Stadswandeling Dortmund, shopping en erfgoed

Stadswandeling Dortmund, shopping en erfgoed

  • Startpunt: Königswall, Dortmund
  • Eindpunt: Königswall, Dortmund
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Dortmund

Volg route op kaart met GPS-tracker

Dortmund: shoppen tussen monumenten en fonteinen

Het hart van Dortmund is een wirwar van straatjes met winkels, afgewisseld met pleinen, monumenten, beelden en fonteinen. Als je dus even de winkels beu bent dan is het maar een paar stappen om je volop in de geschiedenis of cultuur onder te dompelen. Bovenal is Dortmund een stad waar je zich op je gemak voelt. Dat is trouwens ook de slogan van de stad: "wohlfühlen - einkaufen - geniessen". Auto's worden zoveel als mogelijk verbannen, gezellige straten met veel gelegenheden om de innige mens te plezieren en zeer diverse pleinen. Moderne gebouwen zoals de bibliotheek en de RWE-toren staan naast oude getuigen van een rijke geschiedenis. Ook het oude stadhuis heeft een hypermoderne uitbreiding gekregen. Dortmund zal je niet vervelen en steeds blijven verrassen.

Dortmund

Gratis stadswandeling Dortmund downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Dortmund: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

53 ervaringen

- 2 augustus 2023 - Hermine

De reisgids van Geert zijn echt een aanrader en zijn de beste voorbereiding voor een reis of weekendje weg of een bezoek aan een stad.

- 1 mei 2023 - Rolph

Een leuke en afwisselende route. Dortmund is mooier dan je in eerste instantie misschien denkt. Aanrader om te doen als je in Dortmund bent.

- 11 april 2023 - Patrick Harink

Jammer dat wij er eerste paasdag waren - alle winkels gesloten, centrum en binnenstad, dus ook op de wandelroute uitgestorven. Dortmund centrum niet heel bijzonder zonder mensen, meerdere pleinen allemaal leeg en stil, niets te doen door de jaren heen meerdere "Geert van Reisroutes" stadswandelingen gemaakt o.a. Bordeaux echt prachtig - dat zal deze ook geweest zijn op een toeristisch zomerdag

- 3 januari 2023 - Dave Van der Schueren

Leuke wandeling, zeer goede brochure

- 24 december 2022 - [email protected]

zoals altijd veel informatie die we konden gebruiken . enkel moeten zoeken bij de start van de stadswandeling. vanaf het infopunt iets onduidelijk maar de draad opgepikt aan de eerste kerk .

Gratis stadswandeling Dortmund downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?