5 te gekke bestemmingen binnen én buiten Europa om een rondreis te maken

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 te gekke bestemmingen binnen én buiten Europa om een rondreis te maken

23 juni 2023 in Reisinfo0 reacties

Sommige landen hebben zoveel te bieden dat je er weken of maanden zou kunnen doorbrengen. Waar je in Frankrijk nog prima 2 weken op een camping kunt staan en vanuit daar de omgeving kunt ontdekken, vragen sommige bestemmingen om een andere aanpak. Zeker wanneer je ver moet reizen om ergens te komen, dan wil je ook zoveel mogelijk van het land zien.

Kies in dat geval voor een rondreis, zodat je verschillende plekken en ook kanten van het land kunt ontdekken. De mogelijkheden voor een rondreis zijn divers. Kies bijvoorbeeld voor een georganiseerde rondreis of trek er zelf op uit met je backpack. Wat je manier van reizen ook wordt, deze bestemmingen mogen niet ontbreken op je bucket list.

Inhoud artikel

  1. Costa Rica

Ben je op zoek naar de meest prachtige natuur en wil je het ultieme ongerepte gevoel ervaren? Kies dan voor een rondreis Costa Rica. Veel mensen omschrijven dit prachtige land als een paradijs op aarde. Hier kijk je werkelijk waar je ogen uit, het land is enorm groen en fris en een lust voor het oog.

In Costa Rica kun je ervaren hoe het is om echt in de jungle te zitten in de regenwouden, maar tegelijkertijd kun je er ook genieten van de mooiste stranden. Dit maakt het een ideale bestemming voor een rondreis zodat je van beide kanten van het land kunt genieten. Ook aan unieke flora en fauna heb je hier geen gebrek. Zo vind je hier insecten, vogels en plantensoorten die je nergens anders ter wereld tegen komt.

  1. Noorwegen

Voor wie het liever iets dichter bij huis zoekt, is Noorwegen de ideale bestemming voor een rondreis. Dit enorm uitgestrekte land is maar liefst zo’n 1800 kilometer lang. Daardoor ervaar je in het zuiden een heel ander gevoel dan helemaal hoog in het noorden.

Veel mensen kiezen ervoor om Noorwegen te ontdekken met een camper. Dat is ook niet zo gek, want hier kun je op veel plekken gewoon vrij kamperen. Dat komt door het ‘Allemannsretten’, oftewel het recht om te zwerven. Je moet uiteraard met respect omgaan met de natuur, maar dan mag je (bijna) overal vrij kamperen en dat maakt het een hele bijzondere ervaring. Of je nu kiest voor het ruige fjordengebied, stranden in het zuiden of het meest noordelijke puntje van Noorwegen, na elke bocht sta je weer verbaasd te kijken van de schoonheid van dit land.

  1. Australië

Al jarenlang geliefd onder backpackers en andere reizigers is het laidback land Australië. Dit enorme land heeft een uitgestrekt woestijngebied, ook wel beter bekend als de Outback. Hier is het warm en droog en dun bevolkt. Je kunt hier nog uren rijden zonder dat je iemand tegenkomt. Geweldig om een keer mee te maken. Maar daarnaast heeft het land natuurlijk nog veel meer te bieden. Je vindt hier niet alleen woestijn, maar ook witte stranden met helderblauw water, unieke diersoorten, grote, moderne steden en bergachtige gebieden met veel groen. Om het af te maken zijn er ook regenwouden te vinden én kun je er op sommige plekken zelfs skiën. Kortom, een ideale plek om voor langere tijd rond te reizen en alle verschillende kanten te ontdekken.

  1. Nieuw-Zeeland

Door de mooie beelden die te zien zijn in de filmtrilogie `Lord of the Rings´ spreken de indrukkende landschappen van Nieuw-Zeeland voor veel mensen tot de verbeelding. Deze verre bestemming is uitermate geschikt voor een rondreis. Het Noorder- en Zuidereiland hebben allebei heel veel te bieden en verschillen ook nog eens behoorlijk van elkaar. Dit maakt het een populaire bestemming, net als Australië, onder backpackers. In Nieuw-Zeeland waan je je constant in een sprookjesachtige omgeving, niet zo gek dus dat de fantasiewereld van Lord of the Rings hier tot leven is gebracht. Van hoge bergtoppen, tot witte stranden en regenwouden, relaxte inwoners en vulkanen, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal.

  1. Italië

Geliefd bij vele mensen van over de hele wereld. Heerlijk eten, pittoreske dorpjes, fijne wijnen, vriendelijke mensen, lekker weer en dat eten! Eten staat niet voor niets twee keer genoemd, want wie kan er nu niet genoeg krijgen van een verse Italiaanse pizza of pasta? Hoewel je bij Italië misschien niet zo snel denkt aan een rondreis, is het land zo groot en divers dat je er prima langere tijd kunt doorbrengen. Leuk om te verblijven in verschillende hotels in Italië of bed & breakfasts, maar natuurlijk ook heerlijk om met een tentje door het land te trekken. Wie helemaal zin heeft in avontuur, kan ook een rondreis door Italië doen op de fiets.

  1. Download onze gratis reisgidsen Italië

Wil jij ook graag Italië zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

ToscaneEmilia-Romagna & GardameerLiguriëNapels-AmalfikustPugliaRomeLe Marche & AbruzzoDolomieten & Zuid-TirolSardiniëSiciliëMilaan
Reisgids ToscaneReisgids Emilia-Romagna & GardameerReisgids LiguriëReisgids Napels-AmalfikustReisgids PugliaReisgids RomeReisgids Le Marche & AbruzzoReisgids Dolomieten en Zuid-TirolReisgids SardiniëReisgids SiciliëReisgids Milaan

Op reis naar Italië? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Italië.

  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Toscane

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Toscane? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen + volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Toscane en ga op pad!

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?