Waar overnachten in Noorwegen? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Noorwegen? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

25 januari 2022 in Noorwegen3 reacties

Tijdens je vakantie in het mooie Noorwegen heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Noorwegen!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Veversmauet Apartments (Bergen)

In het centrum van Bergen liggen de appartementen van Veversmauet. Overnacht tijdens je verblijf aan Bergen in een sfeervol appartement voorzien van de nodige faciliteiten. Populaire bezienswaardigheden in de buurt zijn onder andere: het Universiteitsmuseum van Bergen, het Leprosy Museum en de KODE Art Musea en de Componist Homes. Een ideale uitvalbasis om Bergen te leren kennen! Meer info en boeken.

  1. Det Hanseatiske Hotel (Bergen)

Det Hanseatiske Hotel is gevestigd in een 16e-eeuws gebouw in het hart van Bergen, naast het Hanzemuseum. Het schilderachtige hotel biedt unieke, rustieke kamers, die zijn ingericht in donkere, fluweelachtige kleuren en patronen en beschikken over eeuwenoude houten muren, houten meubels en leren banken. Sluit je dag af in het sfeervolle Restaurant Finnegårdsstuene waar je heerlijk kan dineren in een intieme en stijlvolle 17e-eeuwse sfeer. Meer info en boeken.

  1. Tollboden Hotell og Restaurant (Kragerø)

Een unieke ervaring in een historische omgeving! Tollboden Hotel and Restaurant is idyllisch gelegen tussen twee boothuizen, direct aan het water, in het centrum van Kragerø. Een designhotel met net dat beetje extra van historische charme en persoonlijke gastvrijheid. Meer info en boeken.

  1. Kragerø Resort (Kragerø)

Kragerø Resort ligt onmiddellijk naast de Kragerø Golf Club op 15 minuten wandelen van het stadscentrum Kragerø! De ruime kamers hebben een Scandinavische stijl en sommige kamers beschikken zelfs over een eigen kitchenette. De ruime kamers hebben een Scandinavische stijl en sommige kamers beschikken zelfs over een eigen kitchenette. En in de omgeving van het Kragerø Resort kan je mooie wandel- en kanotochten maken. Meer info en boeken.

  1. Kragerø Hotell (Kragerø)

Kragerø Hotel is te vinden op Lilletorvet in het centrum van Kragerø met uitzicht op de stadsbrug. Je verblijft in ruime kamers die stijlvol werden ingericht en voorzien zijn van alle luxe en comfort. Sommige kamers bieden ook een Frans balkon. In de ochtend wordt er een heerlijk ontbijtje verzorgd. Geen tijd om te ontbijten? Dan kan je dit melden bij de receptie en voorzien zij een lunchpakket voor onderweg. Meer info en boeken.

  1. Sea Story by Frogner House (Stavanger)

Sea Story by Frogner House ligt in Stavanger in de regio Rogaland, nabij het Kunstmuseum en het Maritiem Museum van Stavanger. In het prachtig ingerichte appartement is efficiënt gebruik gemaakt van de voorziene ruimte, zeer strak en modern ingericht. Daarnaast ligt de accommodatie aan de haven. Het lijkt wel alsof de schepen je kamer bijna binnenvaren! Meer info en boeken.

  1. Radisson Blu Atlantic Hotel (Stavanger)

Het Radisson Blu Atlantic Hotel is in alle opzichten een mijlpaal in het verhaal van de historische stad Stavanger. Het hotel is centraal gelegen, op slechts 3 minuten van het centraal station van Stavanger en binnen handbereik van topattracties zoals de oude binnenstad en het Norsk Oljemuseum. Geniet van een prachtig uitzicht op het fjord en de bergen. Meer info en boeken.

  1. Sola Strand Hotel (Sola)

Sola Strand Hotell ligt op 15 minuten rijden van Stavanger en geeft directe toegang tot het 2,5 km lange strand Solastranden waar je kan windsurfen in de zomer. Je verblijft in een van de ruime kamers met een moderne inrichting en voor een heerlijke lunch kan je terecht in een het Montroyal Restaurant dat gevestigd zit in een gerenoveerde oude sigarenkamer van een cruiseschip uit begin jaren 1900.

Verder biedt het hotel ook groot zonneterras, een moderne spa die is uitgerust met sauna's, dompelbad en een binnenzwembad. Aan het strand vind je ook een populaire strandbar waar je lekkere cocktails kan bestellen. Meer info en boeken.

  1. Scandic Victoria (Lillehammer)

Scandic Victoria is het perfecte hotel voor een weekendje Oslo met alle geneugten in de directe omgeving. Het hotel is centraal gelegen en vlak bij de poort van Karl Johan, Stortinget en Spikersuppa, met Aker Brygge, Tjuvholmen en het fort Akershus op loopafstand. Neem de tijd om het bruisende leven in Aker Brygge te ervaren, de bezienswaardigheden van de stad te verkennen! Meer info en boeken.

  1. Citybox Oslo

Bij Citybox draait alles om modernisering en innovatie. Ze stappen af van de typische hotelelementen als minibars, een loopjongen, tv-toestellen en roomservice en als gevolg hiervan bieden ze zeer moderne en betaalbare kamers! Dit budgethotel is gelegen in de stad en op een steenworp bevindt zich het centraal station van Oslo. Meer info en boeken.

  1. Anker Hotel (Oslo)

Het moderne Anker Hotel ligt in het hart van Oslo, omgeven door groene parken, levendige straten en op korte afstand van alles wat Oslo te bieden heeft. Zowel het comfort van het hotel als het personeel zullen je helpen Oslo te ervaren zoals je nog nooit eerder hebt gedaan. Meer info en boeken.

