Rondreis Ardèche & Drôme (14 dagen): Complete voorbeeldroute + kaartje

Koop de volledige reisgids voor € 10

Rondreis Ardèche & Drôme (14 dagen): Complete voorbeeldroute + kaartje

De Ardèche en de Drôme zijn twee departementen in de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes. Deze regio’s zijn misschien niet zo bekend bij het grote publiek maar zeker de moeite waard voor een bezoek.

Wat je mag verwachten tijdens deze rondreis? Veel pittoreske dorpjes, natuurpracht met verschillende kloven en grotten en interessante historische bezienswaardigheden!

Inhoud artikel

Kaart met 14-daagse rondreis Ardèche & Drôme

 1. Dag 1: Lyon naar Valence

Afgelegde afstand: 150 km

De eerste dag van de rondreis start in Lyon, deze stad is zowel met het vliegtuig, trein als met de auto makkelijk te bereiken en het is dus de ideale plek om de rondreis te starten. Vanuit Lyon rijd je vandaag naar het zuiden om Valence te bereiken, de hoofdstad van de Drôme. Daar kan je de stad en de omgeving verkennen, een leuke eerste kennismaking met dit groene, Franse departement.

Onze tip: Verken Lyon met onze stadswandeling, zo ontdek je de mooiste plekjes van deze bijzondere stad.

Onderweg kom je langs enkele bijzondere bezienswaardigheden.

Zo mag je zeker het stadje Hauterives niet overslaan, wat voornamelijk bekend staat voor het extravagante ‘Palais Idéal du Facteur Cheval’. Het bouwwerk werd opgetrokken door de postbode Ferdinand Cheval. Hij verzamelde stenen en schelpen tijdens zijn dagelijkse postrondes in de landelijke streek van Hauterives en bouwde daarmee zijn monument tussen 1879 en 1912. Deze bijzondere constructie is uniek in de wereld en inspireert kunstenaars al meer dan een eeuw lang.

Bezoek aan Valence

 • Het zonovergoten Valence wordt wel eens ‘de poort naar het zuiden van Frankrijk’ genoemd. In de stad hangt een warme en gastvrije sfeer en je vindt er veel gezellige terrassen, sfeervolle pleintjes en historische monumenten.
 • Neem er zeker de tijd om een paar uurtjes te shoppen, heerlijk uit eten te gaan en om de pittoreske gebouwen te bewonderen.
 • Het ‘Maison des Têtes’ is bijvoorbeeld een bijzonder gebouw, zoals de naam al doet vermoeden is dit 16de eeuwse gebouw versierd met gebeeldhouwde hoofden!
 1. Dag 2: Valence naar het Vercors natuurpark

Afgelegde afstand: 173 km

Vandaag raden we je aan om Valence achter je te laten en een bezoek te brengen aan Romans-sur-Isère voordat je hét hoogtepunt van de Drôme bezoekt: het Regionaal Natuurpark van de Vercors.

Romans-sur-Isère is een schilderachtige, middeleeuwse stad aan de voet van de Vercors. De historische kern en de prachtige architectuur maken dit een must-see tussenstop op je route vandaag. Neem de tijd om door de geplaveide straatjes te slenteren en om de charmante middeleeuwse woningen en de elegante renaissancehuizen te bewonderen.

Regionaal Natuurpark Vercors

 • Het Regionaal Natuurpark van de Vercors is een beschermd natuurgebied waar je je ogen de kost kan geven.
 • De beboste bergen van de Vercors vormen zonder twijfel het meest indrukwekkende deel van de Drôme. Als je langer in de regio kan blijven, is dit zeker een gebied dat meer tijd verdient.
 • Een van de meest indrukwekkende wegen in het natuurpark is de Combe Laval Route. Deze spectaculaire weg van ongeveer 4 kilometer lang kronkelt naar boven richting de top van de berg Col de la Machine. De route staat bekend om zijn duizelingwekkende uitzichten en mooie tunnels en slingert rond en door torenhoge kalkstenen kliffen. Achter elke bocht wacht je een nieuw panoramisch uitkijkpunt over het groene landschap dat je met verstomming zal slaan.
 1. Dag 3: Vecors natuurpark: Châtillon-en-Diois

Afgelegde afstand: 36 km

Vandaag krijg je de kans om Châtillon-en-Diois te ontdekken en ook enkele andere bezienswaardigheden in het zuidelijke deel van de Vercors staan op de planning.

