Premium

Stadswandeling door Wrocław: de stad der bruggen + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Wrocław: de stad der bruggen + kaartje

  • Startpunt: Plac Wolności
  • Eindpunt: Marktplein
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Wrocław, ook wel 'de stad der bruggen' genoemd. Het is de grootste stad in het westen van Polen en is iets minder bekend bij het grote publiek. Je zal hier dan ook niet overrompeld worden met toeristen. Ontdek tijdens deze stadswandeling alle must-see bezienswaardigheden van de stad en maak het beste van je bezoek aan Wroclaw!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wroclaw stadswandeling: ontdek de stad der bruggen

De stadswandeling begint op het Vrijheidsplein, Plac Wolności dat een lange en best gevoelige geschiedenis met zich mee draagt. Breng hier zeker een bezoekje aan het Nationaal Muziekforum. Later wandel je door naar het Stadsmuseum van Wroclaw waar je de geschiedenis van de stad kan herbeleven. Wat verder kom je op een ander gezellig pleintje, Plac Solny, vol met bloemenwinkeltjes waar je even tot rust kan komen in een aangenaam cafeetje.

Nadien kom je op het oude marktplein van Wroclaw waar je het oude stadhuis zeker zal opmerken. Maar ook de talloze andere pittoreske en kleurrijke gebouwen zullen je aandacht trekken. Ben je hier uitgekeken dan loop je verder naar de Sint-Elisabethkathedraal die omringd wordt door de smalle Hans en Grietje huizen. Daarnaast bezoek je nog twee musea: het Nationaal Museum en het Apotheekmuseum.

Je hoeft je geen zorgen te maken over eten, want je passeert ook nog langs de overdekte Markthal. Hier kan je terecht voor verse groenten, fruit en sfeervolle eetkraampjes.

TIP: Wil je graag mee met een begeleide wandeling door Wrocław? Boek je wandeling met gids hier online.
Polen

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Polen

Ontdek Polen via een compleet uitgewerkte rondreis (21 dagen) die je langs bekende maar ook minder bekende plekken brengt. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 12 september 2023 - Wil Rutten

Heel overzichtelijke route met mooie attentiepunten voor onderweg!!

- 24 mei 2023 - Mary Ann Ann Van Poucke

Fantastische stad, vol afwisseling. Historische gebouwen in een totaal plaatje van sfeer, gezelligheid en cultuur. Mooie wandeling langsheen alle hoogtepunten, doorspekt van onverwachte murals op de gevels. Vriendelijk, proper, gedisciplineerd, een must do. Uitstekend openbaar vervoer met trein, tram en bus. Het vraagt wel wat creativiteit om je verstaanbaar te maken *enkel de jongeren begrijpen Engels* maar de aanhouder wint altijd. Wij gaan in elk geval terug naar dit ogenschijnlijk kleine broertje binnen de EU maar oh zo onterecht !

Gratis preview reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?