Bijzonder overnachten in België? 20x unieke accommodaties (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Bijzonder overnachten in België? 20x unieke accommodaties (update 2024)

16 juni 2023 in België0 reacties

Bijzonder overnachten in België? 20x unieke accommodaties en verblijven

We willen allemaal wel eens bijzonder overnachten en daarvoor hoef je niet perse naar het verre buitenland! Je vindt tal van mogelijkheden waar je kan slapen in een knusse boomhut, een tipitent, een kampeervlot of een tabaksfabriek. Wij hebben alvast enkele leuke plekjes uitgezocht waar je bijzonder kan overnachten!

Inhoud artikel

  1. Martin's Patershof

Hotel Martin’s Patershof bevindt zich in een voormalige kerk in het centrum Mechelen op 15 minuten wandelen van het treinstation. De kerk heeft een geschiedenis van meer dan 800 jaar en werd onlangs omgetoverd tot een luxe viersterrenhotel. Graag overnachten in dit unieke hotel? Een kamer boek je vanaf €154/nacht. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een Huifkar in Bouillon

Bent je op zoek naar een iets bijzondere verblijfplaats? Dan raden we je zeker deze huifkar aan hier kan je met 3 personen overnachten.

De huifkar staat op het domein "Ti bou Refuge" bij de stad Bouillon. De woning ligt in de vallei van de Semois waar je prachtige wandelingen en fietstochten kan maken. Het centrum en de restaurants van Bouillon liggen op slechts 3 km afstand van je verblijf. Hier kan je proeven van de lokale gerechten. Meer info en boeken.

  1. Panoramacamping Petite Suisse

Camping Petite Suisse ligt in het hart van de Belgische Ardennen op zo’n 500 meter hoogte. Vanaf de camping heb je dus een schitterend uitzicht over het dal, de velden en de bossen. Het is een uitermate geschikt gebied voor een wandeling, mountainbiketocht of andere buitensport. Wat moet je meer hebben!

In de nabijgelegen wildparken zie je herten, everzwijnen en vossen in hun natuurlijke omgeving. Meer info en boeken.

  1. L'Arbre à Cabane (Boomhut)

Breng een ongewoon en eventueel romantisch verblijf door als koppel of met het gezin op het Domaine de l'Arbre à Cabane. Een site met Robinson-hutten die tot 12 meter hoog zijn geplaatst in primair comfort. De hutten en de omgeving laten je alles vergeten en creëren nieuwe unieke herinneringen. Een ervaring die je nooit zal vergeten.

Ontbijten kan je in het in het landhuis verderop. Meer info en boeken.

  1. B&B B³ Boat

Al ooit geslapen in een Bed and Breakfast op het water? In Gent kan het! Gasten van B³ Boat krijgen elk hun eigen kajuit met een douche, toilet en privé terras.

Wandelaars kunnen prachtige wandelingen maken langs het water en de natuur opzoeken in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Te voet of met het openbaar vervoer geraak je heel gemakkelijk tot in het stadscentrum. Je kan hier al overnachten vanaf € 119/nacht. Meer info en boeken

  1. Treck Hostel

Het Treck Hostel in Gent kwam enkele jaren geleden met een uniek concept. Het is de eerste indoorcamping in België waar je kunt overnachten in een tent, caravan of slaapzaal. Van slecht weer heb je geen last, het hele jaar door slaap je warm en droog!

De caravans hebben elk hun eigen thema en gaan van een strandvakantie in Hawaii tot een nostalgisch retro thema. Een unieke ervaring voor jong en oud! Meer info en boeken.

  1. Tiny Wooden House in Wijgmaal

Dit kleine huisje staat in een groene oase van rust in Wijgmaal. Vanuit het natuurhuisje kijk je uit op tientallen hectaren bos en weiland. Word wakker door het gefluit van vogels, kom volledig tot rust op het terras, kook met de verse kruiden uit jouw persoonlijke kruidentuin en maak het ’s avonds gezellig met een kampvuur in de vuurkorf.

Het is de ideale uitvalsbasis voor fietsers, ruiters en wandelaars die houden van de natuur. Natuurgebieden als Wijgmaalbroek en het Haachtsbroek zijn op wandelafstand te bereiken en Leuven is makkelijk te bereiken met de fiets. Meer info en boeken.

  1. B&B Factorij 10

B&B Factorij 10 is gevestigd in een oude tabaksfabriek uit 1832. De bed & breakfast in Peer biedt aangename accommodatie met ruime en modern ingerichte kamers en sommige kamers hebben zelfs een eigen terrasje. 's Morgens begin je de dag met een uitgebreid ontbijt en tegen een toeslag kan je ook gebruikmaken van de wellness-ruimte met een sauna, een infraroodsauna, een terras met een bubbelbad en een regendouche. Meer info en boeken.

