Sky Bridge 721 in Tsjechië: Alle info voor je bezoek aan de langste hangbrug ter wereld

Volledige reisgids kopen voor € 10

Sky Bridge 721 in Tsjechië: Alle info voor je bezoek aan de langste hangbrug ter wereld

23 mei 2022 in Tsjechië0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de langste hangbrug ter wereld, de Sky Bridge 721 + boomkroonpad

Wist je dat sinds kort (mei 2022) de langste hangbrug ter wereld opende in Tsjechië? De spectaculaire brug is gelegen aan de voet van de Králický Sněžník berg en overbrugt een afstand van maar liefst 721 meter lang. Verder kan je hier ook nog het boomkroonpad bewandelen en een ritje maken op de grootste rodelbaan van Tsjechië.

Durf jij het aan om over dé langste hangbrug ter wereld, op een hoogte van 1125, meter te hangen? Ontdek dan hier alle informatie over je bezoek aan de Sky Bridge in Dolní Morava in Tsjechië.

Tours en tickets voor je bezoek aan Tsjechië

De mooiste bezienswaardigheden en leukste daguitstappen in Tsjechië met een georganiseerde tour? Ga mee met een lokale gids of tour in Tsjechië en beleef meer.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies in Tsjechië

Inhoud artikel

  1. Sky Bridge 721, langste hangbrug ter wereld

Opening lente van 2022

516 Arouca, een brug van 516 meter lang in Portugal, was tot voor kort de langste hangbrug ter wereld. Maar in mei 2022 opende er een nieuwe hangbrug van maar liefst 721 meter lang. Deze Sky Bridge 721 in Dolní Morava (Tsjechië) is nu al een populaire trekpleister. Je kan bij het beginpunt komen met de Sněžník-kabelbaan of via een wandelpad.

Wandel over de brug en geniet van enkele betoverende uitzichten op de omgeving. Voel de wind door je haren, kijk naar beneden en voel de kriebels in je buik.

Een paar belangrijke cijfertjes

Het duurde bijna twee jaar om deze stalen brug te bouwen. De stalen kabels, die alleen al 158 ton wegen, dragen voor een groot deel bij aan het totaalgewicht van maar liefst 405 ton. Maar geen zorgen, men heeft er alles aan gedaan zodat jij veilig over de Sky Bridge 721 kan wandelen.

The Bridge of time

De Sky Bridge 721 is echter niet zomaar een gewone constructie. Het is een brug die het "idee van de tijd" overbrengt. Wanneer je de brug over de majestueuze vallei oversteekt, kom je namelijk meer te weten over het landschap en de geschiedenis via een educatief natuurpad: The Bridge of Time. Het pad bevat enkele elementen van augmented reality. Aan de hand van 10 educatieve panelen krijg je interessante info over onderwerpen als het milieu, de geschiedenis van Dolní Morava en de inheemse fauna en flora.

  1. Boomkroonpad Sky Walk

Ooit al eens met je hoofd tussen de wolken gelopen, letterlijk dan? In Dolní Morava heb je een unieke kans om deze droom waar te maken. Naast de Sky Bridge (op 500 meter verder) vind je namelijk het boomkroonpad Sky Walk.

Wandel langzaam omhoog en kom onderweg langs enkele informatiepanelen. Wanneer je de top bereikt hebt van deze 55 meter hoge uitkijktoren, geniet je hier van een fenomenaal zicht over het Králický Sněžník-massief en de vallei van de rivier de Morava. Vooral in de vroege ochtend als de mist nog over het dal hangt of wanneer de avond valt en de zonsondergang komt, zie je hier de mooiste taferelen.

Je hoeft niet de hele wandeling terug naar beneden te doen. Je kan ook gewoon via de 100 meter lange glijbaan naar beneden glijden. Plof neer op het voorziene matje, wacht op een zetje van de medewerker en zoef in enkele seconden naar beneden. Een leuke ervaring voor zowel jong als oud.

  1. Maak een ritje op de Mamutí Horská Dráha

Na al dat wandelen heb je misschien wel zin in een adrenalinekick? Dan raden we een ritje op de alpine coaster Mamutí Horská Dráha aan! Deze rodelbaan is namelijk niet zomaar een rodelbaan, het lijkt wel op een achtbaan waarbij je met een rodelslee tegen een bepaalde snelheid naar beneden reist.

Met een lengte van 3 kilometer is het de langste alpine coaster van Tsjechië en de op een na langste van Europa. Doe eens gek en daal tegen een hoge snelheid van de berg af. Zoef van hier naar daar door de bochten en tunnels en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op de omgeving.

  • De lengte van de alpine coaster is 3 kilometer lang.
  • De maximale snelheid bedraagt 50 km/u.
  • Deze rodelbaan biedt een avontuurlijke tocht door 25 bochten, een 360° bocht, een achtvormige lus, een ondergrondse tunnel, 4 schommels en oneindige terreingolven.
  • Meer info op de website.

