FB
Premium

Wandeling Gent, langs Rabot en Oud-Begijnhof

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Gent, langs Rabot en Oud-Begijnhof

5 414 x gedownload101 ervaringen
  • Startpunt: Griendeplein, Gent
  • Eindpunt: Griendeplein, Gent
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,2 km
  • Duur: 1,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Gent

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Gent 4 dagen in historisch hotel***

Gent 4 dagen in historisch hotel***

Pal in het historische centrum van Gent ligt Monasterium PoortAckere***. De kamers zijn eenvoudig maar kregen een moderne restyling. Verblijf inclusief ontbijtbuffet

Wandelroute Gent: verken het Prinsenhof, Oud-Begijnhof, de Donkere poort en het Rabot

Gent heeft wel meer mooie plekjes dan alleen maar in de Kuip. Deze wandeling leid je langs een stukje Gent dat al evenzeer een eeuwenoude geschiedenis heeft. Het Oud-Begijnhof met zijn unieke sfeer dateert van de 13de eeuw, Keizer Karel moet de muren van de Donkere Poort nog gezien hebben en het stoere Rabot is een paar eeuwen jonger. De andere aspecten van de wandeling zijn niet minder boeiend: een ontmoeting met een stroppendrager, een ongewone fabrieksschouw, gebedshuizen van maar liefst veel verschillende religies, … En dat allemaal op een traject van net iets meer dan twee kilometer.

Gent

Download gratis preview reisgids Gent

Nog meer in de volledige reisgids Gent

Ontdek Gent via 5 uitgewerkte wandelroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Gent: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

101 ervaringen

- 17 juli 2017 - Lieven

Rustige route. We konden de bewoording van de wegbeschrijving niet altijd duidelijk volgen, vooral met het vele heen-en weergeloop aan de Sint-Elisabethkerk. Jammer dat we niet binnen mochten in de orthodoxe en protestantse kerk. Maar Gent is en blijft een prachtige historische stad waar het vakantiegevoel altijd om het hoekje komt kijken.

- 6 april 2017 - Inge

Een rustige, korte wandeling door een onbekend stukje Gent, zelfs voor iemand uit de buurt. Een aanrader in combinatie met de vele restaurantjes iets verderop! :-)

- 7 oktober 2016 - Geert LARIDON

Aangezien we het stadscentrum van Gent kennen, met de klassiekers kozen we nu eens voor een minder gekende kant van de stad, met name het Rabot en het Oud Begijnhof ... Het was een leuke kennismaking met deze wijk, en vooral het Oud Begijnhof maakte indruk !! Alles was heel mooi en duidelijk uitgelegd.

- 25 augustus 2016 - marleen

Op stap in Gent met de familie uit Limburg. Na het historisch centrum was er nog wat tijd over. De Stroppendrager, het Prinsenhof en zeker het Oud Begijnhof in een oase van rust een ommetje waard.

- 15 augustus 2016 - Jos

Erg leuke wandeling door een wat minder bekend stukje Gent. Ook de informatie erbij was interessant, hier en daar even een onduidelijkheid in de beschrijving van de route, maar met het kaartje en een stadspalttegrind van de toeristen info erbij zijn we eruit gekomen.

Download gratis preview reisgids Gent

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?