Rondreis Noord-Duitsland op Roadtrip in Mecklenburg-Vorpommern

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Noord-Duitsland op Roadtrip in Mecklenburg-Vorpommern

Op roadtrip door Mecklenburg-Vorpommern? Gebruik onze uitgestippelde rondreis door Noord-Duitsland + reisgids

Een roadtrip door het noordoosten van Duitsland onthult de natuurlijke pracht van de - nog vrij onbekende - regio Mecklenburg-Vorpommern. Deze unieke rondreis neemt je mee langs de betoverende landschappen van drie nationale park, charmante badplaatsen en (schier)eilanden zoals Rügen en Usedom en pittoreske Hanzesteden bezaaid met historische gebouwen in de prachtige baksteengotiek.

Doe alvast wat inspiratie op voor je volgende roadtrip met onze rondreis door Mecklenburg-Vorpommern als leidraad.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Mecklenburg-Vorpommern

Duur10 - 14 dagen ()
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
VerblijvenAan te raden verblijven in Mecklenburg-Voor-Pommern zijn:
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Een roadtrip door Mecklenburg-Vorpommern

Bezoek de verschillende Hanzesteden

Op deze roadtrip kom je langs heel wat Hanzesteden waaronder Hamburg, Lübeck, Rostock, Stralsund en Wismar. De Hanze is een middeleeuws handelsverbond uit de 12e eeuw, bestaande uit verschillende Hanzesteden langs de kusten van de Oostzee en de Noordzee. Zij werkten samen om hun economische belangen te behartigen, en zo goederen als hout, graan, vis, zout en textiel te verschepen.

Het handelsverbond zorgde niet alleen voor meer welvaart, maar ook voor culturele uitwisseling, wat bijdroeg aan de ontwikkeling van kunst, architectuur en wetenschap. Vergeet tijdens jouw reis dus zeker niet om regelmatig naar boven te kijken: de middeleeuwse steegjes in de Hanzesteden zijn bezaaid met bakstenen geveltrappen, waarboven de gigantische torens van kerken in baksteengotiek uitsteken.

Charmante badplaatsen en schitterende natuur

Bekomen van de stadswandelingen in de Hanzesteden doe je in een rieten Strandkorbe, in de bijna 30 badplaatsen aan de Baltische Kust. Sinds de 19e eeuw vind je aan de parelwitte zandstranden tal van kleine dorpjes met kuurcultuur. Al fietsend, varend en wandelend ontdek je het Nationaal Park Vorpommersche Bodden, Jasmund Nationaal Park en de Rostocker Heide.

Kaartje met de roadtrip door Mecklenburg-Vorpommern

Dag 1: Hamburg

Hamburg ligt in het noorden van Duitsland, en maakt geen deel uit van een deelstaat, maar vormt zelf een stadstaat. Op dit moment ben je dus nog niet in Mecklenburg-Voor-Pommeren: maar aangezien deze stad net aan de grens ligt, kan je één (of meerdere) wandeling(en) door het centrum en de verschillende wijken niet missen.

Als belangrijke havenstad aan de Elbe-rivier heeft Hamburg een rijke maritieme traditie. De stad was lid van de middeleeuwse Hanze, en speelde dan ook een cruciale rol in de handel tussen Noord-Europa en de rest van de wereld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Hamburg zwaar getroffen door bombardementen, maar de stad herstelde zich snel en groeide uit tot een bloeiende metropool. Hamburg biedt nu dan ook een mix van moderne architectuur en historische charme, met een bruisend nachtleven en heel wat gezellige horeca aangelegenheden.

Kies je ervoor om één of meerdere dagen in Hamburg te verblijven? Hier zijn enkele hoogtepunten die je zeker zou moeten overwegen om te bezoeken tijdens je korte verblijf in de stad of boek je een georganiseerde rondleiding door Hamburg, met lokale gids. Zo ben je zeker dat je dé hoogtepunten van de stad te zien krijgt.

