Waar overnachten in New York? Dé 15 x beste hotels NYC per wijk?

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar overnachten in New York? Dé 15 x beste hotels NYC per wijk?

25 oktober 2023 in New York0 reacties

Overzicht met de beste en bijzondere verblijven in New York City

Tijdens je bezoek aan de charmante stad New York heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in New York City!

Overnacht in de vijf boroughs van New York: Manhattan - Brooklyn - Queens - The Bronx - Staten Island

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Waar verblijven in New York? Map

New York City bestaat uit 5 verschillende stadsdelen, waarvan Manhattan natuurlijk het bekendste en meest toeristische deel is. Maar ook Queens, Brooklyn en Bronx kunnen een goede optie zijn om te overnachten. Met de metro ben je snel in Manhattan en de prijzen om te overnachten zijn buiten Manhattan aanzienlijk lager. Wie graag nog wat verder weg wil kan naar Staten Island, er is een gratis ferry dienst naar dit deel.

Inhoud artikel

Kaartje met hotels en verblijven in New York City

Onze favoriete hotels, hostels en verblijven in New York City op een handig kaartje.

  1. Hotels in Manhattan

East Village Hotel

Het East Village Hotel ligt (zoals de naam het zegt) in East Village, Manhattan op vijf minuten wandelen van het bekende Tompkins Square Park. Het hotel ligt in een gezellige buurt vol restaurants en typische bars. De kamers in het hotel zijn ruime studio’s met een eigen badkamer en eigen keuken.

Via de metrohalte Astor Place, op 7 minuten wandelen, kun je heel gemakkelijk de stad ontdekken. Een studio in het East Village Hotel boek je vanaf €97/nacht. Meer info en boeken.

Pod 51 Hotel

Het Pod 51 Hotel is een budgethotel in Midtown East, Manhattan met een eigen rooftop-terras. De prijzen van dit driesterrenhotel liggen lager dan gemiddeld maar bieden wel voldoende comfort. Pod 51 ligt op 1 km van het Rockefeller Center en de Radio City Music Hall. Een kamer boek je hier vanaf €86/nacht. Meer info en boeken.

The Jane Hotel (Greenwich Village)

The Jane Hotel in New York ligt in het Meatpacking District van Manhattan. De kamers van het historische Jane Hotel beschikken zijn uitgerust met een flatscreen-tv, een dvd-speler en een iPod-dock. Alle kamers bieden uitzicht op de rivier en sommige hebben een terras.

Old Rose is geopend voor ontbijt, lunch, diner en 's avonds laat dineren. Het menu van het restaurant biedt seizoensgebonden Italiaanse gerechten met lokale producten en een kleine selectie rauwe vis en pizza. Hier kan je overnachten vanaf € 95/nacht. Meer info en boeken

Sanctuary Hotel New York

Het Sanctuary Hotel bevindt zich in de Diamond District van Manhattan op 140 meter van Times Square. Het viersterrenhotel in het hartje van New York heeft 115 luxekamers waar je kunt uitrusten na een dagje stappen in de stad. De Madison Square Garden en The Empire State Building liggen binnen wandelafstand en behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van New York.

Een kamer in het Sanctuary Hotel boek je vanaf €151/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

Hotel Beacon

Het Beacon Hotel in Upper West Side, Manhattan ligt naast Central Park, het grootste stadspark van New York. Deze buurt is zeer populair bij toeristen en heeft ook heel wat bezienswaardigheden. Het New-York Historical Society Museum ligt op 10 minuten wandelen van het hotel en is zeker een bezoekje waard.

Een studio in dit viersterrenhotel boek je vanaf €184/nacht. Meer info en boeken.

The Broome Hotel

Hotel The Broome is een modern viersterrenhotel in SoHo, Manhattan. In SoHo zijn er heel wat restaurantjes en gezellige winkelstraten, de perfecte plek om te shoppen! The Broome heeft 14 luxekamers en suites met een charmante binnenplaats in Marokkaanse stijl.

Een kamer boek je hier vanaf €281/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotels & hostels in Brooklyn

NY Moore Hostel

Het New York Moore Hostel ligt in East Williamsburg, Brooklyn op 500 meter van het metrostation Morgan Avenue. Het hostel werd net gerenoveerd, je kunt er zowel een privékamer boeken als een bed in een slaapzaal. Een bed in een slaapzaal kost je €30/nacht. Meer info en boeken.

Henry Norman Hotel

Het Henry Norman Hotel ligt in Greenpoint, Brooklyn en was oorspronkelijk een 19e-eeuws magazijn voor textiel. Het gebouw werd omgetoverd tot een viersterrenhotel met luxueuze suites en ruime studio’s. Vanaf het hotel kun je gemakkelijk het Greenpoint Gallery museum bezoeken en vanaf het East River State Park uitkijken op de East River en Manhatten.

Een kamer in het Henry Norman Hotel boek je vanaf €176/nacht. Meer info en boeken.

Hotel Le Bleu

Hotel Le Bleu ligt in Gowanus, Brooklyn op 2,5 kilometer van het Statue of Liberty (Vrijheidsbeeld). Het driesterrenhotel heeft 48 ruime moderne kamers met een eigen badkamer. Het Brooklyn Museum en het Prospect Park liggen op ongeveer 3 kilometer wandelen en zijn zeker een bezoekje waard.

