Waar winkelen en shoppen in Rome? Ontdek de leukste winkelstraten + tips

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar winkelen en shoppen in Rome? Ontdek de leukste winkelstraten + tips

7 mei 2024 in Rome1 reactie

Praktische info en overzicht van de leukste winkelstraten in Rome

Rome leent zich uitstekend tot een namiddagje (of een hele dag!) shoppen. De Italiaanse mode is wereldberoemd en in Rome vind je zowel vestigingen van de grootste modehuizen als van internationale ketens en boetiekjes.

In dit artikel hebben we de belangrijkste winkelstraten opgesomd. We geven je op het einde ook de ultieme route om te shoppen in Rome.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Rome

Reisgids
VerblijvenAan te raden verblijven in Rome:
Tickets + rondleidingen
 • Bespaar tijd en geld met de Vaticaanstad Pas, €89 (boek je Vaticaanstad Pas)
 • Standaardticket voor de Sint-Pietersbasiliek incl. audiogids, €16 (boek je tickets)
 • Boek je rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek & Koepel met gids, €49 (boek je rondleiding)
 • Verken de Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek, €38 (boek je tour)
1. Bestel hier je tickets online 2. Bestel hier je kortingskaart
Bespaar-tipMeerdere monumenten in Rome bezoeken? Bespaar en koop de Toeristenkaart van Rome, hiermee krijg je toegang tot Colosseum, Forum Romanum & Palatijn, Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea, alle tickets in één handig toegangspas. Bekijk deze Rome kortingskaart hier.

Inhoud artikel

 1. Dé winkelstraat van Rome: Via del Corso

De grootste en populairste winkelstraat van de Italiaanse hoofdstad is de Via del Corso. Deze winkelstraat is maar liefst anderhalve kilometer lang en grotendeels autovrij. Dat betekent urenlang shopplezier. Hier vind je internationale modeketens, maar ook veel meer dan dat. Er zijn luxueuze designerwinkels, kleine boetiekjes met Italiaanse kledij en ook enkele kunstgalerijen en boekenwinkels.

De kleine boetiekjes bevinden zich vooral in de zijstraten, sla die dus ook zeker in. De Via del Corso lokt Romeinen én toeristen en er hangt een drukke, gezellige sfeer. Wil je shoppen in Rome? Dan mag je deze winkelstraat absoluut niet overslaan.

 • De Via del Corso strekt zich uit van de Piazza Venezia richting de Piazza del Popolo, in het centrum van Rome dus.
 • Kom je met de metro? Dan kan je afstappen bij de halte Colosseo en vandaar via het Forum Romanum naar de Piazza Venezia wandelen.
 • Of je kan uitstappen bij de halte Spagna en wandelen naar de Piazza del Popolo. Je keert dan zuidwaarts richting het centrum terug.

TIP: Ben je, naast een namiddagje shoppen, van plan om zoveel mogelijk te bezichtigen? Bekijk de verschillende Stadspassen Rome en bespaar zoveel mogelijk geld en kostbare tijd.

 1. Shoppen in de hippe boetiekjes van Via Frattina

De Via Frattina verdient een speciale vermelding. Deze zijstraat van de Via del Corso staat bekend om de hippe, trendy boetiekjes. Je kan er leuke kledij, handtassen en schoenen kopen die de Italiaanse mode van het laatste moment weerspiegelen. Je vindt er, afgewisseld met de eigenzinnige boetiekjes, ook enkele winkels van designermerken.

 • De Via Frattina is een zijstraat van de populaire Via del Corso die je ongeveer in het midden van die winkelstraat vindt, niet ver van de Basilica dei Santi Ambrogio e Carlo al Corso.
 • De Via Frattina is niet zo lang en komt uit vlakbij de Spaanse Trappen.
 1. De meest luxueuze winkelstraat van Rome: de Via dei Condotti

Italiaanse mode staat natuurlijk over de hele wereld bekend. Wil je de nieuwste mode van de grootste Italiaanse (en internationale) merken bewonderen? Dan moet je richting de Via dei Condotti trekken. Ook dit is een zijstraat van de Via del Corso, twee straten verder dan de Via Frattina. De etalages zijn wondermooi aangekleed en de kledij komt recht van de beroemdste catwalks.

Je vindt hier winkels van de meest geprezen Italiaanse modehuizen zoals Gucci, Versace, Bulgari, Ferragamo, Giorgio Armani en Prada. Ook internationale merken zoals Louis Vuitton, Dior en Yves Saint Laurent zijn vertegenwoordigd in deze luxueuze winkelstraat in Rome. In de parallelle winkelstraat Via Borgognona vind je nog de vestiging van het Italiaanse modehuis Balenciaga.

