Hoe van luchthaven Valencia naar het centrum? Alle info, tips en tickets

Complete reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Valencia naar het centrum? Alle info, tips en tickets

25 augustus 2022 in Valencia2 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Valencia te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Valencia, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Valencia te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Valencia te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Valencia centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Valencia online!

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Valencia? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Reserveer je privé-transfer nu online.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming VLC – Valencia Aeropuerto del Manises

De makkelijkste en snelste manier om naar Valencia te reizen, is natuurlijk met het vliegtuig. De luchthaven van Valencia is vrij klein en ligt op zo’n 10 kilometer van het stadscentrum verwijderd. Officieel heet de luchthaven Aeropuerto del Manises.

  • De luchthaven heeft één terminal en twee start- en landingsbanen.
  • De terminal is vrij klein en goedgeorganiseerd. Alles verloopt zeer vlotjes, zo ben je sneller dan verwacht de luchthaven buiten.

Er zijn diverse transportmogelijkheden: de metro, de Aerobos en enkele lokale bussen. Over het algemeen is het openbaar vervoer de efficiëntste en goedkoopste manier om vanaf de luchthaven naar het centrum te reizen. Ieder van deze transportmogelijkheden nemen zo’n 30 minuten van je tijd in beslag.

Vertrek je binnenkort op vakantie naar Valencia en ben je nog op zoek naar wat inspiratie voor tijdens je verblijf? Lees onze uitgebreide blogpost met de mooiste bezienswaardigheden in Valencia en mis niets!

  1. Vanaf luchthaven Valencia naar het centrum met de bus

Wil je zo goedkoop mogelijk naar het centrum van Valencia reizen? Dan neem je best de bus! Echter zijn er twee verschillende mogelijkheden als je de bus wil nemen. Je kan reizen met de Aerobus of de lokale bus.

Bus 150 (Fernanbús)

  • Bus lijn 150 rijdt van de luchthaven via Manises, Quart de Poblet en Mislata naar het centrum van Valencia.
  • Een enkele reis kost je €4,80, senioren vanaf 65 jaar hoeven slechts €3,35 te betalen. Je kan je tickets verkrijgen bij de buschauffeur of aan de automaten in de luchthaven.
  • De bus rijdt gemiddeld om het halfuur van en naar de luchthaven.
  • Let op! De bus rijdt niet op zon- en feestdagen.
  • De reistijd tussen het vliegveld en Mercat Central (bushalte Avenida Barón de Carcer 26) in het centrum van Valencia is 40 minuten.
  • Het busstation van Valencia Airport kan je terugvinden tegenover de aankomsthal, tussen de terminal en parkeergarage P1.
  • Meer informatie over de Bus 150 vind je op de website.

Aerobus

  • De Aero bus rijdt vanaf de luchthaven in Valencia naar enkele haltes in de stad. Ligt je accommodatie niet dichtbij één van de haltes? Dan raden we aan om eerder de metro, bus of taxi te nemen.
  • De Aerobus rijdt iedere dag van 06.00 – 22.00 uur, om de 20 minuten.
  • Een busritje duur ongeveer 30 minuten.
  • Een ticketje voor de Aerobus bedraagt zo’n €2,50.
  • De haltes waar de Aerobus zal stoppen in de stad zijn: Avenida del Cid, Calle Bailen, Calle Angel Guimera
  1. Vanaf luchthaven Valencia naar het centrum met de metro

Reis je liever met de metro dan met de bus? Geen probleem want ook dat is mogelijk! Zodra je de aankomsthal in loopt, neem je de roltrap naar beneden. Hier kan je bij het loketje een kaartje kopen om naar het centrum van Valencia te reizen.

  • Wil je richting het centrum reizen? Dan dien je lijn 5 of lijn 3 te volgen.
  • Met de metro doe je er ongeveer 20 – 25 minuten over om het centrum te bereiken.
  • Iedere acht minuten vertrekt er een nieuwe metro vanaf Valencia Airport.
  • Een metroticket kost €4,00 en je zal ook een toeslag moeten betalen voor de kaart zelf.
  • Zoek op voorhand uit welke metrohalte het dichtst bij jouw accommodatie ligt. Zo kan je van tevoren jouw metrorit naar de accommodatie plannen, en zonder stress vertrekken vanaf Valencia Airport.
  • Tip: Reis je in groep? Koop dan best een rittenkaart voor €7,20 of €10,40 afhankelijk van hoeveel zones je wilt.

