Hoe van luchthaven Milaan naar het centrum? Alle info, tips en tickets

Hoe van luchthaven Milaan naar het centrum? Alle info, tips en tickets

10 september 2022 in Milaan1 reactie

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Milaan te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Milaan, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Milaan te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Milaan te reizen.

Inhoud artikel

Tickets voor je vervoer naar Milaan centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Milaan online!

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Milaan? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Bekijk de mogelijkheden voor privé transfers en boek direct.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

 1. Eindbestemming: MXP - Milaan Malpensa

Milaan beschikt over drie verschillende luchthavens: Malpensa, Linate en Bergamo. Deze drie luchthavens liggen op verschillende plekken rond de stad, de ene al wat verder dan de andere. Maar hoewel het vliegveld van Milaan Linate het dichtst bij het centrum gelegen is, is het zeker niet de drukste, dat is namelijk vliegveld Malpensa. Milaan Malpensa Airport ligt op ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van het centrum van Milaan.

Waar je ook landt, er zijn verschillende mogelijkheden om van en naar het centrum te reizen. In dit blogartikel gaan we dieper in op hoe je van luchthaven Malpensa naar het centrum reist.

Luchthaven Milan Malpensa

Malpensa niet alleen de drukste luchthaven van Milaan maar ook de grootste. Vanaf hier vertrekken ook de intercontinentale vluchten. De luchthaven is onderverdeeld in twee terminals die op zo’n 5 km van elkaar af liggen. Check dus goed op vanaf welke terminal je vertrekt, ook met het kiezen van je vervoer naar en van de luchthaven.

Het enige nadeel van deze luchthaven is dat ze niet vlakbij het centrum ligt. Zo bereik je het centrum pas in een klein uurtje. Maar geen zorgen, vervoer van en naar het centrum is er alleszins ruim aanwezig!

Nog op zoek naar inspiratie voor je bezoek aan Milaan? Bekijk de leukste tours en dagexcursies in Milaan en haal het beste uit je verblijf!

 1. Vanaf luchthaven Milaan Malpensa naar het centrum met de trein

 • Als je met het openbaar vervoer vanaf Milaan Malpensa naar het centrum wilt reizen, is je beste optie de Malpensa Express.
 • Deze trein vertrekt vanaf terminal 1 (T1) of terminal 2 (T2), ieder halfuur.
 • Je rijdt meteen door naar Piazza Cadorna of het centraal station van Milaan voor ongeveer €13.
 • De reistijd duurt ongeveer 40 minuten.
 • Reis je het traject Malpensa Airport – Milano Centrale? Dan kan je eventueel ook op station Porta Garibaldi al overstappen op het metronetwerk van Milaan.
 1. Vanaf luchthaven Milaan Malpensa naar het centrum met de bus

 • Met de bus doe je er iets langer over, namelijk een uurtje.
 • Er zijn drie verschillende busbedrijven die je een transfer aanbieden: Malpensa Bus Expres, Terravision en Malpensa Shuttle
 • Deze vertrekken iedere 20 minuten en brengen je vanaf Malpensa airport naar het centrum.
 • De busdiensten zijn beschikbaar tussen circa 05u00 en middernacht.
 • De prijs van een busticket kan variëren van busmaatschappij tot busmaatschappij.
 • Meer informatie over de vertrektijden. Of je kan ook altijd ter plaatse nog wat informatie vragen over de vertrektijden indien nodig.
 1. Vanaf luchthaven Milaan Malpensa naar het centrum met de taxi

Wil je graag iets meer comfort? Dan kan je natuurlijk ook altijd de taxi nemen naar het centrum van Milaan. Het zal je in totaal iets duurder uitkomen maar je geniet wel van meer comfort en het is bovendien ook de snelste manier om in het centrum te geraken.

 • Je kan een taxi terugvinden bij de uitgangen van Terminal 1 én Terminal 2.
 • Een taxi vanaf Malpensa airport naar het centrum heeft een vaste prijs van €90.
 • De reistijd is afhankelijk van de verkeersdrukte maar bedraagt over het algemeen iets langer dan een uur.
 • De taxi is jammer genoeg niet de goedkoopste optie, maar wel de meest comfortabele die je pal voor de deur afzet.

Tip: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je misschien wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Milaan naar het centrum.

 1. Auto huren op de luchthaven van Milaan

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Milaan? En wil je graag de omgeving van deze historische stad ontdekken? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Er zijn verschillende autohuurbedrijven gevestigd op de luchthaven.

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Wij raden je aan een wagen te huren bij Rentalcars of Sunnycars.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

 1. Filmpje: de highlights van Milaan

Benieuwd naar hoe Milaan eruitziet? Bekijk dit filmpje en vlieg langs de bekendste plekjes van de stad. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar Milaan moeten reizen!

Wil je veel zien tijdens je citytrip in Milaan? Koop je Milaan Pass online voor € 89 en geniet van gratis toegang bij tal van musea + hop on/hop off bus + rondleidingen en kortingen bij veel restaurants en ontvang kortingsbons.

 1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 21 mei 2022 - Vic Van Alstein

Zeer nuttig !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?