Premium

Stadswandeling Stralsund: UNESCO Hanzestad aan zee

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Stralsund: UNESCO Hanzestad aan zee

  • Startpunt: Kniepertor, Stralsund
  • Eindpunt: Hafeninsel,Stralsund
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Stralsund ligt onmiddellijk aan de Baltische Zeekust van Duitsland. Als lid van de Hanze bloeide de stad op als een prominente handelsstad, die rijkdom vergaarde door maritieme handel. In de 14e eeuw was Stralsund naast Lübeck de belangrijkste stad in het hele Oostzeegebied.

Het architectonische belang van de stad ontdek je in het goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum, met prachtige gotische bakstenen gebouwen zoals de St. Marienkirche en het stadhuis. Ontdek tijdens onze wandelroute nog meer topbezienswaardigheden in de Hanzestad.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Stralsund: verken het historische centrum

Onze wandeling door Stralsund van 4 km begint aan de Kniepertor, samen met de Kütertor de enige overgebleven stadspoorten van Stralsund. Nadien verken je de Alter Markt, het centrale plein van Stralsund waar je heel wat indrukwekkende gevels zal kunnen bewonderen. Zo is het 14e-eeuwse Wulflamhaus één van de mooiste koopmanshuizen in Stralsund. Ook het indrukwekkende stadhuis, met een opvallende gotische gevel, vier torentjes en een prachtig plafond en 15e-eeuwse muurschilderingen.

Je brengt ook een bezoekje aan enkele boeiende musea zoals het Deutsche Meeresmuseum en het Ozeaneum, een modern museum gewijd aan de onderwaterwereld van de Baltische Zee. Het Ozeaneum is gelegen aan de Hafeninsel waar je enkele oude zeilschepen en moderne jachten kan bewonderen.

VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Dan is dit romantische viersterrenhotel op een steenworp van het oude centrum misschien wel iets voor jou, Hotel Scheelehof Stralsund.

Mecklenburg-Vorpommern

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren

Ontdek de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern via een complete reisgids, 11 wandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 22 april 2024 - Ria Roubos-Honkoop

Bezochten onze familie en hebben Stralsund bezocht op eigen gelegenheid. De havenrondvaart was een wat mindere ervaring. Misschien niet de juiste boot gehad. Verder Rugen bezocht en dit bij een volgende gelegenheid opnieuw. Reden hiervan was het weer.

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?