Premium

Stadswandeling in Greifswald, historische universiteitsstad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling in Greifswald, historische universiteitsstad

 • Startpunt: Markt, Greifswald
 • Eindpunt: Greifswald Museumhaven, Greifswald
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,8 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Hanzestad Greifswald ontstond al in de 12e eeuw, toen het vlakbij gelegen klooster Eldena werd gesticht. De stad aan de rivier de Ryck floreert in de Hanze periode, en na Rostock wordt hier de 2e universiteit van Noord-Europa gesticht door burgemeester Rubenow. Maar de stad krijgt te maken met verzanding: de haven bereiken wordt moeilijker. Uiteindelijk wordt de Hanze opgeheven, en krijgen we te maken met oorlogen, waaronder de Dertigjarige Oorlog. Hierdoor valt Greifswald onder Zweedse heerschappij.

Gelukkig wordt Greifswald niet gebombardeerd in WO II. Tijdens de DDR worden wel heel wat historische bouwen afgebroken, en de heropbouw negeerde de middeleeuwse plattegrond: maar gelukkig vind je dus nog heel wat geschiedenis terug in deze universiteitsstad. Ontdek het tijdens onze uitgestippelde stadswandeling!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Verken het oude centrum van deze Hanzestad

Onze stadswandeling door het centrum van deze historische universiteitsstad is bijna 2,8 km lang en brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van het middeleeuwse Greifswald. Greifswald bevindt zich aan de monding van de rivier de Ryck en kan, net zoals alle andere Hanzesteden in Mecklenburg-Vorpommern, uitpakken met sfeervolle straten, middeleeuwse kerken en charmante vakwerkhuizen.

Enkele hoogtepunten tijdens je stadswandeling door Greifswald?

 • Het marktplein van Greifswald dat omringd wordt door historische gebouwen, waaronder het imposante stadhuis uit de 14e eeuw.
 • Verschillende kerken zoals de Dom St. Nikolai en St. Marienkirche in de stijl van de Noord-Duitse baksteengotiek.
 • Enkele boeiende musea zoals het Pommersches Landesmuseum.
 • Je wandelt ook langs de universiteit van Greifswald, een gerenommeerde Duitse universiteit, die werd opgericht in 1456 en hierdoor de op één na oudste universiteit van Noord-Europa is.

VERBLIJFTIP: Hotel Adler ligt op slechts 10 minuten wandelen van de Grote Markt en beschikt over klassiek ingerichte kamers.

Mecklenburg-Vorpommern

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren

Ontdek de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern via een complete reisgids, 11 wandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?