  1. Romantisch natuurhuisje in Houffalize

Wil je het gevoel ervaren dat de wereld er anders uit kan zien? En wil je even weg van alle drukte die het moderne leven met zich meebrengt? Boek dan een romantisch tweepersoons natuurhuisje in hartje Ardennen, nabij het stadje Houffalize (10 kilometer). De twee volledig houten natuurhuisjes zijn speciaal ontworpen voor volwassen koppels (geen kinderen) en staan vrij in de vallei naast een kabbelend beekje. Via de veranda kom je binnen in een salon a la 'cabane' stijl met houtkachel, eethoek en volledig ingerichte keuken. Een heerlijk bed brengt je volledig tot rust en vervolmaakt je zen-gevoel midden in de natuur. Vanop het overdekte terras kun je heerlijk genieten van de omgeving. Vanwege de afgelegen ligging is in het huisje geen radio, tv of internet aanwezig, maar je kunt wel je smartphone aansluiten op een retro-speaker; een echt natuurhuisje dus. Meer info en boeken.

  1. Sleep in a Bubble

De nacht door brengen in een ongewone en comfortabele verblijfplaats in volle natuur onder de sterrenhemel? Dat kan in deze 'Sleep in a Bubble' in Wanze, gelegen in de provincie Luik. Je overnacht in een opblaasbare bubbel, als het ware glamping. De bubbel is uitgerust met een tweepersoonsbed, elektrische verwarming, verlichting, een tafel en twee stoelen en een badkamer.

Je kan ook altijd genieten van een heerlijk ontbijtje tegen een kleine toeslag. Heerlijk toch, overnachten in een landelijke en lieflijke omgeving met een prachtig uitzicht op de vallei van Mehaigne en de omliggende bossen. Meer info en boeken.

  1. Gezellige boomhut in Morville

Deze gezellige boomhut is gelegen in Morville in een bosrijke omgeving. Het is een combinatie van een boomhut en een charmant pension waar je kan overnachten met een grote groep (in totaal 12 personen). De boomhut beschikt over een ruime woonkamer, slaapkamers, een badkamer en een modern ingerichte keuken waar je samen kan kokkerellen voor een ontspannend avondje barbecueën. Een ideale plek om tot rust te komen. Meer info en boeken.

  1. Train Hostel

Bijzonder overnachten, wilt niet perse zeggen 'prijzig overnachten'. In dit Train Hostel kan je overnachten in een uniek en grappig concept op een strategische locatie in Brussel voor een budgetprijs! Gasten kunnen genieten van de unieke ervaring in een kamer met een spoorthema en het ontbijt wordt dagelijks geserveerd. Daarnaast kan je ook altijd even vertoeven op het interne terras of ontspannen in de gedeelde woonruimte met comfortabele banken waar je een boek kan uitlenen en lezen. Meer info en boeken.

  1. B&B De Lachende Engel

Houd je van het Bourgondische leven? Dan is Bed and Breakfast De Lachende Engel in Mechelen, een klassiek 19e eeuws Mechels herenhuis met volledig ingerichte themakamers en een prachtige luxueuse badkamer, wellicht iets voor u. De kamers zijn volledig in Belle Epoque stijl waarbij veel authentieke elementen bewaard gebleven zijn: de glas in lood ramen, hoge plafonds, eiken Versailles vloer, paneeldeuren, etc. Daarnaast is de luxueuze badkamer wellicht het pareltje van het huis. Met een vloer van marmer en hout, inclusief vloerverwarming, de plafondschildering met engeltjes en houten lambrisering, alleenstaand bad op pootjes een streling voor het oog!

Graag een ontbijtje in de tuin bij mooi weer? Dan hoef je dat alleen maar aan te vragen! Meer info en boeken.

  1. Botel Ophoven in Kinrooi

Een unieke beleving: overnachten op het water! Het Botel Ophoven huist in een gerenoveerd vrachtschip op de Maasplas De Spaanjerd, in Belgisch Limburg. Overnacht in de typische Scheepse hutten of ga voor wat meer ruimte in de luxehutten.De ochtend begin je dan weer met een heerlijk ontbijtbuffet en 's avonds kan je genieten van een snack en drankje in de bar.

Graag even ontladen na een dagje verkennen? Het Botel Ophoven is uitgerust met een eigen spa- en wellnesscentrum, een sauna en watersportfaciliteiten. En er zijn ook kano- en visactiviteiten te regelen. Meer info en boeken.

  1. Juno Boat

Junoboat is een 70jarige "spits", die jarenlang steenkool vervoerde. De dag van vandaag ligt ze aangemeerd op de Muinkschelde en na de renovatie kreeg het schip een nieuwe bestemming: een hippe, unieke vakantiewoning op het water. De vakantiewoning op het water beschikt over 3 aparte slaapkamers met douche en/of ligbad met zicht op de Muinschelde. De binnen patio verhoogt het vakantiegevoel alsook de gezellige zitruimte en volledig ingerichte keuken. Het vrachtschip werd volledig gerenoveerd door een jong team waarbij de rode draad van (h)eerlijke architectuur en authenticiteit werd behouden. Meer info en boeken.