 • De Via dei Condotti komt uit op de Spaanse Trappen. De dichtstbijzijnde metrohalte is Spagna.
 • In de Via dei Condotti kan je ook een van de oudste en beroemdste cafés in Rome bezoeken: Antico Caffè Greco. Het traditionele cafeetje werd geopend rond 1760 en is vandaag een van de vele trekpleisters in Rome.

VERBLIJFTIP: Ben je op zoek naar een verblijf dichtbij de Via del Corso? Dan raden we een overnachting aan in een van de charmant ingerichte kamers van het Parlamento Boutique Hotel. Het hotel is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw in de wijk Spagna in Rome. De Via Condotti en de Trevifontein liggen op wandelafstand. Meer info en boeken.

 1. Shoppen in Rome doe je in de Via Cola di Rienzo

De Via Cola di Rienzo is een aanrader voor wie wil shoppen in Rome, en dan vooral in betaalbare winkels. In de Via Cola di Rienzo vind je vooral vestigingen van bekende internationale winkelketens. Na de Via del Corso is dit bij Romeinen de populairste winkelstraat. Je kan hier vooral schoenen en kledij kopen, maar er zijn ook enkele andere winkeltjes verstopt.

 • Deze winkelstraat verbindt het Vaticaan met de brug Ponte Regina Margherita die naar het Piazza del Popolo aan de overkant van de Tiber leidt.
 • Kom je met de metro, dan kan je afstappen bij de metrohalte Ottaviano, vlakbij het Vaticaan.
 • Wil je vanuit de andere kant naar het Vaticaan toestappen? Dan is de halte Spagna het dichtst bij het Piazza del Popolo. Je wandelt dan in de omgekeerde richting de winkelstraat af.
Ontdek zoveel mogelijk van deze prachtige Italiaanse stad met onze digitale reisgids Rome.
 1. Het enige winkelcentrum in Rome: Galleria Alberto Sordi

In de binnenstad van Rome vind je weinig winkelcentra. Die bevinden zich vooral buiten het historische stadscentrum. Het enige winkelcentrum dat zich wel in het centrum bevindt, is de Galleria Alberto Sordi. Hier kan je enkele kleinere boetiekjes binnenstappen en je kan er ook een hapje eten en een heerlijke Italiaanse espresso proeven. De ideale plek om even te ontspannen tussen al dat shoppen door of aan de zomerhitte te ontsnappen.

 1. Nog enkele praktische tips om te shoppen in Rome

Openingstijden van de winkels in Rome

 • De meeste winkels in de winkelstraten van Rome zijn elke dag open van 9u tot 20u. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten.
 • Belangrijk om te weten is dat sommige boetiekjes zich nog aan de traditionele openingsuren houden en een middagpauze inlassen. Die winkels zijn gesloten tussen 13u en 16u.
 • Bezoek je Rome in de tweede helft van augustus, dan zullen de kleinere winkels mogelijks gesloten zijn. Het is namelijk dé vakantieperiode voor Romeinen zelf.

De ultieme winkelroute in Rome

Wil je een leuke shoppingdag inlassen tijdens je bezoek aan Rome? Dan kan je onderstaande route volgen. Met deze route kom je langs alle belangrijke winkelstraten in Rome.

 • Ga met de metro naar de halte Colosseo en wandel vandaar naar het Piazza Venezia. Logeer je in de buurt, dan kan je er natuurlijk gewoon naartoe wandelen. Op het Piazza Venezia sla je dan de Via del Corso in, de beroemdste en langste winkelstraat van de stad.
 • Daar zie je aan je rechterkant het winkelcentrum Galleria Alberto Sordi opduiken. Je kan er een toiletpauze inlassen of een lekkere koffie proeven. In het midden van de winkelstraat sla je de bekendste zijstraten in: de Via Frattina en de Via dei Condotti. Je bewondert er de laatste creaties van de beroemdste Italiaanse modehuizen.
 • Je komt uiteindelijk uit op het Piazza del Popolo. Daar sla je linksaf en steek je de brug over de Tiber over. Zo kom je terecht in die andere lange winkelstraat: de Via Cola di Rienzo. Ook die wandel je helemaal af tot je bij het Vaticaan uitkomt. Daar kan je dan de metrohalte Ottaviano nemen en terugkeren naar de buurt van het Colosseum, met alle winkelzakken in je handen.
Graag nog meer zien van Rome? Bekijk dan zeker onze stadswandelingen door Rome.
 1. Download ook je gratis stadswandeling Rome

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Rome. Ideaal om Rome volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Rome? Koop onze reisgids Rome met 3 stadswandelingen langs 81 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Rome en ga op pad!

Rome

Gratis reisgids Rome downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 14 september 2023 - Vangelabbeek Marione

Nooit een betere beschrijving/uitleg gekregen!!!Top!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?