FB

Tongeren: eeuwenoude muren

1 066 x gedownload242 ervaringen
  • Startpunt: Kastanjewal, Tongeren
  • Eindpunt: Kastanjewal, Tongeren
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (soms zwaar)
  • Toeristische dienst Tongeren

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Tongeren, wandelen langs bezienswaardigheden Tongeren met wandelroute

Een wandeling langsheen tweeduizend jaar geschiedenis roept ontzag op voor de activiteiten van de mensen die daartoe bijdroegen, gewild of ongewild. Er werden vaak muren gebouwd in Tongeren. Eerst omheen door de Romeinen. In de middeleeuwen herhaalden de Tongerenaars dat kunstje nog eens. Ook in de 19de eeuw werden er stevige muren gebouwd, maar toen om gevangenen op te sluiten. En in 2009 heeft Tongeren al zijn Galloromeinse schatten ondergebracht in het nieuwe Gallo-Romeins museum om ze beter op te slaan en overzichtelijker te kunnen tonen.

Antiekmarkt op zondagmorgen

Reeds vanaf 6 uur 's morgens zijn de eerste standhouders aanwezig en dit tot 13 uur, elke zondag door het jaar. Meer dan 300 standhouders met antiek en brocante (afhankelijk van het weer) en 40 antiekzaken kan je bezoeken. Naast de antiekzaken staan er ook nog standen opgesteld binnen in de sporthal Eburonenhal (Clarissenstraat) en op het eerste verdiep van de parking Julianus (Clarissenstraat). Bij mooi weer staan er standen in de Clarissenstraat en op de Veemarkt, Maastrichterstraat, Leopoldwal en Schiervelstraat. Al deze straten vormen een vierkant en kan je zien op de kaart (bij de dienst toerisme).

Tongeren

Gratis stadswandeling Tongeren downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Tongeren: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

242 ervaringen

- 14 november 2018 - Els Taillieu

Deze wandeling brengt je bij alle belangrijke plaatsen in Tongeren, zelfs even net buiten de ring tot bij de Romeinse Tempel en dit alles binnen een beperkte tijd. Onderweg is er voldoende gelegenheid voor een hapje en een drankje. Een aanrader.

- 29 oktober 2018 - Maggie

Al jaren gebruiken wij de wandelingen en autoroutes van Reisroutes. De korte duidelijke beschrijvingen zijn heel interessant. De routes zijn gratis terwijl in vele toeristische diensten moet betaald worden voor een wandeling. Wij vinden reisroutes TOP !

- 9 oktober 2018 - Christel Jehin

superwandeling, heel goed te volgen. Elke keer als we op vakantie gaan kom ik hier toch wel effe snollen om te kijken welke wandelingen er bij jullie zijn. Al veel wandelingen gevonden!!! Zowel voor binenn- als buitenland.

- 7 oktober 2018 - Rika Vandenberghe

Jullie reisgidsen zijn altijd zeer goed, maar voor Tongeren kwamen we duidelijk op het verkeerde moment. Door de vele wegenwerken waren zowel de parking als een deel van de wandelweg niet te bereiken. We proberen het later nog eens opnieuw. Mvg

- 29 september 2018 - Leo Bonjean

Leuke wandelroute, Tongeren kende zo ik nog niet.

Gratis stadswandeling Tongeren downloaden

Download reisgids Haspengouw

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?