  • Begin je dag met een wandeling door de Speicherstadt, het grootste aaneengesloten pakhuizencomplex ter wereld, en verken daarna het moderne HafenCity-gebied met zijn indrukwekkende architectuur.
  • Als je tijd en interesse hebt, breng dan een bezoek aan Miniatur Wunderland, 's werelds grootste modelspoorwegmuseum. Hier vind je fascinerende gedetailleerde miniatuurwerelden.
  • Verken de oude binnenstad van Hamburg en zie belangrijke bezienswaardigheden zoals het imposante Rathaus, een prachtig voorbeeld van de baksteengotiek en beklim de St. Michaelis-kerk voor een panoramisch uitzicht.
  • Bewonder het uitzicht vanaf de Brooksbrücke en de Landungsbrücken en overweeg een korte havenrondvaart om de stad vanaf het water te zien. Boek hier meteen je rondvaart.
  • Als je dan toch aan de haven bent, bezoek dan ook eens het Elbphilharmonie, een architectonisch meesterwerk en een belangrijk cultureel centrum in Hamburg.
  • Ontspannen kan je dan weer in het prachtige stadspark Planten un Blomen. Bewonder de Japanse tuin, neem een ontspannen wandeling langs de paden en overweeg een bezoek aan het tropische kassencomplex.
  • 's Avonds kan je het bruisende uitgaansgebied van St. Pauli verkennen, inclusief de beroemde Reeperbahn. Dit gebied staat bekend om zijn levendige sfeer, theaters, bars en clubs.

VERBLIJFTIP: PIERDREI Hotel HafenCity Hamburg ligt op wandelafstand van de topbezienswaardigheden in Hamburg. Naast een toplocatie, biedt het hotel een verblijf in moderne, comfortabele kamers, een continentaal ontbijt en gratis wifi in alle ruimtes. Meer info en boeken.

Dag 2: Lübeck

Na het verkennen van Hamburg, brengt je rondreis je verder naar de deelstaat Sleeswijk-Holstein, en rijden dus steeds dichter naar Mecklenburg-Voor-Pommeren. Vandaag houden we halt in Lübeck, een stad die al snel uitgroeide tot een belangrijke handelsnederzetting aan de Oostzee. De oude binnenstad van Lübeck, de Altstadt, is sinds 1987 erkend als Werelderfgoed door UNESCO. Het stadscentrum is een sprekend voorbeeld van een middeleeuwse handelsstad, omgeven door water.

Je vindt er op elke hoek historische gebouwen die getuigen van het glorieuze verleden van de stad, in de vorm van 5 prachtige kerken, sierlijke patriciërshuizen, smalle straatjes en steegjes en de indrukwekkende stadspoorten – het symbool van de stad.

Een van de must-see bezienswaardigheden in deze stad? De 15de-eeuwse stadspoort Holsentor, erkend als één van de mooiste gebouwen in Duitsland. Naast de Holstentorpoort, kan je tevens overnachten in het oudste bakstenen gebouw van Lübeck.

Boek je verblijf in het elegante Hotel Anno 1216, ben je met de familie op vakantie dan is een verblijf in het vakantiepark Landal Beach Park Travemünde de ideale plek.

Verken de mooiste plekjes van deze Hanzestad met onze stadswandeling door Lübeck.

Dag 3: Schwerin

Van de koningin der Hanzesteden Lübeck naar de 3e Hanzestad op onze reisroute: Schwerin, meteen ook de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren – maar ook de kleinste vergeleken met de 16 andere deelstaathoofdsteden. Schwerins kent een rijk verleden als thuisbasis van de hertogen van Mecklenburg.

Het opvallende Schweriner Schloss, een prachtig kasteel op een eiland in het meer van Schwerin, is nog steeds één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en getuigt van zijn historische betekenis. Ook de Dom van Schwerin en de vele andere historische gebouwen en monumenten zijn de moeite waard om te verkennen.

Vandaag is Schwerin een bruisende stad met een mix van oude charme en moderne invloeden. In het historische centrum wandel je door smalle geplaveide straatjes en langs kleurrijke vakwerkhuizen. Er zijn echt veel musea, galerijen en theaters zoals het Staatliches Museum Schwerin en Mecklenburgisches Staatstheater. Bovendien is Schwerin omgeven door niet minder dan zeven meren en groene parken.

VERBLIJFTIP: Verblijf in het gezellige Gästehaus am Schweriner See, een modern hotel gelegen aan het Schweriner meer.

