5 x leuke fietstours in Milaan: Milaan op de fiets verkennen + tickets boeken

5 x leuke fietstours in Milaan: Milaan op de fiets verkennen + tickets boeken

21 februari 2024 in Milaan0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Milaan + waar je fietstour boeken?

Milaan is een grote stad en bezienswaardigheden liggen soms nogal ver uit elkaar. De oplossing? De metro, ja zeker, maar ook de fiets! Vanop de fiets leer je Milaan pas echt kennen. Je kan grotere afstanden afleggen en ontdekt plaatsen waar de meeste andere toeristen niet komen.

In Milaan worden heel wat fietstochten georganiseerd, begeleid door een lokale gids. Zo zie je veel van de stad op korte tijd en je krijgt leuke anekdotes te horen. We zetten de beste fietstochten in Milaan hieronder op een rijtje.

Fietstours in Milaan en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Milaan 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Waarom fietsen in Milaan?

Milaan leent zich uitstekend tot een ontspannende fietstocht. Het is en blijft natuurlijk een grootstad en er is veel verkeer, maar Milaan heeft flink geïnvesteerd in fietspaden en de stad is ook behoorlijk vlak. Geen zin om Milaan te verkennen via de metro onder de grond? Dan is de fiets een alternatief.

Met de fiets in Milaan kan je de verborgen juweeltjes van de stad ontdekken. Milaan heeft namelijk veel meer te bieden dan de Duomo alleen. Vermijd de drukte en fiets naar de rustigere delen van de stad waar de meeste toeristen niet komen. Fietsen in Milaan biedt een unieke kijk op deze levendige stad.

Boek je fietstour in Milaan hier

  1. Begeleide fietstocht door Milaan

Wat dacht je van een begeleide fietstocht door Milaan? Je trekt door de stad met een deskundige gids die je de plaatsen laat zien waar veel toeristen nooit zullen komen. Fiets weg van het lawaaierige stadscentrum en leer een groene en ontspannen kant van Milaan kennen. Zo ontdek je de buurten waar de echte Milanezen leven. De gids vertelt je onderweg heel wat leuke legendes en natuurlijk mag een typisch Italiaans cafeetje niet ontbreken.

Op deze begeleide fietstocht in Milaan fiets je door de meest chique delen van Milaan en leer je ook de historische arbeiderswijk kennen. Ontdek de contrasten die Milaan te bieden heeft en leer over het industriële erfgoed en het hedendaagse karakter van de hippe stad. Boek je begeleide fietstocht in Milaan hier.

  1. Fietstocht met e-bike door Milaan

Fiets je liever met een elektrische fiets in Milaan?

  • Dan is deze tour met e-bike in Milaan iets voor jou.
  • Je begint de fietstocht in de levendige wijk Navigli, een populair aperitiefgebied langs twee kanalen.
  • Daarna fiets je nog langs de beurs van Milaan, de Duomo, het Castello Sforzesco en andere bekende plekjes. Ook de nieuwe wijk Porta Nuova staat op het programma.
  • De gids vertelt je over de geschiedenis van de stad en je leert Milaan kennen vanuit het standpunt van een echte Milanees.
  • Boek je elektrische fietstour door Milaan hier.
  1. Fietstocht door Milaan bij zonsondergang

Er zijn ook originele fietstochten, zoals deze fietstocht in Milaan bij zonsondergang

  • Je vertrekt wanneer de grootste hitte al voorbij is en verkent de bekendste plekjes van de stad in een oranje gloed.
  • Op het programma staan onder andere het Castello Sforzesco en het Parco Sempione, de wijk Brera, het indrukwekkende gebouw Bosco Verticale en ook nog enkele verborgen pareltjes.
  • Op het einde van de rit stop je in een lokale bar voor een echte Italiaanse aperitivo.
  • Wat wil je nog meer tijdens je citytrip Milaan? Boek je fietstocht door Milaan bij zonsondergang.
  1. Fietstocht in Milaan langs moderne architectuur

Architectuurliefhebbers zullen deze fietstocht door modern Milaan zeker weten te smaken. Je vertrekt bij het Castello Sforzesco en trekt vandaar naar Porta Nuova, de nieuwe wijk van Milaan vol fascinerende wolkenkrabbers van gelauwerde architecten. De gids geeft je veel uitleg over enerzijds de historische kant van Milaan en anderzijds het hippe, moderne Milaan. Die twee gaan verrassend goed samen. Ontdek het vooral zelf, vanop de fiets met deze fietstocht langs de moderne architectuur in Milaan.

  1. Waar overnachten in Milaan?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's appartementen in Milaan.

  • Liever wat minder uitgeven tijdens je verblijf in Milaan? Het Babila Hostel bevindt zich in de wijk ‘Porta Monforte’ en ligt in het centrum van de stad. Het hostel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw, waar gasten kunnen overnachten in een slaapzaal of privékamer. Meer info en boeken.
  • Maison Borella ligt op anderhalve kilometer van het centrum van Milaan in een hippe buurt vol bars en restaurants. Het viersterrenhotel is prachtig afgewerkt en heeft een gezellig binnenplein met terras. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op het water. Meer info en boeken.
  • Hotel Magville is een 4*hotel in de ‘Zona Risorgimento’ in het centrum van Milaan. Deze accommodatie heeft een bar, een lounge en een gezellige tuin voor alle gasten. De tramhalte ‘P.za Tricolore’ ligt op 5 minuten wandelen en is je verbinding met de rest van de stad. Meer info en boeken.
  1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?