Châtillon-en-Diois

Het departement Drôme is gezegend met heel wat mooie dorpjes, maar Châtillon-en-Diois is misschien wel het mooiste. De schilderachtige ligging en het typisch middeleeuwse uiterlijk zijn de grootste troeven van het stadje. Châtillon-en-Diois ligt aan de voet van de berg Glandasse, genesteld tegen hoge kliffen te midden van heel wat groen. De idyllische, steile en smalle geplaveide straatjes en gewelfde doorgangen tussen de stenen gebouwen zijn ongelofelijk fotogeniek. Het is een heerlijke plek voor een ontspannende wandeling.

Wil jij ook deze rondreis door Ardèche & Drôme beleven? Download onze reisgids Ardèche & Drôme met deze uitgewerkte route.

In de omgeving

 • Het Archiane Cirque is een van de belangrijkste natuurlijke bezienswaardigheden van de Vercors. Je ziet er een reeks kalkstenen kliffen die hoog boven het omringende landschap uittorenen.
 • De Gorges des Gâts, in het zuidelijkste puntje van de Vercors, is een andere mooie plek voor een korte wandeling. Je wandelt er door diepe kalkstenen kloven en tussen indrukwekkende kliffen.
 1. Dag 4: Châtillon-en-Diois naar Montélimar

Afgelegde afstand: 119 km

Vandaag verlaat je het Vercors-massief en reis je verder naar het oosten. Voordat je de dag eindigt in Montélimar kan je nog genieten van een aantal andere leuke trekpleisters.

Charmante dorpen

 • Pontaix is een charmant dorp vol mooie huizen en historische gebouwen die statig langs de oevers van de Drôme prijken. Boven het dorp doemen de ruïnes van een oud kasteelfort op en de opvallende 13e -eeuwse vijfhoekige verdedigingstoren domineert het omringende landschap. Beklim de heuvelrug vanuit Pontaix en geniet van het majestueuze uitzicht op de vallei onder je.
 • Crest was een belangrijke middeleeuwse stad en draagt een rijk en interessant verleden met zich mee. De must-see trekpleister is de beroemde toren van Crest die de stad en het omliggende landschap karakteriseert. Dit 52-meter hoge bouwwerk is de hoogste middeleeuwse verdedigingstoren van heel Europa.
 • Een charmant landschap vol boomgaarden en glooiende heuvels vormt het schilderachtige decor van Mirmande. Ook hier word je, net als in zoveel andere dorpen op deze route, terug gekatapulteerd naar de middeleeuwen. Je zal meteen begrijpen waarom het dorp vaak omschreven wordt als een van de mooiste van Frankrijk.

Montélimar

Montélimar is een gastvrije stad vol verrassingen en daarmee ook de ideale plek om deze etappe van je reis af te sluiten. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden om te ontdekken, maar het kasteel van Adhémar is verreweg het bekendste. Ook in de rest van de stad liggen nog tal van andere historische plaatsen verstopt. Zo zijn er verschillende renaissancehuizen uit de 15e en 16e eeuw en je vindt er ook een 17e-eeuws hotel en nog een hotel uit de 18e eeuw.

 1. Dag 5: Montélimar naar Nyons

Afgelegde afstand: 63 km

Vandaag reis je vanuit Montélimar verder naar het zuidelijkere Nyons. Onderweg kan je een aantal andere interessante en mooie bezienswaardigheden meepikken.