Dag 4: Wismar

De 4e Hanzestad op onze trip is Wismar, een welvarend handelscentrum in de Hanzeperiode. Deze geschiedenis is nog steeds voelbaar in de oude binnenstad, waar de prachtige bakstenen gebouwen en gotische architectuur getuigen van het vroegere economische en culturele belang van de stad. Wismar diende al een aantal keer als filmlocatie voor films en tv-series vanwege zijn pittoreske charme en historische setting.

LEESTIP: Wil jij ook de rondreis maken door Mecklenburg-Vorpommern? download hier je gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern.

Meer dan 200 monumentale gebouwen herinneren nog steeds aan de rijkdom van de kooplieden van Wismar. Dit is één van de redenen waarom de oude binnenstad sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de prachtige bakstenen gevels en breng een bezoekje aan de imposante kerken, zoals de Sint-Nicolaaskerk, Sint-Joriskerk en de Mariakerk.

Gelegen aan de baai van Wismar laat de stad zich van haar mooiste kant zien vanaf een boot die de haven binnenvaart. Tijdens een stadswandeling door Wismar bezoek je zeker ook de Oude Haven, waar je de maritieme sfeer van deze kustplaats letterlijk proeft.

VERBLIJFTIP: Op 10 minuten wandelen van het marktplein ligt het gastvrije Hotel Knöpel, gevestigd in een zorgvuldig gerenoveerde villa. Het hotel biedt ruime kamers en suites op een rustige maar centrale locatie. Sommige kamers beschikken zelfs over een eigen balkon. Meer info en boeken.

Dag 5: De Duitse Rivièra

Met de "Duitse Rivièra” bedoelt men in Duitsland de badplaatsen aan de Oostzeekust. Deze regio met een erg mild klimaat staat bekend om zijn mooie (en schone) stranden, uitgestrekte landschappen en kuuroorden.

De populairste badplaatsen trekken in de zomer veel toeristen, vooral uit Duitsland zelf. Je vindt er lange zandstranden, gezellige wandelpromenades met restaurants en winkels, en je kan er dagenlang zeilen, surfen en fietsen. De badplaatsen gaan prat op hun spa's en wellnessfaciliteiten: ideaal na een dagje erop uit te trekken.

Enkele hoogtepunten aan de Duitse Rivièra zijn:

  • De megalithische monumenten rond Rerik. Binnen een straal van 15 km vind je 9 van deze graven, waaronder een aantal Hunebedden en Dolmen. Je vindt ze bijvoorbeeld recht tegenover de oorlogsbegraafplaats waar je ook kan parkeren (bekijk ligging).
  • Heiligendamm, de oudste badplaats van Duitsland. Vandaag de dag is het een populair luxe-oord met classicistische witte gebouwen.
  • Heb je genoeg tijd? Maak dan zeker eens een ritje met de Mecklenburgische Baderbahn Molli-trein, een nostalgische locomotief die je van Kühlungsborn West langs de kliffen, via Heiligendamm, door de winkelstraat van Bad Doberan voert.
  • Een bezoekje aan de charmante badplaats Warnemünde met zijn historische binnenstad is ook zeker aan te raden.
  • Tussen Heiligendamm en Warnemünde vind je in badplaatsje Nienhagen, de perfecte plek voor een zonsondergang te spotten. Of wandel er door het ‘Gespensterwald’ of spookbos, dat minder eng is dan het klinkt. Het kustbos werd door de zoute zeelucht en de hevige wind gevormd, waardoor de kromme bomen iets magisch hebben – vooral vanaf wanneer het schemert.

VERBLIJFTIP: Boek je verblijf in het Grand Hotel en geniet van een luxeverblijf tijdens je rondreis door Mecklenburg-Vorpommern. Dit hotel ligt in Heiligendamm aan de Oostzeekust en beschikt over diverse restaurants, uitgebreide spafaciliteiten en stijlvolle kamers met uitzicht op de zee of het park.

Dag 6: Rostock en Rostocker Heide

Rostock is de grootste stad in Mecklenburg-Voor-Pommeren en een belangrijk economisch en cultureel centrum.

