10 x de leukste daguitstappen vanuit Barcelona: Excursies & tours

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

10 x de leukste daguitstappen vanuit Barcelona: Excursies & tours

4 mei 2023 in Barcelona0 reacties

In Barcelona valt er heel wat te zien en te beleven. Je kan er onder andere de Sagrada Familia bezoeken, rondwandelen in Park Güell of Casa Mila bewonderen. Maar misschien wil je na enkele dagen toch even aan de drukte van de stad ontsnappen en meer van de regio rond Barcelona ontdekken.

Rond Barcelona liggen heel wat mooie dorpjes, rustgevende natuurgebieden en heerlijke stranden
waar je van de Spaanse zon kan genieten.

Hieronder hebben we de leukste daguitstappen vanuit Barcelona op een rijtje gezet.

Inhoud artikel

  1. Sitges

Sitges is een klein stadje op een uurtje rijden van Barcelona. Deze kuststad is minder bekend dan Lloret de Mar, maar heeft wel even leuke stranden en licht nog een stuk dichter bij Barcelona. Sitges staat bekend om zijn mooiste zandstranden zoals Platje de Sant Sebastià en Platje de las Anquines. Je kan er niet alleen zonnen en zwemmen, maar ook kajakken huren om de kustlijn te verkennen.

Ga mee met een tour vanuit Barcelona naar Sitges. Er zijn leuke tours met tapas of een wijnproeverij. Je kan ook een tour doen in combinatie Tarragona en Sitges

Daarnaast kan je ook wandelen langs de villa’s aan de boulevard of het centrum van Sitges verkennen. Een andere populaire bezienswaardigheid is het huis van de maker van Bacardi.

Je kan Sitges uitstekend met de auto bereiken. Je rijdt langs de kustlijn en kan onderweg genieten van prachtige uitzichten. Het stadje is ook goed te bereiken met de bus of de trein.

  1. Tarragona

De havenstad Tarragona ligt op zo’n anderhalf uur rijden van Barcelona. Het is één van de grootste steden van Catalonië en ook één van de populairste reisbestemmingen in de regio. De grootste trekpleisters van Tarragona zijn het Romeinse amfitheater uit de 2e eeuw en de Romeinse necropolis. Die bouwwerken staan zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Verken ook zeker eens het middeleeuwse centrum of wandel over de hooggelegen Passeig Arqueològic voor mooie uitzichten over de stad. Andere aanraders zijn de kathedraal van Tarragona en het Nationaal Archeologisch Museum.

Online kan je tickets kopen voor een dagtour vanuit Barcelona naar Sitges en Tarragona. Je bezoekt dan de mooiste plekjes van beide steden samen met een gids. Een aanrader voor wie niet veel tijd heeft!
  1. Montserrat

Op een uurtje rijden van Barcelona liggen de kartelige bergen van Montserrat. De bijzondere bergen zijn al een reden op zich om Montserrat te bezoeken, maar de echte trekpleister is het klooster aan de voet van de kliffen.

  • Het klooster staat er al sinds de 11e eeuw en is nog steeds een belangrijk bedevaartsoord in Spanje.
  • Je mag zeker het standbeeld de Zwarte Madonna niet missen en om 13:00 is er dagelijks een optreden van het jongenskoor.
  • Tegenover het klooster vind je ook nog een kunstmuseum waar je werken van onder andere Picasso en Dalí kan bewonderen
  • Daarnaast kan je ook mooie wandelingen maken in de omgeving van het klooster.

Het klooster is dagelijks open van 07:30 tot 20:00 en is volledig gratis. Je kan met de auto of met de trein naar Montserrat gaan. Wie geen auto gehuurd heeft, kan online ook goedkoop privévervoer boeken.

De makkelijkste manier om Montserrat te bezoeken is door mee te gaan met een georganiseerde tour van een halve dag vanuit Barcelona. Je bezoekt Montserrat dan met een Spaans- en Engelstalige gids die je onderweg heel wat leuke weetjes vertelt. Ideaal voor wie niet veel tijd wil verliezen!