Een kamer in Hotel Le Bleu boek je vanaf €147/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

Wythe Hotel

Het Whyte Hotel in Greenpoint, Brooklyn ligt tussen East River en McCarren Park (park met gigantisch buitenzwembad). Het viersterrenhotel opende in 2012 haar deuren en was voordien een 117-jaar oud fabrieksgebouw. Gasten kunnen overnachten in een van de 70 ruime kamers met een prachtig uitzicht over de stad. Een kamer boek je vanaf €221/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotels & hostels in Queens

Boro Hotel

Het Boro Hotel bevindt zich in Long Island City, Queens op 10 minuten wandelen van het Queens Plaza station. Het viersterrenhotel ligt op 15 minuten stappen van het Queensbridge Park waar je een fantastisch zicht hebt op Hog Island en de Queensboro Bridge. Van hieruit kun je perfect New York bezoeken.

Gasten kunnen een kamer boeken in het Boro Hotel vanaf €147/nacht. Meer info en boeken.

LeTap Hotel JFK Airport

Het LeTap Hotel near AirTrain JFK Airport ligt in het zuidoosten van Queens in het Jamaicadistrict. De John F. Kennedy luchthaven ligt op 10 minuten rijden, de Airtrain die met heel New York in verbinding staat ligt vlak naast het hotel.

Een kamer in dit driesterrenhotel boek je vanaf €66/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

The Local Hostel NYC

The Local Hostel NYC ligt in Long Island, Queens naast de East River op 20 minuten wandelen van het station van Long Island. Van hieruit heb je verbinding met alle hoeken van New York. De uitbaters van het hostel zijn zeer gastvrij en helpen je graag bij het ontdekken van de stad.

Gasten kunnen een privékamer of een bed in een slaapzaal boeken. Hier overnacht je in een slaapzaal vanaf €37/nacht per persoon. Meer info en boeken.

LIC Hotel

Het LIC Hotel ligt in het hartje van Queens op 15 minuten rijden van The Chrysler Building en The Empire State. Het hotel heeft een prachtig terras met een adembenemend uitzicht op de stad.
Een kamer in dit 3* hotel boek je vanaf €87/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotels in Bronx

Opera House Hotel

Het Opera House Hotel bevindt zich in The South Bronx, vlakbij St. Mary’s Park. Wie eens een echte honkbalwedstrijd wil bijwonen, kan in 15 minuten met de metro, het Yankee Stadium bezoeken. De ruime moderne kamers hebben elk een eigen badkamer en boek je vanaf €113/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotels op Staten Island

Hilton Garden Inn Staten Island

Het hotel Hilton Garden Inn Staten Island is een viersterrenhotel in Bloomfield, Staten Island. Deze buurt is niet zo bekend in New York maar toch een bezoekje waard. Zo heb je in Staten Island het Historic Richmond Town Museum en de oude militaire basis Fort Wadsworth langs de 211 meter hoge Verrazano-Narrows Bridge.

Een kamer in het Hilton Hotel boek je vanaf €125/nacht. Meer info en boeken.

  1. Tips om je hotel te boeken

Om na te gaan of je hotel goed gelegen is, kan je de handige kaartfunctie van booking.com gebruiken. Op de kaart zie je dan precies wat de locatie is van het hotel en of deze locatie gunstig gelegen is. De kaartfunctie vind je in de rechterbovenhoek via deze link. Probeer het zelf uit tijdens je zoektocht naar je hotel!

Wat is nu precies de beste locatie in New York voor jouw overnachting?

New York bestaat uit vijf districten. Het beste district voor je verblijf is ongetwijfeld Manhattan, omdat de meeste bezienswaardigheden hier liggen en je zal hier het meest tijd doorbrengen. Het nadeel is wel dat hotels in Manhattan een stuk duurder zijn. Je kan ook in de wijken Brooklyn of Queens verblijven, deze stadsdelen zijn ook vlakbij Manhatten.

Hoe kan je geld besparen?

Ga dan naar New York in het laagseizoen. De prijzen van hotels hangen hier heel sterk af van de periode van het jaar en zijn dus in het laagseizoen een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen. Hieronder geven we een indicatie van welke periodes de duurste zijn en welke goedkoper zullen uitvallen:

  • Rond Kerst & Nieuwjaar is een citytrip naar New York erg duur. In deze periode willen heel veel mensen New York bezoeken. Het is er dan natuurlijk wel prachtig.
  • Vanaf januari dalen de prijzen, omdat het in deze periode erg koud kan worden en er ook sneeuw kan vallen. In de maanden januari, februari en maart kan je dus goedkoper naar New York.
  • De perfecte periode voor een citytrip naar New York is ongeveer van april tot juni. In deze maanden zijn de weersomstandigheden er heerlijk en daarom is het najaar dus ook weer iets duurder om te overnachten.
  • In de zomervakantie juli en augustus liggen de prijzen terug wat lager.

Een hotel, hostel of privé accommodatie in New York boeken?

Geen makkelijke keuze, dus maak op voorhand voor jezelf uit welke vorm van luxe je wil. Verkies je een schoonmaakdienst, ontbijt, tips van medewerkers enzovoort? Dan zal je voor een hotel in New York moeten kiezen, wat natuurlijk de duurste optie is. Maar je kan ook een privé accommodatie huren waar je een eigen keukentje hebt en daarmee kosten kan besparen. Wil je het nog meer low budget, kies dan voor een hostel met gedeelde slaapzalen. Volledig aanbod & prijzen.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis preview reisgids New York downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?