  • Na Lübeck was het de meest welvarende stad van Duitsland en dat zie je tot op de dag van vandaag terug in het historische stadscentrum, met zijn smalle straatjes, gotische kerken en rijk versierde gebouwen.
  • Verdiep je ook zeker in het maritiem verleden van de stad tijdens een bezoekje aan het Kulturhistorisches Museum en het Schiffbau- und Schifffahrtsmuseum.
  • Naast zijn historische charme heeft Rostock ook een bloeiende universiteit: deze dateert uit 1419 en is daarmee de oudste universiteit van Noord-Europa. Momenteel zorgt deze nog steeds voor een bruisende studentensfeer.
  • Eens je uit het industriële havengebied bent, beland je al snel in het beschermde natuurgebied de Rostocker Heide. Hier kan je genieten van meer dan 60 kilometer bewegwijzerde fiets- en wandelpaden.
Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Mecklenburg-Vorpommern, inclusief stadswandeling.

Dag 7 - 8: Güstrow en de Mecklenburgische Schweiz

We zijn al op de helft van onze roadtrip door Mecklenburg-Vorpommern en zowel op dag 7 als dag 8 staan er enkele bijzondere plekjes op de planning. We trekken meer naar het binnenland waarvan het platteland ontstond door migratie van gletsjers en smeltend ijs: hier vinden we heel wat heuvels en dalen.

Tussen de Oostzeekust, het meer de Müritz en het Merengebied van Mecklenburg bestaat de Mecklenburgische Schweiz uit meerdere dorpjes en steden, waar de Recknitz door stroomt. In deze regio mixen we cultuur en natuur tijdens stops in het middeleeuwse Güstrow en pittoreske Teterow, de landelijke vistas rond het Kummerow-meer en het Naturpark Flusslandschaft Peenetal. We verkennen kastelen en landgoederen in Dalwitz, Gnoien en Dargun, en ontdekken de geschiedenis van Demmin en Stavenhagen. Eindigen doen we aan de Malchiner See.

VERBLIJFTIP: Na een wandeling langs het Malchiner See geniet je nog van een glaasje wijn in het gezellig, modern ingericht Apartment Basedow dichtbij de Malchiner See.

Dag 9 - 10: Mecklenburgische Seenplatte & het Feldberger Seenlandschaft

We trekken verder door het Mecklenburgische Merengebied met stops in pittoreske stadjes zoals Krakow am See en Malchow. Verken de steden Waren aan Müritz, het grootste meer van Duitsland, en de ommuurde stad Neubrandenburg.

Ontdek de natuur van het Nationaal Park Müritz met het Müritz meer, dat na het Bodenmeer het grootste meer is van Duitsland. Het nationaal park is meer dan 300 km² groot en staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, talloze meren, heidevelden en moerassen.

In Mirow kan je nog het barokke Schloss Mirow, dat gebouwd werd in het midden van de 18e eeuw op een eiland. Het kasteel is vooral bekend als de geboorteplaats van prinses Sophie Charlotte, die de geschiedenis inging als koningin van Groot-Brittannië in 1761 toen ze trouwde met koning George III. Vandaag biedt het kasteelmuseum inzicht in het kasteelleven van die tijd.

Feldberg is onze laatste stop in dit groene merenlandschap

Het Natuurpark Feldberger Seenlandschaft beslaat een groot deel van het gebied rondom Feldberg. Het biedt uitgebreide wandel- en fietspaden door de uitgestrekte bossen en langs meren. Er zijn zeven grote meren in de regio - de Haussee (waar je heen moet om te waterskiën), de Lütte See, Zansen, Dreetzsee en Carwitzer See, de Schmale en de Breite Luzin. In elk dorp rond de meren huur je een eigen (woon)boot, boek je een 40 km lange Ijstijd kayaktocht, peddel je op je SUP of boek je een rondvaart.

Feldberg heeft talrijke natuurlijk mineraalwaterbronnen, en biedt de perfecte omgeving om te ontspannen. Het is de ideale plek voor gezondheids- en wellnessactiviteiten gebaseerd op de principes van Sebastian Kneipp, de Duitse natuurgeneeskundige: je geniet er van bijvoorbeeld watertherapie en kruidenwandelingen, of andere wellnessfaciliteiten.