  1. Frogner House Apartments (Oslo)

Frogner House Apartments - Huitfeldtsgate 19 beschikt over een typisch modern stadsflatgebouw in de wijk Vika, op loopafstand van de Oslofjord, het fort Akershus en de stadhuispier. De appartementen zijn comfortabel met meubels die gericht zijn op design. De meeste appartementen hebben ook zicht op het stadslandschap en/of een individueel balkon. Meer info en boeken.

  1. Clarion Hotel (Trondheim)

Clarion Hotel & Congress Trondheim is één van de grootste hotels in zijn soort in Noorwegen - een gebouw met innovatieve architectuur en interieurontwerp - waar de stad het fjord ontmoet. De goudkleurige koperen ster op het dak van het hotel zal zeker je aandacht trekken net zoals de Skybar die een uitstekend uitzicht biedt over het centrum van Trondheim en de fjord! Meer info en boeken.

  1. Scandic Bakklandet (Trondheim)

Scandic Bakklandet is gelegen aan de Nidelva rivier in de pittoreske wijk Bakklandet van Trondheim. Het hotel biedt moderne kamers met gratis WiFi en een flatscreen-tv met kabelaansluiting. Voor een heerlijk diner kan je terecht in de Glassgården Brasserie & Grill met uitzicht op de rivier de Nidelva. De gerechten zijn geïnspireerd op de Franse keuken, met een moderne twist en op basis van lokale ingrediënten. Meer info en boeken.

  1. Gloppen Hotell - by Classic Norway Hotels (Sandane)

Gloppen Hotell - by Classic Norway Hotels is gelegen aan de oever van de Gloppenfjord in het dorp Sandane. Het Gloppen Hotel dateert uit de 19e eeuw en heeft een historische ambiance. De moderne kamers zijn voorzien van een zithoek en thee- en koffiefaciliteiten. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtje en 's avonds kan je terecht in het gezellige restaurant waar men traditionele, lokale gerechten serveert. Meer info en boeken.

  1. Vikaneset Havhotell (Kristiansund)

Vikaneset Havhotell ligt in Kristiansund en biedt accommodatie in oude gebouwen die zijn omgetoverd tot gezellige appartementen en hutten in Noorse stijl. Iedere accommodatie is volledig uitgerust en voorzien van een aangenaam terras. Vanop het terras geniet je van een prachtig uitzicht op zee en de schilderachtige omgeving. Nood aan ontspanning? Trek dan even terug in de houten saunahut of kruip op de jetski en verken de omgeving vanop het water. Meer info en boeken.

  1. Comfort Hotel Fosna (Kristansund)

Comfort Hotel Fosna is gelegen bij de haven van Kristiansund en biedt moderne kamers met een flatscreen-tv, een iPod-dock en gratis WiFi. Sommige kamers bieden ook uitzicht op de haven. Iedere ochtend kan je de dag beginnen met een lekker ontbijtje vooraleer je de stad induikt. Meer info en boeken.

  1. Vangsgaarden Gjestgiveri (Aurland)

Vangsgaarden Gjestgiveri is gevestigd in de oudste gebouwen van het dorp Aurland. Het pension ligt aan de oevers van de Aurlandsfjord en kijkt uit op de bergen van de prachtige omgeving. Je hebt de keuze uit een comfort hotelkamer of een cottage waarbij je een eigen keuken aantreft. De cottages zijn traditionele, Noorse vissershuisjes en best gezellig om in te overnachten.

In het hoogseizoen (april tem december) worden er heerlijke maaltijden en drankjes geserveerd in het hotel en 's ochtends kan je ontbijten in Aabelheim, het oudste gebouw op het terrein. Graag wat meer zien van de omgeving? De Nærøyfjord kan je vanaf Auerland makkelijk bereiken per boot. Meer info en boeken.

  1. Flåmsbrygga Hotel (Fläm)

Flåmsbrygga Hotel is een gezellig hotel, idyllisch gelegen aan de haven van Flåm. Flåmsbrygga is klein, knus hotel met rustiek ingerichte kamers die beschikken over een eigen balkon. Vanop je balkon geniet je van een prachtig uitzicht op de fjord.

Kies een gemakkelijke lunch in het Furukroa café, geniet van een lekker à la carte diner of een uitgebreid ontbijtbuffet in het Flåmstova restaurant of probeer het unieke vikingmenu in de Ægir BrewPub! Meer info en boeken.

  1. Flåm Marina (Fläm)

Flåm Marina is een ander aan te raden hotel bij de jachthaven in het schilderachtige stadje Flåm. Het hotel biedt modern ingerichte appartementen uitgerust met een keuken, gratis WiFi en een prachtig uitzicht op de Sognefjord. In het sfeervolle restaurant serveert men gerechten met lokale ingrediënten en geniet je van het uitzicht op de haven.

Wil je graag vissen? Dan kan je in de zomer altijd boten en visuitrusting huren bij de receptie. Liever de omgeving verkennen? Er bevinden zich tal van wandelpaden rondom het hotel. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je rondreis in Noorwegen?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Noorwegen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Noorwegen met meer dan 78 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Noorwegen.

Noorwegen

Gratis reisgids Zuid-Noorwegen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 17 januari 2023 - JWT Lambers

Bedankt. Zeer interessant. ik ga hem bestuderen.

- 6 juni 2022 - Adriaan

We gaan voor het eerst naar Noorwegen. De reisgids heeft ons zeker geholpen

- 10 maart 2022 - geert VERKRUYSSE

heel goede site kunnen er veel van opsteken prima

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?