 • Châteauneuf-de-Mazenc is opnieuw een charmant middeleeuws dorpje in de Drôme. Bezoekers kunnen hier wandelen door geplaveide straatjes en langs sprookjesachtige huizen richting de Sint-Pieterskerk die zich bovenaan het dorpje bevindt.
 • Le Poët-Laval staat telkens opnieuw op de lijst van de mooiste dorpjes in Frankrijk. Deze gemeente geeft bezoekers, net als veel andere dorpjes op onze route, een uitstekend beeld van hoe Frankrijk eruitzag in de middeleeuwen. Het dorpje werd gesticht in de 12e eeuw door de Hospitaalbroeders van Sint-Jan van Jeruzalem. In die tijd stond er ook een imposant feodaal kasteel op de heuvel boven het dorp. De middeleeuwse verdedigingstoren en de vestingmuren zijn daarvan de laatste overblijfselen.
 • Rousset-les-Vignes is het volgende middeleeuwse dorpje dat volgens ons absoluut een bezoek waard is. Het wordt omringd door een van de meest befaamde wijngaarden van de streek en rondom het idyllische dorpspleintje staan enkele niet-te-missen historische gebouwen die met elkaar verbonden worden door een cluster van smalle straatjes.

Nyons

De charmante, historische stad Nyons is een van de hoogtepunten van elke tour door dit deel van Frankrijk en zonder twijfel een plek waar je zal willen blijven rondhangen. Nyons staat niet alleen bekend om de talloze historische bezienswaardigheden in het oude centrum, maar ook om de zwarte olijven die hier in de omliggende olijfgaarden geoogst worden. We kunnen ons geen betere manier bedenken om de dag af te sluiten dan in een goed restaurant met enkele lokale delicatessen op tafel. En daar hoort natuurlijk ook een glas wijn uit de regio bij!

Tijdens deze tocht is er slechts één overnachting voorzien in Nyons, maar je kan hier makkelijk heel wat meer tijd doorbrengen. Nyons ligt namelijk in het hart van het Regionaal Natuurpark van de Baronnies Provençales en er zijn voldoende wandel- en fietsmogelijkheden om de olijfbomen, boomgaarden, lavendelvelden en bossen van deze prachtige regio beter te leren kennen.
 1. Dag 6: Nyons naar Saint-Paul-Trois-Châteaux

Afgelegde afstand: 140 km

Vandaag reis je verder van Nyons naar Saint-Paul-Trois-Châteaux. We maken daarbij een omweg zodat je op de route nog meer betoverende plekken en historische dorpjes kan ontdekken.

Enkele hoogtepunten die je vandaag kan bezoeken

 • Buis-les-Baronnies
 • Montbrun-les-Bains
 • Gorges du Toulourenc
 • Suze-la-Rousse
 • St. Restitut
Wil jij ook deze rondreis door Ardèche & Drôme beleven? Download onze reisgids Ardèche & Drôme met deze uitgewerkte route.

Saint-Paul-Trois-Châteaux

De oude vestingstad Saint-Paul-Trois-Châteaux is een prachtige plek om de dag af te sluiten. In een ver verleden was dit de hoofdstad van Tricastin, een historische regio die het zuiden van de Dôme en een stuk van de Vaucluse omsloot. Saint-Paul-Trois-Châteaux draagt dus een lange geschiedenis met zich mee en herbergt dan ook een schat aan historische monumenten. Neem hier zeker de tijd om door de straatjes te dwalen en zo de geschiedenis op te snuiven. Verken de opmerkelijke kathedraal uit de 12e en 13e eeuw, wandel langs herenhuizen in renaissancestijl en ontdek talrijke andere gebouwen uit de Romeinse en middeleeuwse tijd.

Toch heeft Saint-Paul-Trois-Châteaux meer te bieden dan geschiedenis alleen. Ook fijnproevers kunnen zich hier helemaal uitleven in de lokale restaurantjes. Dit stadje staat namelijk bekend als een belangrijk handelscentrum van zwarte truffels. Geïnteresseerden kunnen dichtbij de kathedraal het Huis van de Truffel en de Tricastin bezoeken waar je meer te weten komt over de 'zwarte diamant' en het belang ervan in deze regio.

 1. Dag 7: Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Ardèche Gorges

Afgelegde afstand: 94 km

Vandaag ontdek je nog een paar andere bezienswaardigheden in de Drôme voordat je de grens met de Ardèche oversteekt. We sluiten de dag af in Pont d'Arc, de toegangspoort tot de beroemde Gorges de l'Ardèche. Het is de perfecte plek om de volgende dag te beginnen met een verkenningstocht door het Regionale Natuurpark van het Ardèche-gebergte.