  1. Wijn proeven bij Montserrat

De regio rond Montserrat staat ook bekend als wijnstreek. Er liggen enkele grote en beroemde wijnhuizen in de streek. De beste manier om die wijngaarden te bezoeken is met een georganiseerde tour. Je bezoekt dan eerst Montserrat en daarna ga je wijn proeven. Zo hoef je zelf ook geen auto te huren en je moet niets meer regelen.

4.1. Wijntour naar Oller der Mas

In Barcelona kan je een tour nemen die je eerst naar het klooster van Montserrat brengt om daarna wijn te proeven in het kasteel Oller der Mas, één van de bekendste wijnhuizen van de regio. Je krijgt er een rondleiding en mag natuurlijk ook proeven van de verschillende wijnen. Je krijgt ook een lunch voorgeschoteld in het kasteel. Tickets voor deze wijntour kan je online bestellen. Een aanrader!

4.2. Cavatour naar Coderniu

De bekendste wijn die in deze regio geproduceerd wordt, is natuurlijk cava. Je kan vanuit Barcelona ook een dagtour boeken die je eerst naar het klooster brengt en daarna naar de wijnkelders van Codorniu. Daar krijg je een rondleiding en je sluit je bezoek af met een wijnproeverij. Een Engelstalige gids leidt alles in goede banen en vertelt je alles over de wijnstreek. Tickets voor deze cavatour kan je online bestellen.

  1. Lloret de Mar

Het populaire strandoord Lloret de Mar ligt op een groot uur rijden van Barcelona. Lloret de Mar staat vooral bekend als feestbestemming, maar het stadje heeft nog veel meer te bieden dan enkel cafés en discotheken. Je kan er zonnen en zwemmen bij de goudgele stranden en het centrum van de stad verkennen. Bezoek zeker de Església de Sant Romà, het Castell de Sant Joan of ga net buiten Lloret naar de prachtige Jardins de Santa Clotilde.

De beste manier om de ruige kustlijn te verkennen is vanop het water. Er worden in Lloret de Mar kajaktochten georganiseerd waarbij een gids je de geheime baaien en indrukwekkende kliffen van de Costa Brava toont. Je peddelt door het helderblauwe water tussen grote scholen vissen en je passeert langs verborgen paradijselijke strandjes. Een absolute aanrader!

Boek alvast online je tickets voor een kajaktocht en ontdek de indrukwekkende kustlijn vanop het water.
  1. Girona

Girona ligt op zo’n anderhalf uur rijden van Barcelona net voor de stad Figueras. De stad werd maar liefst 25 keer belegerd, maar slechts 7 keer ingenomen. Het historische centrum bleef daardoor steeds overeind en vormt vandaag de grootste trekpleister van de stad.

Bezoek zeker de oude stadsmuren, de dertiende-eeuwse Joodse wijk, het bijzondere Casa Maso, de ruïnes van het Romeinse Força Vella en de indrukwekkende kathedraal. Fans van Game of Thrones zullen de kathedraal herkennen als de Great Sept of Baelor in King's Landing en de straten van Girona vormden het decor voor de straten van Braavos.

Bezoek Girona met een tour of excursie vanuit Barcelona. Game of Thrones fan? Dan is een speciale GOT tour in Girona zeker een aanrader, boek online (Met niet-tevreden-geld-terug-garantie).

Girona is makkelijk te bereiken vanuit Barcelona via de AP-7. Er rijden ook heel wat directe treinen tussen beide steden.

  1. Figueras

Op ongeveer anderhalf uur van Barcelona ligt het stadje Figueras, Figueres in het Catalaans. De stad staat vooral bekend als de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Salvador Dalí. Wie naar Figueras gaat, mag absoluut het Dalí Museum niet missen. Dalí ontwierp het opvallende gebouw zelf en binnenin worden maar liefst 1500 werken van zijn hand tentoongesteld.

