Auto huren in Puglia: alle praktische info + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren in Puglia: alle praktische info + tips

1 december 2022 in Puglia1 reactie

Hoe beste en goedkoop een huurauto in Puglia boeken? Onze tips

Puglia ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Zo kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

In Puglia zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren op Puglia + tips uit eigen ervaring.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

 1. Waarom kiezen voor een huurauto in Puglia?

De hak van Italië verken je natuurlijk het best met de auto. Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de veelzijdige landschappen. Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken. Zo kan je ook gewoon onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Daarnaast is het openbaar vervoer in Puglia ook erg beperkt. Er rijden natuurlijk wel enkele treinen en bussen, maar je ze zal lang niet alles te zien krijgen. Autorijden in Puglia is trouwens ook absoluut geen straf: de natuur is er prachtig en na iedere bocht wacht je wel een nieuwe verrassing.

Wat is er mooiere dan tussen de olijfboomgaarden van dit prachtige stukje Zuid-Italië te rijden, toegeven de Italianen hebben een eigen rijstijl, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Puglia is een regio die alles bezit wat je maar kan verlangen: gezellige historische steden, adembenemende natuur en eindeloze mooie stranden, pittoreske baaien en zelfs prachtige bossen. Allemaal liggen ze te wachten om met de auto verkend te worden.

 1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

 • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
 • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
 • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
 1. Verkeersregels en autorijden in Puglia

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of boete betalen. We geven je daarom graag wat informatie over de verkeersregels en het autorijden in Puglia.

Enkele andere tips om mee rekening mee te houden:

 • De Italianen staan natuurlijk bekend om hun hevig temperament tijdens het autorijden en dat zal je ook wel merken in het verkeer. Laat je hierdoor niet afschrikken en wees altijd alert!
 • Parkeer je auto ook bij voorkeur niet op een steile helling. Als je geen andere keuze hebt, zet de auto dan goed op de handrem, draai je autowielen schuin en zet hem in eerste versnelling of achteruit.
 • In de grote steden is het af en toe wat manoeuvreren maar op de buitenwegen en de snelwegen is het autorijden goed te doen.
 • Houd er wel rekening mee dat je niet in de ZTL zones mag komen, want dit kan je een flinke boete opleveren.
 • In Italië heb je verschillende soorten wegen die worden aangeduid in twee kleuren: de autostrada of autosnelweg wordt aangeduid in het groen en is de enige tolweg.
 • De andere wegen zoals superstrada (SS) en strade nazionale (N) zijn gratis en staan aangeduid in het blauw.
 • Gratis parkeren die je in de witte vakken, de blauwe vakken wil zijn dat je moet betalen om te parkeren.
 1. Tanken in Puglia

De meeste tankstations bevinden zich in of rond de toeristische steden van Puglia. Wil je graag een rondreis maken? Dan zorg je best dat je met een volle tank de baan op gaat. Volgende aandachtspunten kunnen ook interessant zijn:

 • Euro 95 benzine wordt in Italië steeds meer vervangen door E10.
 • Vraag misschien op voorhand aan de verhuurder of je huurauto geschikt is voor E10. Zo niet, tank dan Euro 98.
 • Diesel is eveneens overal verkrijgbaar.
 • Huur je graag een elektrische wagen? Houd er dan wel rekening mee dat de oplaadpunten niet heel talrijk zijn. Reizen met een elektrische auto vergt dan ook de nodige planning en voorbereiding.
Graag een daguitstap maken tijdens je verblijf in Puglia? Het aanbod dagexcursies op Puglia is enorm. Boek je tickets alvast op voorhand voor een zorgeloze vakantie.
 1. Waarmee rekening houden bij een huurauto in Puglia?

 • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad. Dit kan handig zijn wanneer je op rondreis langs Napels en de Amalfikust bent.
 • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
 • Vergeet ook zeker niet dat je op sommige Italiaanse wegen tol dient te betalen. Lees meer over de tolwegen in Italië en voorkom een boete.
 • Net als in andere Italiaanse steden, vind je ook hier enkele Zona Traffico Limitato (ZTL). In deze gebieden is er beperkt verkeer toegestaan en mogen alleen vergunninghouders hier rijden. Rijd je toch deze zone binnen? Dan kan je je verwachten aan een fikse boete.
 • Op warme bestemming en warme zomerdagen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
 • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn om eventuele tolwegen te vermijden.
 • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
 • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
 • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?
 • Als je een wagen wilt huren, ga je best altijd voor een full-omnium verzekering. Bij Sunnycars, huur je steeds een wagen met alle gedekte risico's.

HUURAUTO: Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

 1. Welke auto huren voor je rondreis door Puglia?

Op zich maakt het niet zoveel uit welke auto je huurt voor je vakantie in Puglia. De wegen zijn over het algemeen in goede staat, maar als je in het centrum van een historische stad bent, kunnen de parkeerplaatsen en straten soms smal zijn. Het hangt dus vooral af van je persoonlijke voorkeur en het aantal vakantiegangers. Ook de hoeveelheid bagage kan soms een rol spelen. Je wilt natuurlijk niet als sardienen in blik zitten.

Heb je het niet zo voor schakelen op steile hellingen? Dan kan je natuurlijk best op zoek gaan naar een automaat. Verblijf je graag in het centrum? Dan huur je natuurlijk best een kleinere auto. Zo kan je makkelijker parkeren en hoef je niet te manoeuvreren in de smallere straten.

Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?

 1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Puglia met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Puglia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Puglia met meer dan 134 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Puglia.

Puglia

Gratis reisgids Puglia downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 19 januari 2023 - Marscha Wijsman

Zeer interessant en heel fijn om te lezen. Nu durven we met een gerust hart een auto te huren. Hier waren we eerst een beetje huiverig voor.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?