La Garde-Adhémar

Van alle charmante Drôme-dorpen is La Garde-Adhémar misschien wel het best bewaarde. De witte stenen gevels, charmante straatjes en gewelfde doorgangen zien er nog precies zo uit als honderden jaren geleden en ook de middeleeuwse vestingwerken staan nog steeds overeind. Het zal je niet verbazen dat La Garde-Adhémar vaak tot de mooiste dorpjes van het land gerekend wordt.

Château de Grignan

Het grote Château de Grignan, genesteld bovenop een uitloper van het voorgebergte, is het grootste renaissancekasteel in het zuidoosten van Frankrijk. Oude geschriften vernoemen in de 11e eeuw al een versterkte burcht op deze plek. Bezoekers kunnen binnenin het Château de Grigan de rijkelijk gedecoreerde en bemeubelde interieurs bezichtigen. Er zijn gedetailleerde houtsnijwerken, wandtapijten en een aantal andere opmerkelijke kunstwerken.

Abdij van Notre-Dame d'Aiguebelle

De bijzonder pittoreske abdij van Notre-Dame d'Aiguebelle ligt in een pittoreske vallei aan de samenvloeiing van drie rivieren. De abdij werd gesticht in 1137 en ontleent zijn naam aan de 3 rivieren in de buurt - Aiguebelle betekent namelijk 'mooi water'. Vandaag wonen er nog steeds monniken in dit vredevolle trappistenklooster. Bezoekers kunnen de abdijkerk binnengaan en meer te weten komen over de religieuze gemeenschap in een tentoonstellingsruimte. Ga even langs bij de boekhandel en de aansluitende winkel waar je heerlijke producten zoals gebak, chocolade, jam, gekookt vlees en gebak uit het klooster kan kopen.

Pont d'Arc

Pont d'Arc is een natuurlijke boogformatie die het begin markeert van de spectaculaire Gorges de l'Ardèche, een kloof die je op de volgende dag van deze reisroute zal ontdekken.

Geniet eventjes van dit prachtige stukje Frankrijk om daarna verder te reizen naar Vallon-Pont d'Arc, een geweldige uitvalsbasis van waaruit je de andere bezienswaardigheden in de omgeving kan verkennen. Dit is een populair toeristisch dorp, vooral tijdens het zomerseizoen. Er zijn tal van winkels, cafés en restaurants waar je even kan ontspannen, maar ga ook zeker langs bij het stadhuis. In en rond de stad zijn er tal van overnachtingsmogelijkheden, bekijk de mogelijkheden hier online!

 1. Dag 8: Kloven van de Ardèche

Afgelegde afstand: 51 km

Vandaag kan je volop genieten van de Gorges de l'Ardèche en een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving. De Gorges de l'Ardèche is een 30 kilometer lange canyon die loopt van Vallon-Pont-d'Arc tot Saint-Martin-d'Ardèche. Dit bijzondere stukje natuur staat ook wel bekend als de Europese Grand Canyon en is zonder twijfel de bekendste natuurlijke attractie van de Ardèche.

Onze tip: Het is vermeldenswaardig dat een groot deel van de canyon alleen via de rivier bereikbaar is. Een kajak- of kanotocht is dan ook één van de beste manieren om dit spectaculaire landschap te verkennen en te bewonderen. Er zijn heel wat plaatsen waar je zo'n riviertocht kan boeken en in Vallon-Pont-d’Arc en omgeving kan je makkelijk kajaks of kano’s huren.

Enkele grotten die je kan bezoeken in de buurt:

 • Grot van Chauvet, waar speleologen een meesterwerk van grotschilderingen ontdekten!
 • Madeleinegrot, waar een geluids- en lichtshow garant staan voor een spectaculaire ervaring.
 • De druipsteengrot Aven d’Orgnac, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankrijk.

Benieuwd naar nog meer grotten in de omgeving? Lees hier ons volledig artikel in de Ardèchekloof!

