9 x bezienswaardigheden in Rovinj: wat zeker zien en doen tijdens je verblijf? Alle tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

9 x bezienswaardigheden in Rovinj: wat zeker zien en doen tijdens je verblijf? Alle tips + tickets

2 juni 2022 in Kroatië1 reactie

Rovinj, het Saint-Tropez van Kroatië en de parel van de Adriatische kust

Rovinj is niet voor niets een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Kroatië. Dit stadje wordt ook wel eens de meest romantische stad van Istrië genoemd. En dat kunnen we moeilijk tegen spreken! De stad ademt een en al romantiek: van pittoreske kerken in het oude stadscentrum tot kronkelende smalle straatjes en van romantische doorkijkjes tot opvallende pastelkleurige gevels in Venetiaanse stijl. Er hangt hier altijd wel een bijzonder gezellig sfeertje.

Benieuwd wat je mag verwachten van je bezoek aan deze fotogenieke stad? Lees gerust verder en ontdek dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Rovinj.

Tours en dagexcursies boeken in Rovinj

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in het romantische Rovinj bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving en Rovinj.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies in Rovinj en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

  1. Het romantische Rovinj

Rovinj, een prachtige vakantiebestemming

Al jarenlang is deze kleurrijke stad Rovinj een populaire vakantiebestemming in Istrië. Niet zozeer vanwege de talrijke bezienswaardigheden die je hier kan bezichtigen, maar voornamelijk vanwege de prachtige ligging en de idyllische steegjes waar je urenlang kan ronddwalen. Zet je navigatie uit en verken het stadje op je eigen tempo.

Verwacht je in Rovinj dan ook niet aan een overvloed van bezienswaardigheden. Je vindt er namelijk niet zo heel veel. Maar daar draait het in deze stad ook niet om. Rovinj is zo’n typisch oud stadje waar je uren kan rondlopen zonder dat je iets moét bezocht hebben. Er zijn natuurlijk wel een aantal plekjes die je niet wilt missen en vanwaar je dé mooiste foto’s kan maken. Ontdek hier nog meer bezienswaardigheden in Rovinj.

VERBLIJFTIP: Graag wat avontuur en ontspanning? Dan is Glamping tent in Rovinj iets voor jou. Tijdens je verblijf ontdek je hoe het leven is op de camping, omgeven door weelderige mediterrane vegetatie. Of als je op zoek bent naar iets meer luxe dan is dit boetiekhotel Adriatic een ideale keuze. Meer info en boeken.

  1. Verdwalen in de pittoreske steegjes van Rovinj

De oude binnenstad van Rovinj is hét hoogtepunt van deze kuststad. Hier loop je als het ware steegje in, steegje uit. Dwaal even lekker rond en kom langs enkele mooie boetiek winkeltjes en ontdek het aanbod sfeervolle restaurantjes die zich bevinden in de pittoreske smalle straatjes.

Verder zullen de opvallende kleurrijke gevels van de huizen je ook zeker opvallen. Maar kijk ook eens even naar de karakteristieke schoorstenen.. Het ideale decor om een leuke foto te maken! Daarnaast moet je zeker eens naar een van de meest bekende foto-hotspots van Rovinj gaan: het doorkijkje naar de zee. Je vindt deze plek tegenover Hotel Angelo D’Oro.

  1. Flaneren over de boulevard

Voor de mooiste uitzichten op de omgeving en de gekleurde gebouwen van de stad, moet je natuurlijk op de boulevard zijn. Vanaf de pier heb je namelijk een prachtig zicht op de gebouwen die rondom de heuvel gebouwd werden.

Bovendien vind je hier ook enkele kleine kantoortjes waar werknemers altijd klaar staan om je een boottocht of andere tour in de omgeving aan te bieden. Graag een eiland verderop bezoeken? Of liever dolfijnen gaan spotten in de Adriatische zee? Dat kan hier!

TIP EXCURSIES: Wil je graag je tours of excursie al op voorhand boeken? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk het volledige aanbod daguitstappen en boottochten in Rovinj en bestel je tickets online. Zo hoef je nooit aan te schuiven en kan je meteen genieten!

  1. Beklim de toren van de Sint-Eufemiakerk

Een belangrijke bezienswaardigheid in deze stad is de Sint-Eufemiakerk die met kop en schouders boven alle andere gebouwen uitsteekt. De kerk bevindt zich dan ook op het hoogste punt van de stad. De 60-meter hoge klokkentoren is een belangrijk onderdeel van de “skyline” van Rovinj en zal je ergens doen denken aan de toren op het San Marcoplein in Venetië. Dit komt voornamelijk doordat Rovinj voor lange tijd bij Republiek Venetië hoorde.

Wil je graag genieten van het geweldige uitzicht over de gekleurde daken en de prachtige omgeving? Dan kan je altijd even de toren beklimmen.

  1. Trg Marsala Tita, het centrale plein van Rovinj

Het oude Trg Marsala Tita is het bijna 1000 jaar oude centrale plein van Rovinj. Met de klokkentoren die je hier kan bewonderen is het waarschijnlijk een van de mooiste plekken in het centrum van de stad. Hier kan je even pauzeren en genieten van een lekker kopje koffie of een glaasje wijn.

VERBLIJFTIP: Verblijf in het Hotel Adriatic, op wandelafstand van het Trg Marsala Tita plein. De kamers van het boetiekhotel kijken uit op de haven, het eiland Sveta Katarina of het centrale plein. Iedere kamer is ingericht met designmeubilair en lokale kunstwerken. Meer info en boeken.

