Kerstmarkt Gent 2024 bezoeken? Datums + Wandeling Gentse Winterfeesten

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Kerstmarkt Gent 2024 bezoeken? Datums + Wandeling Gentse Winterfeesten

 • Startpunt: Vrijdagmarkt, Gent
 • Eindpunt: Korenmarkt, Gent
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,1 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Rolwagens: Toegankelijk
 • Toeristische dienst Gent

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Uniek verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** Gent
Uitstekend9,7

Uniek verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere ***

Pal in het historische centrum van Gent ligt Monasterium PoortAckere***. De kamers zijn eenvoudig maar kregen een moderne restyling. In dit hotel kan u ook fietsen huren.

Kerstmarkt Gent 2024: wandelroute langs de kerstmarkten Gent + kaart

We wandelen in Gent in volle kerststemming. Start op de Vrijdagmarkt. Via de eerste winkelstraat kom je op de Korenmarkt. Ondertussen kan je even wat cultuur opsnuiven aan de Graslei en het Patershol. Wat verder kom je aan de Korenmarkt, het St. Baafsplein. Overal kerstchalets, er ligt een ijspiste, er staat een reuzenrad. Daarna verkennen we het winkelgedeelte van Gent.

 • De kerstwandeling in Gent brengt je langs de belangrijkste winkelstraten zoals de Brabantdam, Volderstraat en uiteraard de Veldstraat.
 • Wil je graag nog meer kerstsfeer? Lees ook ons artikel met de mooiste kerstmarkten van België.

Data kerstmarkt Gent 2023: 07/12 t/m 31/12/23

Ga je op citytrip in Gent en weet je niet waar te overnachten? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Gent.

Met de trein naar Gent?

Vanaf het St. Pietersstation (boek je treintickets hier) vertrek je met tram 1 of tram 21 naar het centrum van Gent.

Gent

Gratis stadswandeling Gent downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Gent

Ontdek Gent via 7 uitgewerkte wandelroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 8,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Gent: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

De kerstmarkt in Gent strekt zich uit over de hele stad. Je vindt er meer dan 150 kraampjes, te beginnen vanaf het Sint-Baafsplein, voorbij de Korenmarkt, helemaal tot aan het Veerleplein. Hier kan je leuke kerstinkopen doen of genieten van lekker eten, zowel hartig als zoet. En uiteraard kan je ook in een van de vele bars opwarmen met een jenever of een glühwein!

Ongetwijfeld een van de bekendste bezienswaardigheden in Gent is het Gravensteen, de middeleeuwse burcht in het hartje van Gent. Tijdens de kerstperiode wordt de burcht omgetoverd in een heus winterwonderkasteel. Je kan hier bijleren over de geschiedenis van het Gravensteen, maar dan in een kerstjasje met aangepaste verlichting en versiering. Het beste moment om het winterwonderkasteel te bezoeken is wanneer het al donker is, omdat de belichting dan het mooist is. Daarom blijft het ook open tot 22 uur. Aan de ingang is er een leuke pop-up bar. 

Geen winterfeesten zonder schaatsen! Wil je je graag even uitleven op een schaatspiste, dan kan je terecht op de schaatsbaan onder de schaapstal op het Emile Braunplein. En na inspanning komt ontspanning, dus geniet nadien van een drankje in de après-skichalet. Je kan je eigen schaatsen meenemen of schaatsen ter plaatse huren. 

Op de kerstmarkt in Gent kunnen ook de kleinsten zich amuseren. Op het Sint-Baadsplein vind je een antieke draaimolen die al enkele jaren zijn dienst bewezen heeft. Kinderen kunnen in de kerstballen kruipen en vervolgens een rondje draaien. Een heel leuke en typische kerstactiviteit!

Vanuit het reuzenrad krijgt je een waanzinnig uitzicht over de Gentse binnenstad. Je vindt het verlichte reuzenrad op de Korenmarkt. Het is niet alleen mooi om in het reuzenrad te zitten, maar ook mooi om gewoon vanop een afstandje te kijken naar alle cirkelende lichtjes. 

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

187 ervaringen

- 24 januari 2023 - Johan Vanheede

Top! Zoals altijd.

- 9 januari 2023 - Arlette Masquelin

Super , heel praktisch !

- 1 januari 2023 - Christel Marcus

Ondanks het slechte weer hebben we genoten van de stadswandeling. We hebben de verschillende buurten van Gent bezocht en waren aangenaam verrast van de mooie gebouwen, winkelstraten en de sfeer. We komen zeker nog eens terug bij zonnig weer voor een leuk terrasje.

- 23 november 2022 - Victoire Loffeld

Wij gaan 9 december a.s. voor een weekend naar Gent, de informatie in de reisgids is top!

- 15 juni 2022 - Peggy Verweij

De reisgids van Gent was erg handig. Ik heb wel iets kortere route op het kaartje ingetekend omdat ik wat slecht ter been ben en met een rollator loop. Misschien is het wel handig om te vermelden dat lopen met een rollator door Gent een drama is. Als die hobbels en bobbels en slecht wegdek overal. Ik was compleet door elkaar gerammeld. Het is een hele leuke stad met veel te zien maar met een rollator moeilijk te doen. Als je dat in de gids vermeld staan mensen niet voor verrassingen. Verder heel leuk weekend gehad. Boottocht gedaan, was leuk maar je bent gebroken na 90 min op zo houten bankje. Gelukkig was er wrl een dakje ondat het toen regende. Al met al leuk weekend gehad en veel gehad aan de stadstour en de uitleg bij alle punten

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?