15 x jeugdherbergen in Gent + hostels: Prijzen, info & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

15 x jeugdherbergen in Gent + hostels: Prijzen, info & foto's

8 februari 2022 in Gent0 reacties

Graag wat minder geld uitgeven voor je overnachting in het bruisende Gent? Wij maakten alvast een lijstje van 15 jeugdherbergen, hostels en hotels waar het prijskaartje wat lager ligt.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

Hostel Uppelink is gelegen in een gerenoveerd historisch gebouw in het hartje van Gent vlak naast de Sint-Michielsbrug. De Korenmarkt en de Graslei liggen op een boogscheut van het hostel en zijn dé plek om gezellig te dineren of iets te drinken. Een bed in een slaapzaal boek je in dit hostel vanaf €21/nacht. Meer info en boeken.

  1. KaBa Hostel

Het KaBa Hostel bevindt zich in het centrum van Gent en ligt vlakbij het Zuid en het Sint-Annaplein. Backpackers en budgetreizigers zullen het hier zeker naar hun zin hebben. Te voet of met het openbaar vervoer geraak je gemakkelijk tot bij de Graslei, de Sint-Baafskathedraal, het Gravensteen en de winkelstraten.

Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €21/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hostel De Draecke

Hostel De Draecke ligt aan de Lievekaai, vlakbij het Gravensteen en het Augustijnenklooster. Deze jeugdherberg heeft kamers van 2 tot 6 personen en combineert goedkoop overnachten met comfort. Je bevindt je hier in het centrum het prachtige Gent en kan te voet of met de tram de stad ontdekken.

Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €31/nacht, inclusief ontbijt. Een privékamer vanaf €68/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hostel 47

Hostel 47 is gevestigd in een historisch gebouw dichtbij Sint-Jacobs en de Vrijdagsmarkt. In dit gezellige hostel logeer je in stijl maar betaal je toch wat minder. Je kunt ervoor kiezen om te overnachten in een slaapzaal of in een privékamer. Het hostel heeft de ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken.

Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €31/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Treck Hostel

Het Treck Hostel in Gent kwam enkele jaren geleden met een uniek concept. Het is de eerste indoorcamping in België waar je kunt overnachten in een tent, caravan of slaapzaal. Van slecht weer heb je geen last, het hele jaar door slaap je warm en droog! De caravans hebben elk hun eigen thema en gaan van een strandvakantie in Hawaii tot een nostalgisch retro thema.

Een unieke ervaring voor jong en oud! Hier slaap je al voor €42/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Room & Moor

Room & Moor is een kleinschalig "bouteco" guesthouse in het hartje van de stad. De accommodatie heeft een eigen restaurant met bar en terras waar je gezellig kunt lunchen of iets drinken. Ook in de omgeving van Room & Moor zijn er heel wat restaurantjes en cafés. Een kamer boek je hier vanaf €67/nacht. Meer info en boeken.

  1. Flandria Hotel

Het Flandria Hotel bevindt zich in een rustige buurt achter de Sint-Baafskathedraal in het centrum van Gent. Bezienswaardigheden in de omgeving van het hotel zijn het Belfort van Gent, het stadhuis, de Korenmarkt en de Sint-Niklaaskerk. Het hotel is eenvoudig, modern en ideaal voor budgetsreizigers.

Een kamer boek je hier vanaf €79/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Ibis budget hotel Gent Dampoort

Het ibis budget hotel Gent Dampoort ligt op 500 meter wandelen van het station Gent Dampoort. Met het openbaar vervoer of te voet geraak je heel gemakkelijk tot in het centrum. De 119 kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben elk een eigen badkamer. Gasten kunnen er een kamer boeken vanaf €85/nacht. Meer info en boeken.

  1. Quartier Leonard II - Michelangelo Suite

Huur je liever een appartementje voor één of meerdere dagen in de binnenstad van Gent? De Michelagelo Suite heeft de ideale ligging om te overnachten tijdens jouw trip in de Oost-Vlaamse hoofdstad. De Korenmarkt en de Grasleie liggen beide op 10 minuutjes stappen. Je overnacht in dit appartement vanaf €61/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Campanile Gent

Hotel Campanile ligt op 5 kilometer van het stadscentrum van Gent. Het tweesterrenhotel ligt vlak naast de E17, waarmee je een vlotte verbinding hebt met Antwerpen en Kortrijk. Wie zonder wagen de stad in wil, kan dat gemakkelijk met bus 8 of bus 19 aan de halte ‘Proeftuinstraat’ op 150 meter van het hotel.

Een kamer boek je hier vanaf €62/nacht. Meer info en boeken.

  1. Appartement Prinsenhof

Het appartement Prinsenhof is eerder basic maar bezit alles wat je nodig hebt voor je verblijf. Je bevindt je hier in het Patershol, in het stadscentrum van Gent. Bezienswaardigheden als het Gravensteen, het Design Museum en de Korenmarkt liggen binnen handbereik en kun je te voet bezoeken. Hier overnacht je vanaf €73/nacht. Meer info en boeken.

  1. A Flamish Tale

A Flamish Tale verhuurt kamers en suites langs de Veldstraat in Gent. In de bekende winkelstraat zijn er heel wat winkels en bars en heerst er een gezellige drukte. De kamers en appartementen hebben elk een eigen badkamer en zijn modern ingericht. De locatie van A Flamish Tale is ideaal om de stad te voet te ontdekken.

Je overnacht hier vanaf €85/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Adoma

Hotel Adoma ligt net achter het station van Gent-Sint-Pieters op 400 meter van het Citadelpark. Voor gasten die komen met de trein, is dit de ideale plek om te overnachten. Je kunt er je bagage afzetten en meteen de stad in trekken. Er zijn voldoende bussen en trams die je kunt nemen naar alle hoeken van de stad.

Het driesterrenhotel biedt kamers aan vanaf €86/nacht. Meer info en boeken.

  1. 13 O'clock Hostel Ghent

13 O'clock Hostel ligt op de Kouter in het stadscentrum van Gent. Je bevindt je hier in het hartje van de levendige stad waar er altijd wel wat te doen valt. In het hostel kun je een kamer delen of een privékamer boeken. Een tweepersoonskamer boek je vanaf €66/nacht. Meer info en boeken.

  1. Ibis Gent Centrum St. Baafs Kathedraal

Het Ibis Hotel recht tegenover de Sint-Baafskathedraal is budgetvriendelijk en biedt voldoende comfort. Je overnacht hier in het midden van het centrum met uitzicht op het belfort van Gent en de Sint-Baafskathedraal. In dit driesterrenhotel overnacht je vanaf €89/nacht. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Gent met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Gent? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Gent met 5 uitgestippelde stadswandeling door Gent, en meer dan 113 beschreven bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Gent.

Gent

Gratis reisgids Gent downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?