heel bijzonder zonder mensen, meerdere pleinen allemaal leeg en stil, niets te doen door de jaren heen meerdere "Geert van Reisroutes" stadswandelingen gemaakt o.a. Bordeaux echt prachtig - dat zal deze ook geweest zijn op een toeristisch zomerdag

- 3 januari 2023 - Dave Van der Schueren

Leuke wandeling, zeer goede brochure

Gratis stadswandeling Dortmund downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?