SUMMIT One Vanderbilt in New York City bezoeken: alle info + waar tickets kopen?

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

SUMMIT One Vanderbilt in New York City bezoeken: alle info + waar tickets kopen?

30 januari 2024 in New York0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de SUMMIT One Vanderbilt in New York City + waar tickets kopen

New York City staat bekend om zijn iconische wolkenkrabbers en indrukwekkende skyline. Die verandert razendsnel en er valt dan ook altijd wel iets nieuws en opwindends te ontdekken in deze bruisende metropool.

Een van de nieuwste toevoegingen aan de skyline van de stad is SUMMIT One Vanderbilt, een observatiedek dat je een adembenemend uitzicht biedt op de Big Apple. We vertellen je graag waarom dit een must-see attractie is tijdens je reis naar New York + bestel hier je tickets online.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan SUMMIT One Vanderbilt

Reisgids
Adres45 East 42nd Street, New York, NY 10017 (zie ligging hier)
MetroLijnen 4, 5, 6, 7, S stoppen bij Grand Central station op 42nd Street
Tickets
Openingsuren
 • SUMMIT One Vanderbilt is open van donderdag tot zondag
 • Donderdag: 15u tot 22u30
 • Vrijdag en zaterdag : 9u tot 24u
 • Zondag: 10u tot 19u
Bestel je Fast-track ticket € 42
NYC CityPASS® voor 5 topattracties

Inhoud artikel

 1. Een van de nieuwste trekpleisters van New York

SUMMIT One Vanderbilt bevindt zich in het gelijknamige One Vanderbilt-gebouw, dat met zijn 427 meter tot de hoogste gebouwen van New York behoort. De wolkenkrabber is gelegen in het hart van Manhattan, direct naast Grand Central Terminal, en is dus bijzonder gemakkelijk bereikbaar, ook als je maar even tijd hebt.

SUMMIT One Vanderbilt opende zijn deuren voor het publiek pas op 21 oktober 2021 en is dus een relatief nieuwe attractie in New York City. Het adembenemende uitzicht op de stad behoort tot onze persoonlijke favorieten. SUMMIT One Vanderbilt is dus een absolute must.

Een volledig glazen observatiedek en spigelzaal op de 91ste - 93ste verdieping van de One Vanderbilt building zorgt voor een bijzondere ervaring, meer dan 320 meter boven de grond.

TICKETS: Bestel hier je toegangsticket tot de SUMMIT One Vanderbilt voor een adembenemend uitzicht over New York City.

 1. Een panoramisch uitzicht over New York City

Eenmaal op het observatiedek aangekomen, zal je overdonderd worden door wat je ziet. Je bevindt je op het hoogste punt van Midtown Manhattan en dat staat dus garant voor panoramische uitzichten. Je kan onder andere het Vrijheidsbeeld, Lower Manhattan en Central Park bewonderen. Het observatiedek heeft ook een buitenplatform, dat je een onbelemmerd zicht op de stad biedt. Het is een geweldige plek om foto's te maken.

Een ander opvallend kenmerk van SUMMIT is de glazen vloer. Je wandelt over het glas en kijkt recht naar beneden. Meer dan 400 meter onder je zie je de stad bruisen.

Ook de lift is een attractie op zich

Op state-of-the-art digitale schermen wordt het verhaal van New York City en de bouw van One Vanderbilt verteld terwijl je omhoog gaat. Het voelt als een reis door de tijd die je voorbereidt op het adembenemende uitzicht dat je te wachten staat.

LEESTIP: Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van New York City.

 1. Wat mag je verwachten van een bezoek aan SUMMIT One Vanderbilt?

In tegenstelling tot de uitkijkplatforms van veel andere wolkenkrabbers in New York City, krijg je hier een echte ervaring voorgeschoteld. Er zijn verschillende zalen die het uitzicht elk op een andere manier in de schijnwerpers zetten.

 • Eerst kom je aan in de ruimte Transcendence. Die ruimte heeft hoge plafonds en staat helemaal vol spiegels, op de muren én de vloer. Een bijzondere ervaring verzekerd, want je ziet het uitzicht langs alle kanten rondom je weerspiegeld.
 • Vervolgens ga je naar de ruimte Affinity, daar zweven zilveren ballen rond wat heel wat leuke foto's oplevert.
 • Daarna ga je nog verder naar Levitation, misschien wel de spectaculairste plek. Je kan hier boven Madison Avenue wandelen op een glazen vloer. Wie hoogtevrees heeft, blijft hier dus beter weg.
 • Tot slot is er nog Ascent, voor de echte waaghalzen. Wie een extra ticketje koopt, mag een lift in die langs de glazen gevel van SUMMIT One Vanderbilt omhoog gaat. De lift zelf is helemaal van glas gemaakt, ook de vloer. En wanneer je boven bent, blijft de lift daar even hangen zodat je van het uitzicht kan genieten.
 1. Boek je tickets voor de SUMMIT One Vanderbilt

SUMMIT One Vanderbilt is elke dag open. De wolkenkrabber staat er nog niet zo lang, maar is zeer snel uitgegroeid tot een bijzonder populaire trekpleister in New York City. Het is daarom raadzaam om je kaartjes vooraf te kopen om lange wachtrijen te vermijden.

Populaire tickets voor een bezoek aan de SUMMIT One Vanderbilt

 1. Openingsuren SUMMIT

De SUMMIT One Vanderbilt in New York is open van donderdag tot zondag:

 • Donderdag: 15u - 22u30
 • Vrijdag: 9u - 24u
 • Zaterdag: 9u - 24u
 • Zondag: 10u - 19u
 1. Wat is de ligging van de SUMMIT One Vanderbilt?

 • Het One Vanderbilt-gebouw bevindt zich aan de oostkant van Manhattan, nabij Grand Central Terminal, een van de meest iconische treinstations ter wereld.
 • Adres: 45 East 42nd Street, 10017 NYC, aan de Vanderbilt Avenue en Madison Avenue (zie ligging hier).
 • Metro: Lijnen 4, 5, 6, 7 en S stoppen bij Grand Central.

 1. Nog meer bekende uitkijkpunten in New York

Er zijn nog heel wat andere uitkijkpunten in New York natuurlijk

HELIKOPTERVLUCHT: Al deze wolkenkrabbers vanuit de lucht bekijken? Boek dan zeker een helikoptervlucht in New York.

 1. Filmpje: Spectaculaire uitzichten vanaf de SUMMIT One Vanderbilt

Benieuwd hoe de SUMMIT One Vanderbilt er vanbinnen uitziet of wil je graag de spectaculaire uitzichten zien? Bekijk dan zeker onderstaand filmpje. Als je alles met je eigen ogen wil zien, moet je natuurlijk zelf een bezoekje brengen aan New York City.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis reisgids New York City downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?