7.1. Dalí-tour vanuit Barcelona (een aanrader!)

Een nadeel van het museum is dat je geen audiogids kan huren om de abstracte werken van Dalí te kunnen interpreteren. Wie wel extra informatie wil, kan het beste meegaan met een begeleide tour vanuit Barcelona. De Dalí dagtour vanuit Barcelona online boeken, deze brengt je niet alleen naar het museum met een Engelstalige gids, maar je bezoekt ook Cadaqués en Port Lligat, andere belangrijke plekken in het leven van de kunstenaar.

7.2. Tour langs Girona en het Dalí Museum

Je kan een bezoek aan Girona combineren met het Dalí Museum. Een tour vanuit Barcelona gidst je eerst rond in Girona en neemt je daarna mee naar Figueras om er het Dalí Museum te bezoeken. De tour wordt enkel op dinsdag, donderdag en zaterdag georganiseerd. Tickets kan je makkelijk online kopen.

  1. Cadaqués

Op een dikke twee uur rijden van Barcelona ligt de stad Cadaqués, één van de mooiste steden van de regio. Het centrum ligt aan het water en de huizen zijn er allemaal wit en hebben rode daken. In Cadaqués wandel je rond in een postkaartje!

Ook kunstenaars als Salvador Dalí, Pablo Picasso en André Breton wisten de schoonheid van Cadaqués te appreciëren en hebben er gewoond. Je kan er bijvoorbeeld het Casa Salvador Dalí bezoeken waar de schilder 50 jaar lang gewoond en gewerkt heeft.

Ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. In het natuurreservaat Cap de Creus kan je mooie wandelingen maken en het is ook een uitstekende duikplek.
Er worden vanuit het nabijgelegen Roses bovendien verschillende boottochten georganiseerd.

Cadaqués bereik je het makkelijkst met de auto. Je kan de stad ook bereiken met het openbaar vervoer, maar je bent dan wel nog langer onderweg.

  1. Vic

Vic, of Vich in het Catalaans, is een middeleeuws dorpje in het binnenland van Catalonië. Je raakt hier makkelijk met de auto in anderhalf uur. Vic is een traditioneel dorpje met een prachtig historisch centrum. Wandel zeker eens rond op en rond het centrale plein Placa Major. Het stadje staat verder ook bekend om de traditionele worsten die er gemaakt worden, de zogenaamde salsichón de Vich.

  1. Pretparken in de buurt van Barcelona

In de buurt van Barcelona liggen verschillende pretparken. Een leuke daguitstap voor wie naar Barcelona reist met kinderen!

10.1. PortAventura

Vlakbij Tarragona ligt het pretpark PortAventura. Er zijn attracties voor jong en oud. Durvers kunnen zich uitleven op snelle achtbanen die meerdere loopings maken en er zijn ook verfrissende waterattracties. Online kan je ticket kopen kopen die je toegang geven tot PortAventura met vervoer vanuit Barcelona inbegrepen.

10.2. Ferrari Land

Ferrari Land ligt naast PortAventura. Het hele pretpark werd gewijd aan het automerk Ferrari. Je kan er plaatsnemen op één van de beroemdste achtbanen ter wereld, de Red Force, die je 112 meter verticaal omhoog brengt om dan aan 180 kilometer per uur recht naar beneden te racen. Het is de snelste achtbaan van Europa! Online kan je skip-the-line tickets kopen voor amper 22 euro.

10.3. Water Worlds

Bij Lloret de Mar vind je Water Worlds, een groot waterpark met verschillende zwembaden en waterglijbanen. Het kan in Barcelona erg heet worden en een dag in Water Worlds is daarvoor de ideale oplossing. Het is ook ideaal voor wie naar Barcelona reist met kinderen. Online kan je ticket kopen.

  1. Mis niets tijdens je bezoek Barcelona met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Barcelona? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Barcelona. Ideaal om Barcelona volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Barcelona kan je 1 stadswandeling vinden. Nog meer zien in Barcelona? Koop onze volledige reisgids Barcelona en ontdek alles over deze prachtige stad.

Barcelona

Gratis reisgids Barcelona downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?