De leukste verblijven in Mecklenburg-Vorpommern?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je weekendje weg of rondreis door Mecklenburg-Vorpommern? Boek een overnachting in een hotel, ga gezellig kamperen, of verblijf in een bungalow of een vakantiehuis op een vakantiepark. Of wat dacht je van een camper huren zodat je zelf kan rond trekken? Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.

GoBoonyHuur een camper en verken Mecklenburg-Vorpommern
BookingBoek je hotel bij BOOKING.com
ANWBANWB vakanties in Mecklenburg-Vorpommern
NatuurhuisjeVakantiehuisjes middenin de natuur
ANWB campings → Campings van de ANWB
LandalLandal GreenParks Beach Park Travemünde

Dag 11: Ribnitz en Fischland-Darss-Zingst

Vandaag verlaat je het binnenland en trekken we terug richting de kust. Het is een eindje rijden om terug aan de Oostzee te geraken, dus voorzie voldoende tijd voor de rit. Enkele bijzondere plekjes waar je halt kan houden op je weg naar Zingst zijn:

  • Ribnitz-Damgarten waar je kan bijleren over ambachtelijke tradities in het Amber Museum.
  • Verken Ostseebad Ahrenshoop, een inspirerende kunstenaarskolonie met echt schilderachtig licht. Het dorp staat bekend om zijn artistieke erfgoed, unieke huizen met rieten daken en idyllische omgeving.
  • Geniet van de unieke natuur van het Nationalpark Vorpommersche Bodden. Bodden worden gekenmerkt door ondiep water, vaak met veel plantengroei, en bieden een belangrijk leefgebied voor vogels, vissen en andere dieren. Ga daarom zeker op zeesafari om de zeehondenkolonies of zeearenden te spotten.
  • Ontdek de charme van de dorpjes Born – en Wieck auf dem Darß met hun traditionele rieten huizen en kleurige voordeuren.
  • Geniet van de zandstranden en duinen van Prerow en Darsser Ort.

Eindig je bezoek op het schiereiland in Zingst

Oorspronkelijk was het een klein vissersdorpje dat later uitgroeide tot een belangrijke haven voor de handel in vis en zout. Tegenwoordig heeft Zingst zijn karakter als vissersdorp behouden, maar is het ook een populaire badplaats. Zo is er een toeristische pier, met op het einde een duikgondel, waar je 4 meter onder het wateroppervlak zakt. Pramort is een landtong aan het einde van de badplaats, waar je wandelt naar de Hohe Dune, of gaat vogel spotten in één van de kijkhutten.

VERBLIJFTIP: Op slechts 200 meter van de pier van Zingst ligt het elegante Hotel Garni Inselparadies Zingst en biedt klassieke kamers met een eigen balkon.

Dag 12: Stralsund

Op dag 12 keer je terug naar het vasteland, meer specifiek naar Stralsund, een charmante kuststad met een rijke geschiedenis. Hoewel alle Hanzesteden hun eigen unieke belang hebben, maakt de combinatie van de strategische ligging direct aan de kust, de architectonische betekenis, de culturele invloed en de UNESCO-erkenning Stralsund één van de meest opvallende Hanzesteden. Met onze stadswandeling door Stralsund ontdek je alvast de topbezienswaardigheden.

Enkele hoogtepunten op je stadswandeling door Stralsund

  • De wandeling begint aan de Kniepertor, samen met de Kütertor de enige overgebleven stadspoorten van Stralsund.
  • Nadien verken je de Alter Markt, het centrale plein van Stralsund waar je heel wat indrukwekkende gevels zal kunnen bewonderen. Zo is het 14e-eeuwse Wulflamhaus één van de mooiste koopmanshuizen in Stralsund.
  • Ook het indrukwekkende stadhuis, met een opvallende gotische gevel, vier torentjes en een prachtig plafond en 15e-eeuwse muurschilderingen.
  • Je brengt ook een bezoekje aan enkele boeiende musea zoals het Deutsche Meeresmuseum en het Ozeaneum, een modern museum gewijd aan de onderwaterwereld van de Baltische Zee. Het Ozeaneum is gelegen aan de Hafeninsel waar je enkele oude zeilschepen en moderne jachten kan bewonderen.

VERBLIJFTIP: Het romantische Hotel Scheelehof Stralsund ligt op een steenworp van het oude centrum.