 1. Dag 9: Gorges de l’Ardèche naar Thueyts

Afgelegde afstand: 165 km

Vanaf de Gorges de l'Ardèche rijd je langzaam door de regio en ontdek je enkele mooie stukjes natuur en gezellige dorpjes. Je eindigt de dag in Thueyts, de ideale uitvalsbasis om de natuur van de Ardèche te verkennen.

 • Het kleine middeleeuwse dorpje Joyeuse is een serene plek met rustige straatjes en heel wat historische gebouwen. Toch staat het dorp niet zozeer bekend om zijn geschiedenis, maar wel om het feit dat hier elke woensdag de grootste markt van de zuidelijke Ardèche gehouden wordt. Als je toevallig op de juiste dag van de week aankomt, stop dan bij de kraampjes om wat verse producten op te halen voor een picknick.
 • Thines, hooggelegen op een rotsachtig voorgebergte in dit natuurgebied, is een van de mooiste dorpjes in de omgeving. Het is een rustige plek vol huizen met stenen daken en smalle straatjes waar een authentiek charme in de lucht hangt.
 • Saint-Laurent-les-Bains is, samen met Neyrac-les-Bains en Vals-les-Bains (dat je later op deze route kan bezoeken), een van de drie kuuroorden binnen het natuurgebied. Het water wordt wel eens vergeleken met dat van het beroemde Wildbad-Gastein in de Tiroolse Alpen en zou op verschillende manieren goed zijn voor de gezondheid en het welzijn. Al in de Romeinse tijd zakten bezoekers af naar dit kuuroord.

Thueyts

Thueyts is een dorp met prachtige stenen huizen, idyllische straten en een aantal opmerkelijke architecturale pareltjes. Kortom, een prachtige plek om te voet te verkennen. Toch is Thueyts niet zozeer bekend om wat de mensen er door de eeuwen heen hebben gebouwd, maar wel om de natuurlijke bezienswaardigheden in de omgeving.

 • Het stadje ligt op een natuurlijke lavastroom en op wandelafstand liggen in de omgeving heel wat spectaculaire stukjes natuur verstopt.
 • Zo kan je de waterval ‘Mond van de Hel’ opzoeken, De Reuzenweg afleggen (een van de hoogste basaltwegen van Europa) of de Duivelsbrug over de rivier de Ardèche bewonderen.
 • Een andere trekpleister in de buurt is de Koningsladder, een trap die volledig uitgegraven is in de rotsen. De combinatie van geschiedenis en natuur vind je dan weer in de Koninginnentrap, 125 treden die onderdeel vormen van een oude Romeinse weg.
Wil jij ook deze rondreis door Ardèche & Drôme beleven? Download onze reisgids Ardèche & Drôme met deze uitgewerkte route.
 1. Dag 10: Thueyts naar Alba-la-Romaine

Afgelegde afstand: 100 km

Vandaag zie je andere plekken in dit deel van het Regionaal Natuurpark van het Ardèche-gebergte voordat je terugkeert naar het oosten om andere bezienswaardigheden in dat deel van de Ardèche te ontdekken.

Er staan enkele prachtige dorpen op de planning vandaag zoals Jaujac, Balazuc en Vogüé. Al deze dorpen lijken je terug in de tijd te katapulteren. Ontdek hier onze andere favoriete pittoreske dorpjes in de Ardèche en Drôme.

Alba-la-Romaine

De dag afsluiten doe je in het dorp Alba-la-Romaine, gelegen aan de voet van het Coiron-massief, is opmerkelijk omdat het in de oudheid de hoofdstad van de Keltische Helvetiërs was. Later werd het een Gallo-Romeins stadje dat toen bekend stond als Alba Helviorum.

De uitgestippelde archeologische wandelroute van Alba-la-Romaine gidst je met informatieborden langs een aantal opmerkelijke oude ruïnes. Je passeert de overblijfselen van een Romeins theater, een oud heiligdom en verschillende andere Romeinse monumenten die tot de meest opmerkelijke van het departement behoren.
 1. Dag 11: Alba-la-Romaine naar Vals-les-Bains

Afgelegde afstand: 100 km

Vandaag bezoeken we een aantal van de mooiste plekjes in het oosten van de Ardèche om vervolgens terug te keren naar het westen richting het prachtige Regionale Natuurpark van de Ardèche.

