Kerstmarkt Gent 2020 bezoeken? Datums + Wandeling Gentse Winterfeesten

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Kerstmarkt Gent 2020 bezoeken? Datums + Wandeling Gentse Winterfeesten

20 799 x gedownload170 ervaringen
  • Startpunt: Vrijdagmarkt, Gent
  • Eindpunt: Korenmarkt, Gent
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,1 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Gent

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Uniek verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** Gent
Uitstekend9,7

Uniek verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere ***

Pal in het historische centrum van Gent ligt Monasterium PoortAckere***. De kamers zijn eenvoudig maar kregen een moderne restyling. In dit hotel kan u ook fietsen huren.

Kerstmarkt Gent 2020: wandelroute langs de kerstmarkten Gent + kaart

We wandelen in Gent in volle kerststemming. Start op de Vrijdagmarkt. Via de eerste winkelstraat kom je op de Korenmarkt. Ondertussen kan je even wat cultuur opsnuiven aan de Graslei en het Patershol.

Wat verder kom je aan de Korenmarkt, het St. Baafsplein. Overal kerstchalets, er ligt een ijspiste, er staat een reuzenrad. Daarna verkennen we het winkelgedeelte van Gent.

De wandelroute in Gent gaat langs de belangrijkste winkelstraten zoals de Brabantdam, Volderstraat en uiteraard de Veldstraat.
Data kerstmarkt Gent 2021: geen kerstmarkt in 2020.

Ga je op citytrip in Gent en weet je niet waar te overnachten? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Gent.

Met de trein naar Gent?

Vanaf het St. Pietersstation vertrek je met tram 1 of tram 21 naar het centrum van Gent.

Gent

Gratis stadswandeling Gent downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Gent

Ontdek Gent via 5 uitgewerkte wandelroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Gent: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

De kerstmarkt in Gent strekt zich uit over de hele stad. Je vindt er meer dan 150 kraampjes, te beginnen vanaf het Sint-Baafsplein, voorbij de Korenmarkt, helemaal tot aan het Veerleplein. Hier kan je leuke kerstinkopen doen of genieten van lekker eten, zowel hartig als zoet. En uiteraard kan je ook in een van de vele bars opwarmen met een jenever of een glühwein!

Ongetwijfeld een van de bekendste bezienswaardigheden in Gent is het Gravensteen, de middeleeuwse burcht in het hartje van Gent. Tijdens de kerstperiode wordt de burcht omgetoverd in een heus winterwonderkasteel. Je kan hier bijleren over de geschiedenis van het Gravensteen, maar dan in een kerstjasje met aangepaste verlichting en versiering. Het beste moment om het winterwonderkasteel te bezoeken is wanneer het al donker is, omdat de belichting dan het mooist is. Daarom blijft het ook open tot 22 uur. Aan de ingang is er een leuke pop-up bar. 

Geen winterfeesten zonder schaatsen! Wil je je graag even uitleven op een schaatspiste, dan kan je terecht op de schaatsbaan onder de schaapstal op het Emile Braunplein. En na inspanning komt ontspanning, dus geniet nadien van een drankje in de après-skichalet. Je kan je eigen schaatsen meenemen of schaatsen ter plaatse huren. 

Op de kerstmarkt in Gent kunnen ook de kleinsten zich amuseren. Op het Sint-Baadsplein vind je een antieke draaimolen die al enkele jaren zijn dienst bewezen heeft. Kinderen kunnen in de kerstballen kruipen en vervolgens een rondje draaien. Een heel leuke en typische kerstactiviteit!

Vanuit het reuzenrad krijgt je een waanzinnig uitzicht over de Gentse binnenstad. Je vindt het verlichte reuzenrad op de Korenmarkt. Het is niet alleen mooi om in het reuzenrad te zitten, maar ook mooi om gewoon vanop een afstandje te kijken naar alle cirkelende lichtjes. 

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

170 ervaringen

- 8 maart 2020 - Han Cozijn

duidelijk, overzichtelijk en vol geweldige tips

- 18 januari 2020 - Henneke

Duidelijk en goed

- 14 januari 2020 - Georges

Wij hebben de wandeling "Kerstmarkt Gent 2020" grotendeels gevolgd en vonden de beschrijving zeker interessant. Alleen hebben wij de voorgestelde Park & Ride niet gevolgd omdat parkeren in parking Sint-Michiels veel interessanter was: veel tijd bespaard (te voet vlak bij het centrum) en goedkoper dan voor 2 personen bustickets te betalen.

- 14 januari 2020 - lief driesen

Gezellig door de kerstmarkten, mooie wandeling door de stad.

- 11 januari 2020 - Eddy Laureys

Het prachtige Gent met uw gids is voor iedereen aan te raden.Danku

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?