  1. Ecochique (Glamping)

Ecochique is een glamping paradijs in België, in Westouter in de Westhoek vlakbij de Franse grens. Al eens gekampeerd met een espressomachine, een minibar en een flatscreen-tv in je tent? Neen? Dan is dit de ideale kans!

Verspreid over een groot terrein, staan op enkele ruime houten kavels, comfortabele ingerichte tenten met privé sanitair. Je ontwaakt hier door het gefluit van de vogeltjes en je wordt wakker met een heerlijk kopje koffie op je gezellige terras.

Rust en ruimte zijn typerend voor deze plek in het glooiende landschap van de Westhoek. Bijna elke glamping tent biedt een fantastisch zicht over het heuvelland. Je kan ook altijd een wandeling maken in de omliggende omgeving of de wijndomeinen gaan ontdekken en beproeven. Wil je graag nog wat extra ontspanning? Dan moet dat met een avondje wellness zeker lukken! Daarnaast is er ook nog een biopool/zwemvijver met een terras met ligstoelen. Meer info en boeken.

  1. Martin's Red Hotel

Waan je even als Rode Duivel in het Martin’s Red hotel. Het viersterrenhotel ligt namelijk op de site van het Belgian Football Center in Tubeke, het trainingscentrum van de Rode Duivels. Het is dé plek waar sterspelers van het Belgische elftal logeren wanneer ze een thuismatch spelen of een training hebben. Wanneer je 's morgens gaat ontbijten, kan het wel eens voorvallen dat Dries Mertens of Eden Hazard naast je zit.

De hedendaagse inrichting integreert op meesterlijke wij subtiele sportelementen en de kamers zijn ingericht met het Belgisch voetbal in het achterhoofd. 's Avonds kan je dan weer genieten van een heerlijk diner in het Red's Sports Bar & Grill restaurant waar je uitzicht hebt over het Belgian Football Center. Bovendien beschikt het hotel ook nog over een fitnessruimte, een wellnesscentrum, 2 tennisvelden, een recreatieruimte en uiteraard 6 voetbalvelden, waarvan 1 overdekt is. Meer info over dit unieke hotel en boeken.

  1. Studiomie One Room Hotel

Tijdens je bezoek aan Gent, hoef je niet per se een klassiek hotel te boeken. Als je hier origineel wilt overnachten, raden we je Bed & Breakfast Studiomie One Room aan. Studiomie One Room is een unieke bed and breakfast in centrum Gent waar je verblijf in een verfijnd ingerichte zeecontainer hoog boven de grond. Design, cultuur, sfeer en vormgeving staan hier centraal. De accommodatie is voor jou alleen en is voorzien van een compacte maar stijlvolle badkamer, een kingsize bed om in weg te dromen, televisie en een Nespresso machine om de dag goed te beginnen (op het terras).

Ontbijt is er niet voorzien, maar in de buurt zijn talloze heerlijke ontbijtplekken te vinden. Meer info en boeken.

  1. Chateau de la Poste - Domaine de Rochinne

Château de la Poste dateert uit 1884 en is één van de mooiste charmehotels in de Ardennen. Het kasteel ligt op slechts 4 km van het pittoreske dorp Crupet en wordt omgeven door een prachtig domein middenin de natuur. Je verblijft in een van de elegante kamers en 's ochtends geniet je van een ontbijt met lokale producten van de boerderij, 's avonds van een buffet met regionale specialiteiten. Liever buiten dineren op het terras met panoramisch uitzicht op de Belgische streek Condroz. Dat kan natuurlijk ook!

Verder biedt het hotel in de omgeving tal van activiteiten, zoals fakkelwandelingen, tennissen en midgetgolfen. Of je kan helemaal tot rust komen in de wellnessruimte! Meer info en boeken.

  1. Wooden Nest

Graag overnachten in een boomhut maar zonder al dat basic gedoe? Verblijf in de oude binnenstad van het charmante Durbuy in een luxe houten nest hoog in de bomen! Wooden Nest heb je volledige privacy in de 2-persoons luxe chalet midden in de natuur. De boomhut is modern ingericht en voorzien van alle nodige comfort. Meer zelfs, na een stevige wandeling in de natuur, of het verkennen van het pittoreske dorpje, kan je ontspannen in de buitenhot tub met uitzicht op de prachtige groene omgeving. Of maak gebruik van de infrarood saunacabine en neem daarna een heerlijke douche in de inloopdouche met een Skinjay-systeem met essentiële olie capsules! Heerlijk en bijzonder overnachten. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis stadswandeling Brussel

Een weekendje naar Brussel? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Brussel of één van onze andere stadswandelingen. Ideaal om Brussel volledig te verkennen op eigen tempo.

Wil je graag nog meer zien? Koop onze volledige stadsgids Brussel voor € 5 met meer dan 93 highlights, leuke weetjes en de beste adresjes om te eten & drinken (+ GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview stadsgids Brussel ter voorbereiding van je bezoek.

Brussel

Gratis reisgids Brussel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?