FB

Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

Download reisgids Haspengouw

Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

1 896 x gedownload435 ervaringen
  • Startpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Eindpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Deels verharde wegen, 30% onverharde
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk (heuvelachtig)
  • Toerisme Borgloon

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Borgloon: Gratis wandeling door de parel van Haspengouw downloaden

Niet ten onrechte mag Borgloon “parel van Haspengouw” genoemd worden. Dit eeuwenoude stadje vormt één gemeente samen met een twaalftal dorpen, hier en daar verborgen in het omgevende landschap. In dat bijzonder mooie en aangename Haspengouwse landschap kun je het ganse jaar door genieten van een wandeling. Natuurlijke vormen de periodes van bloesems en rijp fruit hoogtepunten, op andere tijdstippen heb je dan weer een beter zicht op de karakteristieke vormen van zowel de fruitbomen als die van het landschap.

Onze vertrekplaats is de kleine deelgemeente Groot-Loon. Deze locatie werd gekozen omdat de eet- en drankgelegenheden dan halfweg de wandelroute liggen en je er gratis kan parkeren. Langs deze wandelroute zijn er geen gelegenheden voor een drankje te kopen, behalve in het centrum van Borgloon. Doordat die drank- en eetgelegenheden nu net halfweg de route liggen hoef je niet te sleuren met drank. Er zijn wel voldoende picknickplaatsen onderweg.

Onderweg kom je ook langs de bijzondere doorkijkkerk "Reading between the lines". Dit kunstwerk uit metalen platen werd gebouwd in 2011 en is van de hand van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Borgloon

Gratis wandeling Borgloon downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Borgloon: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

435 ervaringen

- 11 februari 2019 - Jan T.

Dit is een prachtige, niet te lange wandeling die je langs panorama's voert die echt de moeite waard zijn! Heel het traject is duidelijk beschreven. Een aanrader!

- 20 januari 2019 - Sarina Wijnen

Héél toffe wandeling, echt een fijne afstand en goede tip om in Groot-Loon te beginnen! Wij hebben er wel een korte lus aangeplakt in het begin bij de Romeinse Kassei (met de oranje +) om ook het werk van Fred Eerdekens te kunnen zien, ook wel een aanrader.

- 10 december 2018 - Simonne Adriaenssens

Wat een prachtige streek. We zijn naar doorkijkkerk gaan kijken, wat een knap kunstwerk, echt de moeite waard om te bezichtigen. We zullen zeker nog terugkeren naar de streek van Haspengouw . Dank u voor de prachtig uitgestippelde wandelingen. We hebben er van genoten Simonne

- 5 december 2018 - Lizette Daniels

Wandelingen zijn goed aangegeven. Het enige wat ik miste was op het infobord het aantal km per wandeling, zodat je beter kan inschatten hoe lang je over een wandeling doet. Voor de rest genoten van het mooie landschap en uitzichten. Antwoord redactie: u vindt het aantal kilometer steeds op onze pagina terug onder de titel. Voor de wandeling Borgloon betreft het dus 6.1 km.

- 2 december 2018 - Ingrid De Maeyer

Het was inderdaad een pareltje van een wandeling! Alles heel goed uitgelegd en supermooie wandeling! Dank je wel!

Gratis wandeling Borgloon downloaden

Download reisgids Haspengouw

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?