Premium

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

Volledige reisgids kopen voor € 5

Onderdeel van de volledige reisgids

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

22 632 x gedownload248 ervaringen
  • Startpunt: Groenplaats, Antwerpen
  • Eindpunt: Blancefloerlaan 181, Antwerpen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,5 km
  • Wegdek: Verhard (zandstroken op L.O.)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve Middenvijver)
  • Toeristische dienst Antwerpen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Topper: Park Inn by Radisson Antwerpen

Topper: Park Inn by Radisson Antwerpen

Het hotel Park Inn by Radisson Antwerpen *** ligt op het plein voor het Centraal Station. Het heeft een score van 8,3/10, een hedendaags en functioneel interieur. Je kan er genieten van veel promotietarieven.

va.89
Boek nu

Wandelroute: Van oud naar nieuw Antwerpen wandelen

Met deze tocht wandel je van het oude centrum naar het nieuwe stadsgebied op de linkeroever. Je vertrekt in de schaduw van de kathedraal op de Groenplaats naar de voetgangerstunnel. Je stapt door de tunnel naar de andere oever, dit is al een attractie op zich. Daarna volg je het wandelpad langs de Schelde naar het flaneergebied van de Antwerpenaar: het Sint-Annastrand met zijn vele eet- en drinkgelegenheden.

Vervolgens wandel je door de natuurgebieden Sint-Annabos en Middenvijver naar de tramhalte. Daar heb je keus uit vier tramlijnen om terug naar het beginpunt te sporen. Er zijn nog meer wandelroutes in Antwerpen: Wandelroute langs de Antwerpse musea

Wil je veel zien en doen in Antwerpen? Koop je Antwerp City Card online € 27, hiermee heb je gratis toegang tot alle musea en kerken (incl. Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal) + korting van minstens 25% op toeristische attracties.

Liever met een lokale gids op stap? Boek een wandeling of fietstocht in Antwerpen met een lokale gids, bij GetYourGuide kan je annuleren met geld-terug-garantie tot 24u voor aankomst.

Meerdaags bezoek aan Antwerpen? Ontdek onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Antwerpen. Van goedkoop tot luxe, voor ieders budget
Antwerpen

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Antwerpen

Ontdek Antwerpen met 3 uitgewerkte wandelingen, langs bekende en minder bekende plekken. De reisgids bevat uitgebreide praktische en achtergrondinfo. Volledige reisgids kopen voor € 5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Antwerpen oud-nieuw: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

248 ervaringen

- 18 juli 2021 - Karen Paemen

overzichtelijke wandeling . Zelf hebben we - om niet 2x langs de Meir en de Keizerlei te moeten lopen - de heenweg langs de Meir naar de St Annatunnel vervangen door Chinatown en de kanten van de Universiteit met de Venusstraat en de iets minder drukke straten maar wel leuke cafeetjes. Voor een iets langere wandelen kan je dan ook meteen het havenhuis meepikken vooraleer je je naar punt A begeeft. Een oversteek langs de Sint Annatunnel naar de overkant is ook een leuke ervaring, maar denk er wel aan dat het Sint-Annastrand niet meteen aan de overkant ligt

- 16 juli 2021 - Mieke Soenens

Mooi uitgewerkte wandeling. Goed gedocumenteerd . Een aanrader !

- 1 juli 2021 - Johan

prachtige wandelgids met veel tips. Aanrader.

- 10 juni 2021 - Jose Adam

We komen regelmatig heel graag naar ‘t stad, we hebben het dan ook zeer gemist. De wandeling lijkt me erg mooi maar voor ons geen verrassing. We starten altijd vanuit linkeroever en nemen de voetgangerstunnel en verkennen graag steeds een ander stukje van deze schone stad. We doen het op onze eigen manier maar kijken toch altijd uit naar jullie suggesties want daar zitten af en toe toch nog onontdekte plekjes in voor ons. Ga zo door. Proberen wij ook te doen.

- 31 mei 2021 - Lore Wittevrongel

Fijne wandeling!

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 5

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?