 • Viviers is de administratieve en religieuze hoofdstad van de oude provincie Vivarais. Deze grote stad aan de oevers van de Rhône overstelpt bezoekers met een rijk en belangrijk cultureel erfgoed, heel wat historische plekjes en geklasseerde monumenten.
 • In het hart van de heuvelstad Aubenas staat het kasteel van Montlaur, een geklasseerd historisch monument. Het kasteel werd vanaf de 12e eeuw tot aan de Franse Revolutie bewoond door in totaal 6 verschillende rijke families. Door de eeuwen heen maakten zij van dit kasteel een indrukwekkend paleis met torentjes die inspirerende uitzichten bieden. Vandaag de dag huist dit complex het stadhuis en een grote collectie schilderijen, beeldhouwwerken en gravures.

Vals-les-Bains

Nu gaan we terug naar het natuurpark om de noordelijke delen van dit omvangrijke beschermde gebied te verkennen. Begin met een bezoek aan Vals-les-Bains, een goede plek om te overnachten en een uitstekend startpunt voor de volgende etappe van dit avontuur.

Vals-les-Bains is een prachtig, klein kuuroord aan de oever van de Volane dat bekend staat om de productie van het bruisende mineraalwater Eau de Vals. De spa van dit kuuroord werd gebouwd in de stijl van de Belle Epoque. Vals-les-Bains is daarnaast ook een heerlijke plek voor een ontspannende wandeling. Wandel door het park langs de rivier en via de wandelbruggen over de Volane. In het Parc de l’intermittente, in de buurt van de thermale baden, kan je geisers om de zes uur zien uitbarsten.

 1. Dag 12: Vals-les-Bains naar Chalencon

Afgelegde afstand: 149 km

Het dorp Antraigues-sur-Volane is gebouwd op een laag vulkanische basalt die zich bijna tot in Vals-les-Bains uitstrekt. Het stadje ligt in de wilde en beboste omgeving van het Ardèche-gebergte en kijkt uit op de vulkanische hals van de zogenaamde Kaasrots en enkele andere bergtoppen. Let in Antraigues-sur-Volane ook zeker op de 70 lavasteenbeelden die de smalle, kronkelige straatjes rond de kerk sieren.

 • De ongewone top van de berg Mont Gerbier de Jonc is moeilijk te missen. Het is een koepel van fonolitisch gesteente die met zijn hoogte van 1551 meter boven het omringende landschap uitsteekt. Een zware, maar korte klim naar de top duurt ongeveer 30 minuten. De beloning voor die inspanning? Een ongeëvenaard uitzicht vanaf de toppen van de Ardèche tot aan de Alpen.
 • De Mont Mézenc is een van de prominente bergtoppen van het Centraal Massief. De berg heeft twee pieken waarvan de hoogste 793 meter boven de omgeving uitstijgt en op 1753 meter boven het zeeniveau ligt.

Chalencon

Het traditionele dorpje Chalencon ligt elegant genesteld op de zuidelijke flanken van het Vernoux-plateau. De pittoreske straatjes van Chalencon liggen gegroepeerd rond de dorpskerk en zijn perfect om te voet te verkennen. De naam Chalencon werd afgeleid van de Keltische woorden 'kal', wat rotsmassa betekent, en 'anco', wat berg betekent en dat is de ideale beschrijving van het omringende landschap.

 1. Dag 13: Chalencon naar Lamastre

Op de voorlaatste dag van dit Franse avontuur trekken we naar Lamastre via een aantal historische en natuurlijke bezienswaardigheden.

 • Ongeveer 3 kilometer van het dorp Saint-Martin-de-Valamas, in de hooggelegen vallei van Eyrieux, vind je de overblijfselen van het Château de Rochebonne. Dat kasteel staat bovenop een rotsachtige piek op 850 meter boven de zeespiegel.
 • Bovenop de top van de berg Chiniac, op een hoogte van 1128 meter, staat een oriëntatietafel die je helpt om dorpjes en andere bergtoppen in in de verte te herkennen. Zo kan je bijvoorbeeld de Mont Gerbier de Jonc en de Mont Mézenc zien liggen die je al bezocht hebt op deze route. Wanneer je van het prachtige uitzicht hebt genoten, kan je ook een wandeling door het gezellige stadje beneden overwegen.
Wil jij ook deze rondreis door Ardèche & Drôme beleven? Download onze reisgids Ardèche & Drôme met deze uitgewerkte route.