Dag 13: Rügen

Op onze voorlaatste dag trekken we naar het Duitse eiland Rügen. Rügen ligt aan de andere kant van Denemarken in de Baltische Zee, en is het grootste eiland van Duitsland. Het is meteen ook één van de populairste vakantiebestemmingen van het land, en dat is niet zonder reden.

Je vindt hier alles van elegante strandresorts tot authentieke vissersdorpjes; je loopt er over spectaculaire witte krijtkliffen en parelwitte zandstranden; je kan er megalithische graftombes bezoeken of kuieren door een eeuwenoud beukenbos.

BOOTTOCHT: Wil je graag zoveel mogelijk van het eiland Rügen zien? Dan raden we een boottocht rond het prachtige eiland Rügen aan. Een boeiend avontuur langs de gevarieerde kustlijn van het eiland, iconische bezienswaardigheden en met inzicht op de rijke geschiedenis. Stap aan boord en geniet 10 uur lang van een onvergetelijke reis. Boek je boottocht hier.

Wat zeker zien & doen tijdens je bezoek aan het eiland Rügen?

  • Op Rügen kan je nog heel wat megalithische graven terugvinden, vooral aan de oostkant. Ooit waren het er meer dan 200, maar nu zijn er nog 54. De zeven graven bij Lancken-Granitz zijn op Rügen de bekendste. (bekijk ligging).
  • Bezoek de charmante badsteden zoals Sellin en Binz. Wandel langs de elegante villa's en bewonder de historische resortarchitectuur.
  • In Granitz vind je een beukenbosgebied en het 19e-eeuwse Jagdschloss Granitz.
  • Bij Prora kan je het kolossale Kracht durch Freude-complex bezichtigen: Hitlers idee van een 4,5km lang vakantieoord waar 20.000 arbeiders konden ontspannen.
  • Wandelen doe je dan weer in het Naturerbe Zentrum Rügen. Het hoogtepunt van het centrum is – letterlijk – de 40 meter hoge uitkijktoren van het Baumwipfelpfad, van waaruit je een panoramisch uitzicht hebt over het omliggende landschap.
  • Of in het Jasmund Nationaal Park dat bekend staat om zijn spectaculaire kliffen, uitgestrekte schilderachtige wandelpaden en dus zijn oerbeukenbos.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar iets knus en klein? Slaap in een Strandkorbe met z’n tweetjes onder het rieten dak in Sassnitz (toegangspoort tot het nationaal park): Marina Martinshafen.

Dag 14: Greifswald en Usedom

We starten onze laatste dag van deze mooie roadtrip door Mecklenburg-Vorpommern in Greifswald, aan de monding van de rivier de Ryck. Hier wandel je opnieuw tussen de sfeervolle straten, middeleeuwse kerken en charmante vakwerkhuizen. Na je stadswandeling door Hanzestad Greifswald, trekken we door naar het eiland Usedom. Onderweg kan je, afhankelijk van hoeveel tijd je nog hebt, even halt houden in het pittoreske vissersdorpje Wieck.

In het dorpscentrum vind je smalle straatjes, kleine vissershuizen met de typische rieten daken uit de 18e en 19e eeuw, historische kapiteinswoningen met pannendaken en het oude bakstenen douanekantoor. Je kan hier gezellig in de jachthaven iets drinken en door het dorpje flaneren.

Eenmaal in Usedom, kan je een bezoekje brengen aan onderstaande interessante plekjes:

  • Peenemunde, een historische plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de V2-raketten werden ontwikkeld.
  • De Usedomer-Schweiz waar je heerlijk kan wandelen door de groene weiden, glooiende heuvels en langs glinsterende meren.
  • Verder aan de kust vind je het fraaie Zinnowitz, en de keizerlijke badsteden Ahlbeck, Heringsdorf en Bansin.

VERBLIJFTIP: Ga voor een laatste bijzondere overnachting in de Waterburcht Mellenthin in Mellenthin. Dit hotel is gevestigd in een historisch landhuis uit de 16de eeuw en biedt elegante accommodatie en spafaciliteiten.

Download je reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Mecklenburg-Vorpommern? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Mecklenburg-Vorpommern.

Mecklenburg-Vorpommern

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?