Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

Download reisgids Haspengouw

Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

4 874 x gedownload500 ervaringen
  • Startpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Eindpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Deels verharde wegen, 30% onverharde
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk (heuvelachtig)
  • Toerisme Borgloon

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Borgloon: Gratis wandeling door de parel van Haspengouw downloaden

Niet ten onrechte mag Borgloon “parel van Haspengouw” genoemd worden. Dit eeuwenoude stadje vormt één gemeente samen met een twaalftal dorpen, hier en daar verborgen in het omgevende landschap. In dat bijzonder mooie en aangename Haspengouwse landschap kun je het ganse jaar door genieten van een wandeling. Natuurlijke vormen de periodes van bloesems en rijp fruit hoogtepunten, op andere tijdstippen heb je dan weer een beter zicht op de karakteristieke vormen van zowel de fruitbomen als die van het landschap.

Onze vertrekplaats is de kleine deelgemeente Groot-Loon. Deze locatie werd gekozen omdat de eet- en drankgelegenheden dan halfweg de wandelroute liggen en je er gratis kan parkeren. Langs deze wandelroute zijn er geen gelegenheden voor een drankje te kopen, behalve in het centrum van Borgloon. Doordat die drank- en eetgelegenheden nu net halfweg de route liggen hoef je niet te sleuren met drank. Er zijn wel voldoende picknickplaatsen onderweg.

Onderweg kom je ook langs de bijzondere doorkijkkerk "Reading between the lines". Dit kunstwerk uit metalen platen werd gebouwd in 2011 en is van de hand van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Onze tip: Ga voor meer dan 1 dag de streek verkennen. Logeer in de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in de buurt. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Borgloon

Gratis wandeling Borgloon downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Borgloon: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

500 ervaringen

- 17 augustus 2019 - Jade laenen

Fantastische route langs het doorkijkkerkje. Leuke, rustige wandelpaden tussen de weilanden en fruitbomen. Ik kom alvast zeker terug om de langere routes nog te ontdekken!

- 15 augustus 2019 - Marleen

Heel leuke routes. Hebben er al een paar gedaan. Zeker een aanrader wie graag wandelt of fietst. Fietsen wel pittig. Maar heel leuke omgeving wat je de pijntjes of vermoeidheid doet vergeten.

- 12 augustus 2019 - Josiane Cloes

Ik was aangenaam verrast bij het bezoek van het stroopfabriiek!

- 2 augustus 2019 - An Digneffe

Aangename wandeling gaan er zeker nog gebruik van maken

- 1 augustus 2019 - Wies

Heel fijne wandelroutes. Duidelijk beschreven en je leert stukjes Limburg kennen waar je terecht trots op kan zijn. Prachtige momenten, mooie kleuren en heerlijke geuren. Dankuwel. 👍

Gratis wandeling Borgloon downloaden

Download reisgids Haspengouw

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?