Welke citypass Parijs kopen? We vergelijken alle stadspassen Parijs

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Welke citypass Parijs kopen? We vergelijken alle stadspassen Parijs

3 augustus 2022 in Parijs0 reacties

Overzicht met de citypassen Parijs en stadspassen

Van plan om veel te zien en te bezoeken in Parijs? Dan bespaar je veel geld met een stadpass. Je betaalt eenmalig voor de stadspas en daarmee heb je toegang tot alle bekende bezienswaardigheden. Je kan ook meteen de wachtrijen overslaan en dat is mooi meegenomen!

Maar welke stadspas Parijs is nu het beste? We vergelijken voor jou alle stadspassen in Parijs.

Inhoud artikel

 1. Citypass Parijs: een goed idee of niet?

Elke Europese stad die toeristen lokt, heeft wel een of meerdere stadspassen in de aanbieding. Het systeem is eenvoudig: je koopt eenmalig een pas en daarmee krijg je toegang tot heel wat musea en andere bezienswaardigheden. Op die manier bespaar je heel wat geld wanneer je van plan bent om veel te bezoeken.

En er is nog een ander voordeel. Dankzij de stadspas hoef je geen aparte tickets meer te kopen en dus ook niet meer in de wachtrij te staan. Je kan de rij gewoon voorbijsteken en meteen naar binnen wandelen.

 1. De Paris Pass: een uitgebreide stadspas

De meest uitgebreide, en ook duurste stadspas, is de Paris Pass. Met deze stadspas krijg je toegang tot meer dan 80 bezienswaardigheden, activiteiten en rondleidingen. Ben je van plan om verschillende musea te bezoeken in Parijs, dan is deze Paris Pass een uitstekende keuze.

Wat is allemaal inbegrepen in de Paris Pass? Heel wat:

 • Toegang tot bijna alle musea in Parijs, waaronder het Louvre, het Musée d’Orsay, het Centre Pompidou, het Musée Rodin, het Musee du quai Branly, het Musée National de l’Orangerie, de Arc de Triomphe, rondleiding in de Eiffeltoren, etc.
 • Je kan 1 dag gebruik maken van de hop-on-hop-off-bus die door Parijs rijdt.
 • Een digitale stadgids met informatie over de bezienswaardigheden en instructies over de Paris Pass.
 • Tours zoals een boottocht op de Seine, een tochtje op de Ballon de Paris Generali, Champagne Gourmand in Montmartre en een parfum workshop.
 • Ook heel wat rondleidingen zoals in het Stade de France, langs Montmartre of door de hippe wijk Le Marais.
 • Je hebt de keuze uit een Paris Pass van 2, 3 of 4 dagen. Je krijgt de voucher online doorgestuurd, maar je moet de effectieve stadspas ophalen in het metrostation Piramides. Bij uitgang 2 staat een ticketwinkel van Big Bus en daar krijg je de pas.
 • Boek de Paris Pass hier makkelijk online.
 1. De Parijs Museum Pas

Ben je niet zozeer geïnteresseerd in rondleidingen, maar wil je vooral musea bezoeken? Dan is de Parijs Museum Pas precies wat je nodig hebt. Je zal er flink wat geld én tijd mee besparen.

 • Met de Parijs Museum Pas krijg je toegang tot meer dan 60 topmusea in en rond Parijs. Alle grote musea werken samen met de Parijs Museum Pas.
 • Bezoek het Louvre, Versailles, het Centre Pompidou, het Musée d’Orsay, het Musée du quai Branly, het Musée Rodin, het Musée national de l'Orangerie en de Sainte-Chapelle. Geschiedenis- en kunstliefhebbers zullen in elk geval weten wat te doen.
 • Je kan kiezen voor een Museum Pas die 2, 4 of 6 dagen geldig is. Ook de Parijs Museum Pas koop je online en de voucher die je toegestuurd krijgt, kan je inwisselen in het ophaalpunt vlakbij het Louvre.
 • Boek de Paris Museum Pas hier makkelijk online.
 1. Paris Passlab: de officiële stadspas

Ook de toeristische dienst van de stad Parijs heeft een eigen stadspas ontwikkeld. Het voordeel van deze pas is dat je niet naar een fysiek ophaalpunt hoeft te gaan om de kaart op te halen. Alles gebeurt helemaal via de app Paris Passlib.

De Paris Passlab werkt op een heel andere manier dan de andere stadpassen

Wanneer je de app downloadt, kan je via de app drie activiteiten, toegangstickets of rondleidingen kiezen die je interesseren. Je stelt deze stadspas dus zelf samen. Tot de opties behoren heel wat leuke rondleidingen die je anders misschien niet zou maken. Je citytrip Parijs wordt zo erg bijzonder.

Enkele van de mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een riviercruise op de Seine en een kaas- en wijnproeverij, maar je kan ook kiezen voor toegangstickets tot bekende musea zoals het Louvre, het Musée du Quai Branly of de Eiffeltoren.

TIP: Koop je Paris Passlab hier makkelijk online.

 1. De Parijs stadspas

Bezoek je Parijs slechts kort en ben je van plan om enkel de highlights te bezoeken? Dan is het een goed idee om de Parijs stadspas aan te schaffen. Deze stadspas is de goedkoopste van de vier.

Met deze Paris stadspas krijg je toegang tot:

 • Priority toegang tot de Eiffeltoren.
 • Toegangstickets voor het Louvre.
 • Een boottochtje op de Seine.
 • Een City Audio Guide App die je meer vertelt over de bekendste bezienswaardigheden.
 • 10% korting op tickets voor andere bezienswaardigheden via Tiqets.com.
 • Kortom, een handige manier om te besparen wanneer je van plan bent om vooral de highlights te bezoeken.
 • Je boekt de Parijs stadspas hier online.
 1. Besluit: welke stadspas of citypass Parijs kopen?

Er zijn dus vier verschillende stadspassen voor Parijs verkrijgbaar. Elke kaart heeft zijn eigen voordelen:

 • Bezoek je Parijs slechts kort en wil je de Eiffeltoren en het Louvre bezoeken en een romantisch boottochtje op de Seine maken? Dan is de Parijs stadspas voldoende.
 • Ben je al eens in Parijs geweest en wil je deze keer vooral extra musea bezoeken die je eerder nog niet hebt gezien, dan is de Parijs Museum Pas wat je nodig hebt. Wil je daarentegen je eigen stadspas samenstellen, dan kies je voor de Paris Passlab.
 • Voor wie iets langer in Parijs is en alles uit zijn bezoek wil halen, is de Paris Pass je beste vriend. Je hebt dan toegang tot de hop-on-hop-off-bus en meer dan 80 bezienswaardigheden, tours en rondleidingen. Een aanrader voor wie Parijs echt wil leren kennen.
 1. Of koop vooraf aparte toegangstickets online

Wie veel bezoekt, heeft de stadspas snel terugverdiend. Is de stadspas toch niet helemaal wat je zoekt, dan raden we je aan om vooraf online tickets te kopen. Je slaat zo namelijk de wachtrijen over en dat kan je heel veel tijd besparen. Je wil je citytrip Parijs natuurlijk niet al wachtend doorbrengen. Tickets voor de populairste bezienswaardigheden boek je makkelijk hier.

 1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?