Lamastre

De charmante stad Lamastre is een belangrijke stad voor de omgeving. Het is een geweldige plek om te winkelen en te dineren en er zijn ook een aantal historische bezienswaardigheden die een bezoekje verdienen. Zo kan je bijvoorbeeld de ruïnes van het kasteel van Peychelard bezoeken en het middeleeuwse kasteel van Retourtour verkennen. Ook het Château d'Urbilhac ligt in de buurt, een van de vele populaire hotels in de omgeving. Boek je overnachting nu hier!

 1. Dag 14: Lamastre naar Lyon

Afgelegde afstand: 172 km

De laatste dag van je tocht is aangebroken, maar er vallen nog steeds een handvol juweeltjes te ontdekken op de terugweg naar Lyon vooraleer je de Drôme en de Ardèche uitzwaait. Zeg nog niet te vroeg vaarwel, want we sluiten de reis nog af met enkele mooie bezienswaardigheden.

 • Boucieu-le-Roi, een ander charmant dorpje in de Doux-vallei, is een onmisbare halte langs de gelijknamige Doux-rivier. Een van de belangrijkste historische plaatsen van Boucieu-le-Roi is de 14e-eeuwse kerk van Sint-Jan de Evangelist. Er is ook een oud herenkasteel uit de 14e eeuw dat in 1738 door de Zusters van het Heilig Sacrament werd gekocht.
 • Het dorpje Tournon-sur-Rhône ligt genesteld aan de oever van de rivier tegenover de wijngaarden van Tain-l'Hermitage. Het is een gastvrije plek waar je makkelijk een paar uur (of langer) kan verblijven. De stad wordt gedomineerd door een kasteel dat elementen uit de 10e, 15e en 16e eeuw bevat. Tegenwoordig huist het kasteel een museum waar bezoekers bemeubelde kamers en kunstcollecties kunnen bewonderen, een goede eerste stopplek om Tournon-sur-Rhône te leren kennen.
 • Het Safaripark van Peaugres is het grootste dierenpark van de regio Rhône-Alpes. Er leven meer dan 900 dieren en 130 verschillende soorten vanuit alle continenten op een terrein van 80 hectare. Deze gezinsvriendelijke attractie is open van half februari tot half november en kan je zowel met de auto als te voet verkennen.

Het enige wat nu nog rest, is verder te rijden naar het noorden in de richting van Lyon om je rondreis af te sluiten. Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen in de Drôme en de Ardèche, maar je zou na deze reis een heel goed idee moeten hebben van wat deze vakantiebestemming zo aantrekkelijk maakt. Kom nog meer te weten over Lyon in deze blog.

 1. Filmpje: ontdek de Gorges de l'Ardèche!

Benieuwd naar de Gorges de l'Ardèche? We nemen je mee naar deze natuurpracht in onderstaand filmpje! Als je zelf wilt ontdekken wat de Ardèche nog meer te bieden heeft zal je natuurlijk zelf naar deze streek moeten afreizen.

 1. Mis niets van de Ardèche & Drôme met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Ardèche en Drôme? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardèche & Drôme met een volledige uitgestippelde rondreis door deze streek, en meer dan 80 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ardèche & Drôme.

Ardèche & Drôme

Gratis reisgids Ardèche & Drôme downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 8 juni 2022 - Inge Thoolen

We zijn nu halverwege de reis; Heel veel leuke tips maar teveel om alles te doen in de tijd daarvoor gepland. Gorge du toulourenc was zeer teleurstellend. Par contre ik zou graag aanraden om te zwemmen onder pont d’Arc!!!!

- 27 februari 2022 - Willy Slegers

Prachtig uit gewerkte rond reis die in het najaar gaat gebeuren. super!!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?