Op stedentrip naar Wenen met kinderen: 5x tips!

Koop de volledige gids voor € 5

Op stedentrip naar Wenen met kinderen: 5x tips!

28 februari 2024 in Wenen1 reactie

Wat te doen met kinderen in Wenen tijdens een stedentrip?

Wenen is een ideale bestemming als je op stedentrip gaat met kinderen. De hoofdstad van Oostenrijk staat bekend om zijn prachtige architectuur, klassieke muziek en indrukwekkende geschiedenis. Je kunt de stad op verschillende manieren bereiken.

Vliegen naar Wenen is de snelste optie om in de stad te komen en ook de makkelijkste. Het is daarnaast handig om alvast een planning te maken van welke plekken je allemaal wilt zien. Er zijn talloze bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bezoeken en ook erg geschikt zijn voor kinderen. Hieronder vind je een aantal tips voor een onvergetelijke stedentrip naar Wenen met het hele gezin!

Inhoud artikel

  1. Schloss Schönbrunn

Het Schönbrunn Paleis is een van de populairste bezienswaardigheden van Wenen en dat is niet voor niets. Het paleis werd gebouwd in de jaren 1740 en de keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sisi, woonde er in de 19e eeuw. Het paleis wordt omgeven door prachtige tuinen, waar Sisi vooral tijdens haar verblijf in de zomermaanden veel van genoot.

Tijdens een bezoek aan het paleis waan je je in de wereld van de keizerlijke familie en krijg je een goede indruk van hoe zij daar geleefd hebben. Het barokke paleis is prachtig vanbinnen, met vele versieringen en decoratie uit het barokke tijdperk, schilderijen, kunst, meubels en veel meer. Naast het paleis ligt een dierentuin, genaamd Tiergarten Schönbrunn. Hier kun je met het hele gezin genieten van bijzondere dieren. Zeker een aanrader om je dag mee af te sluiten!

  1. Wiener Riesenrad

Als je Wenen met kinderen bezoekt, is het zeker een aanrader om een ritje in het reuzenrad van Wenen te maken. Het Wiener Riesenrad ligt in het Prater park en vanuit het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.

Het reuzenrad bestaat uit historische houten gondels waar je in zit, wat de rit extra bijzonder maakt. Na de rit kun je samen met je kinderen genieten van de andere attracties en speelplaatsen die het Prater Park te bieden heeft.

  1. Technisches Museum

Het Technisches Museum, oftewel het Technisch Museum van Wenen, is ook een plek die erg geschikt is om met kinderen te bezoeken. Kinderen kunnen zich hier urenlang vermaken dankzij de interactieve tentoonstellingen. Ze kunnen hier bijvoorbeeld genieten van tentoonstellingen over onderwerpen zoals technologie, transport, communicatie en energie.

Tijdens deze tentoonstellingen leren ze veel dingen over de wetenschap en techniek. Daarnaast kun je ook meedoen aan workshops die speciaal ontwikkeld zijn om met het hele gezin te doen.

  1. Haus der Musik

Wenen staat bekend als de stad van de muziek, en het Haus der Musik is een plek die jonge muziekliefhebbers zeker moeten bezoeken. Het museum is gewijd aan de kunst van geluid en muziek en biedt verschillende interactieve ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan het experimenteren met verschillende muziekinstrumenten, dirigeren en zelfs het bijwonen van een virtueel concert. In het Haus der Musik is er voor jong en oud van alles te beleven!

  1. Schloss Belvedere

Als je dacht dat Schloss Schönbrunn het enige indrukwekkende paleis van Wenen is, heb je het bij het verkeerde eind. Schloss Belvedere is namelijk ook een prachtig paleis waar je zeker een dagdeel voor uit kunt trekken tijdens je stedentrip naar Wenen. Ook dit paleis is wederom erg geschikt om met kinderen te bezoeken.

Je kunt genieten van de prachtige barokke architectuur, maar ook van de indrukwekkende kunstwerken die hier hangen. Denk bijvoorbeeld aan de werken van de beroemde kunstenaar Gustav Klimt. In de tuinen van het paleis kun je na het bezoek aan het paleis even heerlijk rondstruinen, terwijl de kinderen hier al hun energie kwijt kunnen als ze daar behoefte aan hebben. Ook weer een bezienswaardigheid die je moet hebben gezien tijdens een stedentrip naar Wenen!

Met deze 5 tips in gedachten kun jij alvast je stedentrip naar Wenen gaan boeken en plannen!

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Wenen met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Wenen? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Wenen. Ideaal Wenen te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Wenen kan je ook 1 stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in Wenen? Koop dan onze volledige reisgids Wenen en ontdek 2 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden.

Wenen stadsgids

Gratis reisgids Wenen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 16 april 2024 - Ann W

Altijd de leukste tips dus mijn vaste site voor elke uitstap :-)

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?