Hundertwasserhaus in Wenen bezoeken? Alle info, tips & tickets voor je bezoek aan het Hundertwasser Museum

Koop de volledige gids voor € 5

Hundertwasserhaus in Wenen bezoeken? Alle info, tips & tickets voor je bezoek aan het Hundertwasser Museum

16 december 2023 in Wenen0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het Hundertwasserhaus in Wenen + waar tickets kopen?

Het Hundertwasserhaus is misschien wel het bekendste stukje architectuur in de Oostenrijkse hoofdstad. Het is een groot bouwwerk waarin zich zowel woningen als winkels bevinden. Het Hundertwasserhaus werd gebouwd door de architect Hundertwasser en is tevens zijn bekendste werk.

Ontdek alvast wat je mag verwachten van je bezoek aan het Hundertwasserhaus in Wenen. Boek je tickets alvast voordelig online voor het Hundertwasser Museum.

Tickets & tours boeken voor je bezoek aan Wenen

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Wenen bezoeken aan de hand van een georganiseerde tour of met een deskundige gids? Bekijk hier alle daguitstappen en tours in Wenen.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. De geschiedenis van het Hundertwasserhaus in Wenen

Het Hundertwasserhaus werd pas gebouwd in 1986. Het bouwwerk is van de hand van Freidenreich Hundertwasser, een veelbesproken architect met evenveel fans als tegenstanders. Het Hundertwasserhaus werd opgetrokken in opdracht van de stad Wenen. Er werd maar liefst drie jaar aan gebouwd.

Het Hundertwasserhaus steekt af tegen de rest van de Weense bouwwerken. Het is modern, heel erg kleurrijk en het vormt een oase van groen in de stad. De ronde vormen van het Hundertwasserhaus vormen een schril contrast met de rechte lijnen van de beroemde Weense paleizen. Het is een unicum in de stad.

Binnenin het Hundertwasserhaus bevinden zich 52 appartementen, 4 winkels en ook heel wat dakterrassen.

 1. Het Hundertwasserhaus in Wenen bezoeken

Omdat er gezinnen in de appartementen van het Hundertwasserhuis wonen, kan je er natuurlijk niet zomaar binnenwandelen. Maar de gevel kan je wel bewonderen. Je kan van dichtbij goed zien hoe geen enkele lijn recht lijkt te lopen. Het is ook moeilijk om de verschillende appartementen van elkaar te onderscheiden. De kleuren maken de chaos helemaal compleet. Het is een vrolijk allegaartje dat dit deel van Wenen helemaal opfleurt.

Het bijzondere dak van het Hundertwasserhaus

Het bijzonderst van allemaal is misschien wel het dak van het Hundertwasserhaus. Er staan namelijk tientallen bomen bovenop het bouwwerk. Die bomen zorgen er ook voor dat het Hundertwasserhaus het hele jaar door verandert. Met dat groene dak was Hundertwasser zijn tijd ver vooruit.

Je kan het Hundertwasserhaus dus niet langs binnen bekijken, maar er werd wel een soort doorgang gebouwd waar toeristen souvenirs kunnen kopen en iets kunnen drinken.

WANDELTIP: Bekijk het bijzondere Hundertwasserhaus tijdens een georganiseerde wandeltocht door Wenen. Een wandeltocht met een professionele gids die je langs de mooiste bezienswaardigheden van de Oostenrijkse hoofdstad brengt.

 1. Tip: Bezoek ook het Hundertwasser Museum

Wil je meer te weten komen over de architect die ten grondslag ligt aan dit bijzonder bouwwerk? Dan raden we je aan om het museum Kunst Haus Wien te bezoeken, het Hundertwasser-museum. Het ligt op vijf minuten wandelen van het Hundertwasserhaus. Het gebouw werd ontworpen door Hundertwasser zelf. Ook hier enkel kromme lijnen dus.

Binnenin kan je een tentoonstelling bewonderen waarin de werken van Friedensreich Hundertwasser centraal staan. Je kan zijn ontwerpen zien en leert ook meer over het persoonlijke leven van de architect. Meer info op de website.

ONZE TIP: Boek je tickets alvast voordelig online voor het Hundertwasser Museum.

 1. Waar bevindt zich het Hundertwasserhaus in Wenen?

 • Het Hundertwasserhaus bevindt zich in de Löwengasse/Kegelgasse, in het centrum van Wenen.
 • Kom je met de metro? Dan stap je af bij de halte Landstrasse.
 • Wil je eerst naar het museum? Dan neem je de metro en stap je af aan de halte Wien-Mitte of Schwedenplatz, al moet je dan wel nog 10 minuten wandelen naar het Kunst Haus Wien.

Ligging van het Hundertwasserhaus in Wenen op de kaart

 1. Openingsuren en tickets kopen voor het Hundertwasserhaus

 • Het Hundertwasserhaus zelf kan je natuurlijk dag en nacht gaan bewonderen, er zijn geen openingsuren.
 • Het Hundertwasser Museum is elke dag open van 10u tot 18u.
 • Meer info op de website.

Hoe koop ik tickets voor Hundertwasserhaus in Wenen?

 • Voor het Hundertwasserhaus heb je geen ticket nodig. Je kan gewoon naar het bouwwerk wandelen en de gevel bewonderen.
 • Wie naar het museum gaat, kan ter plekke aan de ticketbalie een kaartje kopen. Ook online kan je makkelijk tickets voor het Hundertwasser Museum boeken.
VIENNA PASS: Op stedentrip in Wenen? Met de Vienna Pass krijg je toegang tot 60 bezienswaardigheden. Wie van plan is om veel te bezoeken, kan zo flink besparen. Bestel je Vienna Pass hier.
 1. Waar overnachten in Wenen?

Voor je vakantie in het muzikale Wenen, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Wenen online bekijken.

Hotel Daniel Vienna

Hotel Daniel Vienna is een viersterrenhotel in het centrum van Wenen en ligt tussen het prachtige park van Schloss Belvedere en de Schweizergarten. Op het dak van het hotel staat een boot, die je al van ver kunt opmerken. De kamers zijn ruim en modern ingericht en iedere ochtend geniet je van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.

Hotel Max Brown 7th District

Max Brown 7th District is een hip en modern hotel midden in de uitgaanswijk van de stad. Iedere ochtend geniet je hier van een heerlijk ontbijtbuffet bestaande uit zoete en hartige gerechten. Meer info en boeken.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Wenen met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Wenen? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Wenen. Ideaal Wenen te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Wenen kan je ook 1 stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in Wenen? Koop dan onze volledige reisgids Wenen en ontdek 2 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden.

Wenen stadsgids

Gratis reisgids Wenen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?