  1. Klimmen in het Adrenaline Park

Daarnaast kan je je ook uitleven in het Adrenaline Park. Hier klim je door de boomtoppen waar je kan kiezen uit een van de 5 routes van verschillende moeilijkheidsgraden of beklim de 14 meter hoge klimtoren. Nadien kan je via kabelbanen weer naar beneden gaan.

Nog niet avontuurlijk genoeg? Dan kan je ook altijd plaatsnemen op de enorme schommel waarbij je vanaf een hoogte van 13 meter mee naar beneden gaan. Als je eenmaal bent vastgezet, houd je jezelf stevig vast en “vlieg” je geleidelijk aan naar beneden. Meer info op de website.

TIP: Download je gratis preview reisgids Tsjechië en zie de mooiste plekjes van het land.

  1. Dolní Morava, meer dan een hangbrug

Dolní Morava is een prachtig bergresort in het noorden van Tsjechië gelegen aan de voet van de Králický Sněžník berg, tussen het Adelaarsgebergte en het Jeseník gebergte. In de winterperiode wordt het landschap omgetoverd tot een van de modernste skigebieden in Tsjechië, een waar paradijs voor skiliefhebbers.

Maar ook in de zomerperiode kan je je hier prima vermaken. Je kan er enkele prachtige wandelingen of fietstochten maken. Je kan er de Sky Bridge bezoeken of een ritje op een rodelbaan is ook altijd leuk.

  1. Maak een wandeling of fietstocht in de omgeving

Is al dat avontuurlijk gedoe niets voor jou? Geen probleem! Je kan ook tal van prachtige wandelingen en fietstochten maken in de buurt van de hangbrug. Er zijn verschillende routes uitgestippeld die je naar enkele mooie plekjes en uitzichtpunten brengen. De Tsjechische natuur met bossen, bergen, schilderachtige meren en valleien biedt een prachtige omgeving voor een wandelvakantie. Vergeet je wandelschoenen dus maar niet!

  1. Waar bevindt zich de Sky Bridge 721?

De Sky Bridge 721 bevindt zich in het noorden van Tsjechië in het bergresort Dolní Morava. Het ligt op 1u20 rijden van het historische Olomouc en op 2u30 rijden van Praag. De Sky Bridge ligt bovendien vlakbij de grens met Polen.

Nog meer ontdekken van Tsjechië? Bekijk onze volledige rondreis door Tsjechië en ontdek de mooiste plekken van het land.

Wat is de ligging op de kaart?

  1. Praktische info voor je bezoek aan de Sky Bridge 721

  • Je kan de Sky Bridge 721 dagelijks bezoeken.
  • Wil je graag een bijzonder uitzicht? Bezoek de brug dan tijdens de zonsopgang of zonsondergang.
  • Ook in de winterperiode is het de moeite waard om deze brug te bezoeken. Je kijkt er namelijk uit over een betoverend wit landschap.
  • Wanneer je de brug bezoekt, is het aan te raden om het weerbericht eventjes te raadplegen. Bij zware bewolking is de kans namelijk erg groot dat je niet bijzonder veel ziet.
  • Een wandeling over de brug is jammer genoeg niet gratis. Wil je de brug oversteken? Dan betaal je daar 350 Tsjechische kroon voor, omgerekend zo'n 14€.
  • Er geldt bovendien ook een eenrichtingsverkeer op de brug. Als je wilt terug komen naar het beginpunt, moet je een pad van twee kilometer volgen. Wandelschoenen kunnen dus van pas komen.
  • Voorzie je op warme zomerdagen van voldoende water en goede zonnecrème.
  • Meer info op de website.
  1. Waar overnachten in de buurt van de Sky Bridge (Dolní Morava)?

Wil je graag overnachten in de buurt van de langste hangbrug ter wereld en ben je nog op zoek naar een verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favorieten in de buurt van de Sky Bridge 721, bij Dolni Morava voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en appartementen in Dolní Morava.

  • Hotel Jirinka ligt aan de voet van de berg Králický Sněžník, op wandelafstand van de skipistes. Het hotel biedt naast ruime, moderne kamers een seizoensgebonden zwembad en een wellnesscentrum om te ontspannen. Meer info en boeken.
  • Even lekker ontspannen midden in de natuur? Verblijf dan in de Treehouses Sněžník. De boomhut werd gezellig ingericht en beschikt over al het nodige luxe en comfort. Na vermoeiend dagje, kan je helemaal tot rust komen in de cedersauna op het terrein. Verder beschikt het ook over een leuke kinderplaats en kan je bij de accommodatie ook ski-uitrusting en fietsen huren. De omgeving nodigt namelijk uit om prachtige wandel- en fietstochten te maken. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Sfeerbeelden van de langste hangbrug ter wereld

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek aan de langste hangbrug ter wereld? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Dolní Morava in Tsjechië!

  1. Mis niets tijdens je rondreis in Tsjechië en Slowakije!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Tsjechië en Slowakije? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Rondreis Tsjechië en Slowakije met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Rondreis Tsjechië en Slowakije.

Tsjechië & Slowakije

Gratis reisgids Tsjechië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?