Ben je van plan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer? Koop dan je eigen Valencia Travel Card, hiermee heb je niet alleen een privéluchthaventaxi naar je accommodatie maar ook een 3-daagse OV-kaart om Valencia te verkennen. Met deze Valencia Travel Card kan je dus 3 dagen lang onbeperkt gratis reizen met de bus en metro. Daarnaast krijg je ook nog eens een stadstour door Valencia.

  1. Vanaf luchthaven Valencia naar het centrum met de taxi

De taxi is natuurlijk de makkelijkste optie, maar ook het meest kostbaar. De taxi’s staan vaak in rijen te wachten wanneer je de luchthaven uitwandelt. Taxi’s zijn niet heel duur, het grote voordeel is dat ze je rechtstreeks naar je bestemming brengen.

  • De prijs van de taxi naar de stad bedraagt ongeveer € 20 per rit.
  • De kostprijs kan variëren omdat er natuurlijk verschillende tarieven gehanteerd worden (dag/avond/nacht).

Boek je veilige en betrouwbare privéluchthaventransfer van Valencia Airport naar je accommodatie in de stad Valencia online! Zo ben je zeker dat iemand je staat op te wachten en dat je vervoer hebt naar je hotel of het centrum.

  1. Extra tip: Koop je Valencia OV-Kaart + luchthaventransfer

Onze tip? Koop je Valencia OV-kaart! Met de Valencia OV-kaart of de Valencia Travel Card kan je drie dagen lang gebruikmaken van het openbaar vervoer in Valencia.

Wat zit er in zo'n OV-kaart inbegrepen?

  • Een Valencia OV-kaart kost je 36,50€ per persoon.
  • Je kan drie dagen gebruikmaken van de tram en de metro.
  • Een taxichauffeur wacht op je bij de aankomsthal op de luchthaven met een bordje met je naam erop.
  • Daarnaast kan je ook met een privéluchthaventransfer vanuit de luchthaven naar het centrum of je accommodatie reizen.
  • Je krijgt ook een informatieve audiogids over Valencia. Zo kom je meer te weten over deze verrassend mooie stad.
  • Met de Valencia Travel Card start je je citytrip zorgeloos.

Interesse? Wacht niet langer en bestel deze Valencia OV-kaart met privétransfer nu online! Zo hoef je je geen zorgen te maken over het vervoer van de luchthaven naar je hotel. En kan je bovendien ook nog eens genieten van het onbeperkt reizen in de stad.

  1. Auto huren in Valencia

Je hebt niet meteen een huurauto nodig wanneer je enkel in Valencia verblijft. Maar, ben je van plan om ook de omgeving van de stad te ontdekken? Dan is het zeker aan te raden om een huurauto te huren.

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven actief op Valencia Airport. De bekendste bedrijven zijn Avis, Budget, Europcar, Goldcar, Enterprise, Hertz en Sixt. De meeste autoverhuurbedrijven bevinden zich aan het einde van de centrale hal van de luchthaven. De prijsvechters zijn te vinden buiten de terminal of iets verder van de luchthaven vandaan.. Een goedkope auto kan je eventueel huren bij Sunnycars, de grootste huurautovergelijker van Europa.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips die je helpen bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia ga zelf op ontdekking. Zin in nog meer Valencia? Koop onze volledige reisgids Valencia met een uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 125 bezienswaardigheden brengt. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis reisgids Valencia.

Valencia stadswandeling

Gratis reisgids Valencia downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 10 juli 2022 - Nadine

De eerste site om een reis of uitstap voor te bereiden. Handig en het aanbevelen waard.

- 2 november 2021 - Saskia

Openbaar vervoer heel goed geregeld. Vanaf vliegveld metro naar stad en daar bus naar hotel in buurt albufeira. 72 uurs card gebruikt wat ideaal was. Als je die online koopt krijg je ook nog korting

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?