  1. Rondslenteren aan de vissershaven van Rovinj

Ah, niets gezelliger dan rondslenteren aan de vissershaven van Rovinj. De haven ligt voor de oude stad en is een populaire plek voor het maken van leuke foto’s. Tijdens een wandeling langs de havenpromenade kan je even ontsnappen aan de drukte van de stad en je onderdompelen in een rustige en authentieke sfeer. Plof neer bij een van de gezellige cafés of restaurant, geniet van een hapje en een drankje terwijl je de vissers aan het werk ziet.

  1. Rovinj Heritage museum

Het Rovinj Heritage museum werd in 1950 door een groep kunstenaars uit Rovinj opgericht om de culturele rijkdom van dit gebied samen te brengen. Zo worden hier werkstukken van een aantal lokale schilders en beeldhouwers tentoongesteld. Je kan deze werken vandaag de dag nog steeds bewonderen in de galerieruimte van het museum.

  1. Leuke adresjes voor je verblijf in Rovinj

Op zoek naar een sfeervol restaurantje of een gezellige bar voor tijdens je bezoek aan Rovinj? Langs de boulevard en langs de kliffen, vind je tal van schattige restaurants en bars waar je kan genieten van de prachtige uitzichten met het zonnetje op de achtergrond. Hieronder vind je een paar leuke adresjes in deze romantische stad:

  • Restaurant Kantinon gelegen in de haven van Rovinj. Hier geniet je van traditionele seafood gerechten, wijnen uit de regio en een prachtig uitzicht over de oude stad.
  • Restaurant Monte zit verborgen in een klein gezellig steegje in het oude centrum. Het wordt ook wel eens het beste restaurant van heel Istrië genoemd.
  • Voor lekkere cocktails jan je terecht bij de Valentino bar. Hier geniet je van heerlijke drankjes op kussentjes op rotsen aan het water. De blauwe lampjes op de bodem van de zee zorgen hier voor een romantische sfeer!
  • Of proef het lekkerste ijs van Rovinj bij Gelateria Italia.
  1. Daguitstappen vanuit Rovinj

Heb je nog wat tijd over? Dan kan je ook altijd een daguitstap maken naar een andere leuke stad. Er worden dan ook tal van tours en daguitstappen georganiseerd vanuit Rovinj. Bekijk hier het volledige aanbod tours en excursies hier.

Bezoek de Postojna-grot en het Predjama-kasteel vanuit Rovinj

Wat dacht je van een daguitstap naar een van de beroemdste grotten ter wereld? Vanuit Rovinj kan je de Postojna-grot en het Predjama-kasteel bezoeken. Je krijgt een geografische en historische ervaring die begint met de Postojna-grot en eindigt met het Predjama-kasteel, het enige overgebleven grotkasteel van Europa. Bestel je tickets voor een excursie naar de Postojna-grot en het Predjama-kasteel vanuit Rovinj online, zo kan je zonder zorgen genieten van deze daguitstap.

Daguitstap naar Pula

Heb je een huurauto tot je beschikking? Dan is het leuk om een dagje naar Pula te gaan. Pula bestaat al sinds de 5de-eeuw voor Christus en kent nog heel wat monumenten uit de Romeinse periode. Daarna is de stad meerdere keren overgenomen door de Venetianen, de republiek Pisa en vervolgens weer de Venetianen, waarna het een tijd van verval kende nadat het in de oorlog tussen Pisa en Venetië verwoest werd. In de 19de-eeuw bloeide het weer op en werd het een belangrijke havenstad.

  1. Waar overnachten in Rovinj?

Voor je vakantie in het romantische Rovinj, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Rovinj online bekijken.

Hotel Adriatic

Verblijf in het Hotel Adriatic, op wandelafstand van het Trg Marsala Tita plein. De kamers van het boetiekhotel kijken uit op de haven, het eiland Sveta Katarina of het centrale plein. Iedere kamer is ingericht met designmeubilair en lokale kunstwerken. Je kan ook heerlijk ontspannen in de gezellige bars en een restaurant in brasseriestijl na je dagje verkennen van Rovinj. Meer info en boeken.

Glamping tent in Rovinj

Geniet van je verblijf in het Glamping tent in Rovinj in de gelijknamige stad Rovinj. Tijdens je verblijf ontdek je hoe het leven is op de camping, omgeven door weelderige mediterrane vegetatie. 's Ochtends word je wakker met prachtige zonnestralen en het gezang van de vogels. Maak je diner klaar onder een heldere hemel en en geniet van het uitzicht op zee. Meer info en boeken.

Hotel Angelo d'Oro

Hotel Angelo D'oro is gevestigd in een voormalige bisschoppelijke residentie uit de 17de eeuw en is tegenwoordig een elegant boetiekhotel in het historische centrum van Rovinj. De typisch Venetiaanse gevel heeft groene luikjes en biedt uitzicht op de straat Via Svalbe. Het interieur heeft gewelfde plafonds en stenen muren, die gezellige ruimtes creëren voor een heerlijk diner of wat ontspanning. De kleine loggia op het dak biedt een prachtig uitzicht over de daken. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Kroatië?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis van Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 25 juli 2023 - Siegfried Faes

Zeer mooi gestructureerde brochure, alles erop en eraan…

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?