3 kledingtips om een koude bestemming te bezoeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

3 kledingtips om een koude bestemming te bezoeken

24 december 2023 in Reisinfo0 reacties

Veel mensen denken bij vakantie direct aan zon, zee en strand. Onterecht, want er zijn nog veel meer soorten vakantiebestemmingen. Zo kun je bijvoorbeeld in de winter ook de mooiste bestemmingen bezoeken. IJsland, Groenland, of de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Finland zijn echte aanraders om te ontdekken in de wintermaanden. Een dergelijke trip vraagt wel een wat andere voorbereiding. Vooral als het aankomt op de kleding die ingepakt in de koffer moet worden. Hieronder vind je handige kledingtips voor een koude bestemming.

Inhoud artikel

  1. Bespaar er niet op

Ga je naar een echt koude bestemming, dan is het belangrijk dat je je kleding hierop aanpast. Om warm en comfortabel ook van activiteiten buiten te kunnen genieten, zul je wel een investering moeten doen. Met een wollen trui en simpele outdoorjas ben je er nog niet. Je hebt kleding nodig die je echt beschermen tegen elke type weer.

  1. Kijk naast skikleding ook naar werkkledij

In eerste instantie denken mensen bij kleding voor een koude bestemming gelijk aan wintersportkleding. Toch is dit zeker niet de enige optie. Je kunt namelijk ook kiezen voor werkkleding. Waarom werkkleding kopen? Ook werkkleding houdt je warm en comfortabel. Bovendien kun je met super beweeglijke werkkleding optimaal genieten van je activiteiten. Zonder dat je het koud krijgt, of bang hoeft te zijn om ziek te worden. Praktische, functionele werkkleding vind je onder meer bij Engelbert Strauss. Ze bieden voor zowel dames als heren een ruim assortiment met allerlei beschermende werkkleding, die ook nog eens fijn draagt en modieus is.

Een goede vraag hierbij is: ‘Waarop letten bij het kopen van winterkleding?’. Belangrijk is in ieder geval kleding te kiezen in de juiste maat. Let daarnaast goed op de specifieke eigenschappen die bepaalde kleding heeft als het gaat om wind- en waterdichtheid.

  1. Draag laagjes

Kleding dient ervoor te zorgen dat je het niet te koud krijgt, maar ook niet te warm hebt. Voor koude bestemmingen raadt men vaak een 3-lagen-systeem aan voor wat betreft kleding. Over je ondergoed heen, draag je een warme maar ademende onderlaag. Denk aan een hemd of shirt en een legging van wol, of functionele onderkleding. Een pully, fleecevest- of trui vormen de isolerende tussenlaag. Een warme en wind- en waterdichte jas en broek vormen tot slot de bovenlaag. Vergeet uiteraard verdere accessoires zoals een muts, sjaal, handschoenen niet! Ook hier kan het soms nodig zijn in laagjes te denken, bijvoorbeeld door meerdere handschoenen over elkaar heen te dragen.

Kies je voor een winterse stedentrip? Of ga je liever op een actieve wandel- of wintersportvakantie? Belangrijk is in ieder geval goed na te denken over welke kleding je meeneemt. Kwalitatieve outdoorkleding is onmisbaar, en het fijne is dat je deze ook daarna prima thuis nog eens gebruiken bij werk in de tuin ’s winters bijvoorbeeld.

  1. Waar overnachten tijdens je rondreis Scandinavië?

Ben je nog op zoek naar een leuke verblijfplaats tijdens je rondreis Scandinavië? In onderstaande blogartikels vind je alvast onze favoriete hotels en B&B's, van goedkoop tot luxe.

  1. Download onze gratis reisgidsen Scandinavië

Onderweg naar het Hoge Noorden? Hier vind je onze reisgidsen om je route uit te te stippelen met leuke stops voor onderweg.

NoorwegenLofotenDenemarkenZuid-ZwedenHelsinkiSprookjesroute DuitslandMecklenburg-VorpommernSpelletjes voor in de wagen
Reisgids NoorwegenReisgids LofotenReisgids DenemarkenReisgids Zuid-ZwedenStadsgids HelsinkiReisgids Sprookjesroute DuitslandReisgids Mecklenburg-VorpommernSpelletjes voor in de wagen

Op reis naar Scandinavië? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van dez prachtige regio.

Noorwegen

Gratis reisgids Noorwegen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?