FB

Bloesemroute 2018 Haspengouw, ontdek de bloesemstreek Limburg

799 x gedownload236 ervaringen
  • Startpunt: Begijnhof 8, Sint-Truiden
  • Eindpunt: Boomgaardenstraat, Sint-Truiden
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 66 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk
  • Toeristische dienst Limburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

5 routes langs kastelen, bloesems en pittoreske dorpjes uit de serie Katarakt (Limburg)

Deze bloesemroute door het Haspengouwse land laat je de bloesemstreek verkennen via 2 rustige luswandelingen. Het ene moment stap je te midden de fruitboomgaarden, een ander moment kom je in charmante ‘fruitdorpjes’ als Mettekoven, Gelmen en de historisch rijke stadjes Zoutleeuw en Borgloon.
Wat overal meteen opvalt? De gastvrijheid van de Limburger.

Met een korte fietsroute, die desgewenst kan uitgebreid worden, fiets je bijna letterlijk tussen het fruit, kom je in prachtige stukjes natuur, leiden we je langs twee brouwerijen, het natuur- en recreatiepark het Vinne en de gravenstad Borgloon.

Een stadsbezoek aan Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw, met talrijke monumentale schatten als het stadhuis, de Abdijtoren, de begijnhofsite, de vele kerken, … kan je inlassen wanneer je ook maar wilt.

De autoroute kan opgevat worden als een verbinding tussen de twee luswandelingen, het kasteel Hex en het centrum van Sint-Truiden.

Ondertussen geniet je van de prachtige natuur, de bloesems (april-mei), de boomgaarden, het monumentale verleden en het vele lekkers. Je merkt het, Haspengouw biedt véél, heel veel. Tijd om je tanden erin te zetten.

Haspengouw

Gratis rondreis Haspengouw downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Haspengouw: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

236 ervaringen

- 20 augustus 2017 - schepers luc

Onze eerste route met de cabrio van deze website, zeer leuke ervaring en goed bewegwijzerd er komt zeker een vervolg van ,daarom niet in limburg maar alleszins ééntje van reisroutes.be ,moeten niet altijd veel kilometers zijn om te genieten van de omgeving en de natuur.

- 16 augustus 2017 - Maria

We hebben met de ganse familie verschillende routes gedaan, allemaal waren ze de moeite waard. Mooie rustige omgeving, waar prachtige kastelen en landschappen waren te zien, enkel spijtig dat de meeste kastelen niet te bezichtigen zijn. We komen zeker nog is terug.

- 15 augustus 2017 - Paul

Vertrokken in Sint-Truiden na een lekkere koffie te hebben gedronken op de mooie Grote Markt en de streekproducten in de winkel te hebben gekocht in het prachtige stadhuis. 2 doelen stonden op mijn programma : de tranendreef en het doorkijkkerkje in Borgloon. Spijtig genoeg heb ik de tranendreef niet teruggevonden. Het doorkijkkerkje is een must in Borgloon. Mooie dag beleefd door het prachtige Hageland, zeer goede bewegwijzering.

- 27 mei 2017 - Henk

We hebben uiteindelijk op aangeven van de toeristen info in Borgloon,de bewegwijzerde autoroutes 1 en 4 gereden welke grotendeels overeenkomen met route van de site. Mooie routes, super goed aangegeven en zeker de moeite waard.

- 23 mei 2017 - Henriette vanryckeghem

We deden 3 supermooie routes beleefden een zeer mooie vakantie, prachtige kastelen en lekker bier in Wilderen. St Truiden was een plaats voor een gezellige stop. De knooppunten waren goed te volgen. Komen zeker nog eens terug naar de Rikkershoeve in Aalst

Gratis rondreis Haspengouw downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?