Genieten in mooi Brussel

21 maart 2024 in Reisinfo0 reacties

Wanneer een stedentrip in het buitenland ter sprake komt worden vaak plaatsnamen zoals Barcelona, Wenen, Berlijn, Londen en Milaan als eerste genoemd. Brussel hoort in het rijtje van populaire steden schijnbaar niet thuis.

En dat is jammer, want deze stad is een bezoekje zeker waard. Om goed voorbereid te zijn is een reisverzekering afsluiten heel verstandig. Er is veel te zien én te beleven in Brussel. Vanuit Nederland is de hoofdstad van België makkelijk te bereiken. Met de auto of de trein reis je binnen een paar uurtjes naar Brussel. We nemen je dan ook heel graag mee op een stedentrip naar deze fantastische stad.

  1. Brusselse hoogtepunten

Heb je, behalve Brussel bezoeken, voorlopig geen plannen meer om te gaan reizen? Dan is een kortlopende reisverzekering ideaal. Brussel heeft vele bezienswaardigheden waaronder vele musea.

6 verschillende musea zijn verzameld onder de naam Koninklijke Musea voor Schone Kunsten;

  • Eén daarvan is het Magritte museum, vernoemd naar de Belgische kunstenaar van surrealistische werken: René Magritte.
  • Ook het Muziekinstrumentenmuseum, het Stripmuseum en het museum voor natuurwetenschappen zijn een bezoekje meer dan waard.
  • Ben je fan van hedendaagse kunstwerken zoals Street Art? Ga dan naar het MIMA museum.

Het koninklijk paleis mag ook niet op het lijstje van Brusselse highlights ontbreken. Alhoewel het nog steeds het officiële verblijf is van de Belgische koning woont hij er niet meer. In de zomermaanden is het paleis opengesteld voor publiek. Vooral de troonzaal en spiegelzaal zijn geweldig om te zien. Kijk in de spiegelzaal even omhoog want het plafond is bekleed met de vleugelschilden van maar liefst 1,5 miljoen juweelkevers.

  1. Manneken Pis of het Atomium

Om Manneken Pis kun je natuurlijk niet heen. Het standbeeld van het plassende jongetje is te vinden in de buurt van de Grote Markt. De wereldberoemde mascotte van de stad Brussel staat daar al sinds 1619 dag en nacht te plassen.

Het Atomium is niet te missen. Dit monument van maar liefst 102 meter hoog steekt overal bovenuit. Het bestaat uit 9 RVS bollen met ieder een diameter van 18 meter. Vijf van deze bollen zijn toegankelijk voor publiek. In het hart van Brussel bevindt zich de Grote Markt. Deze wordt omringd door gebouwen waarbij de Belgische architectuur goed tot zijn recht komt. Een goed voorbeeld hiervan is het stadhuis, ook wel bekend als Hôtel de Ville. Je kunt daar onder andere immense wandtapijten met mooie afbeeldingen bewonderen.

  1. Winkelen, eten en drinken

Ben je toe aan iets anders dan bezienswaardigheden bekijken?

  • In Brussel kun je ook heerlijk winkelen. De belangrijkste winkelstraat is de Nieuwstraat. Wanneer je houdt van chique modezaken dan moet je beslist naar de Louizalaan of de Waterloolaan.
  • Na het winkelen is het tijd voor een hapje en een drankje. Een lekker Belgisch pintje kun je overal drinken en voor een heerlijk diner hoef je in Brussel niet lang te zoeken. Er is meer dan genoeg keuze. En dat geldt ook voor de overnachtingsmogelijkheden.
  1. Waar overnachten in Brussel?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Brussel? In het centrum van Brussel vind je om de paar meter wel een hotel. Ook is het mogelijk om in één van de buitenwijken van Brussel te verblijven. Met het uitgebreide openbaar vervoer van Brussel bereik je makkelijk in het centrum.

Ontdek hier onze 15 favoriete verblijven in Brussel. Wat dacht je van een een omgebouwd kantoorgebouw met een zwembad op het dak (Jam Hotel)? Of een hotel met vintage look ... bijzondere verblijven allemaal voor je opgelijst.

Enkele van onze favorieten verblijven in Brussel:

  • Vintage Hotel Brussels: Zoals de naam al doet vermoeden, biedt dit hotel vintage kamers nabij het centrum van Brussel en dat voor een goede prijs! Het hotel ligt vlakbij een metrostation. De kamers zijn stuk voor stuk de moeite waard: ze zijn heel ontspannend, uniek en stijlvol ingericht. Meer info en boeken.
  • Ook zeker de moeite waard is Hôtel des Galeries. Naast heel lichte, moderne kamers is het ook nog eens vlakbij het Stadhuis en de Grote Markt van Brussel. Het hotel is dus goed gelegen om de bezienswaardigheden van Brussel te gaan bezichtigen én te shoppen op één dag! Meer info en boeken.
  • In het centrum van Brussel vind je het Boutique Hotel Saint-Géry. De modern ingericht kamers zijn uniek ingericht en een streling voor het oog. Het hotel is ideaal gelegen om het stadscentrum te gaan verkennen. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Brussel?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Brussel? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Brussel met alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad en unieke stadswandelingen. Download je gratis preview reisgids Brussel.

Brussel

Gratis reisgids Brussel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?