FB

Wandeling Avignon, vanaf het Palais des Papes + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Wandeling Avignon, vanaf het Palais des Papes + kaart

823 x gedownload53 ervaringen
  • Startpunt: Boulevard du Rhône, Avignon
  • Eindpunt: Boulevard du Rhône, Avignon
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,5 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk
  • Toeristische dienst Avignon

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Rondreis met verblijf in charmante 'mas' incl. ontbijtbuffet

Provence 8 d. rondreis met eigen wagen

De échte Provence zien en ondergaan. Je verblijft op drie locaties, telkens nabij Gordes, Les Baux en Vaison-la-Romaine. Inclusief ontbijtbuffet, een wijndegustatie, fietshuur e-bike 1 dag en 3 toegangen. Per kamers is er ook een Capitool reisgids Frankrijk.

Download de wandelroute langs de bezienswaardigheden van Avignon, van het Palais des Papes tot de Pont d'Avignon.

Avignon is de stad van de pausen, het Palais des Papes is de belangrijkste bezienswaardigheid en getuige van hun aanwezigheid (1309-1403) meer dan 600 jaar geleden. In diezelfde periode werd ook de stadsmuur gebouwd en nog vele andere gebouwen. Onze wandeling door Avignon starten we echter aan een ander belangrijk monument, de Pont St-Bénézet, in een liedje bekend als de Pont d'Avignon. De stad telt meer dan 15 musea. De wandelroute brengt je langs de belangrijkste musea zoals het Musée Calvet en het Musée du Petit Palais. Ook talrijk zijn de vele gezellige pleintjes met schaduwrijke terrassen. Om de wandeling compleet te maken wandelen we ook dwars door de winkelstraten.

Provence

Gratis stadswandeling Avignon downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Provence

Ontdek de Provence via 3 uitgewerkte stadswandelingen en verkenningen met de wagen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Avignon: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart53 ervaringen

- 8 mei 2018 - Denys rita

Heel wat aan had vooral over de gratis parking en gratis bus naar centrum Avignon heel goed

- 12 februari 2018 - Gert

Praktische gids. Aanrader! Nadien nog doorkleine (voornamelijk) autovrije winkelstraatjes gewandeld in het oude centrum. Met een hond kan je wel niet in het park met uitzicht op Ventoux.

- 3 januari 2018 - engelen

Een mooie wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden.De tip over de parkeerplaats met gratis shuttlebus is een aanrader,zeer gemakkelijk en geen stress om een parkeerplaats te vinden.

- 27 oktober 2017 - Hanne

Mooie wandeling langs al de belangrijke bezienswaardigheden van avignon. Wel op het einde een zone met extreem veel trappen naar rocher des doms, die niet toegankelijk zijn met buggy, wat wel jammer was, wisten we ook niet op voorhand. Verder zeker een aanrader om een mooi overzicht van avignon te krijgen.

- 23 september 2017 - Robert, 23/09/2017

Zeer mooie wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden . Zeer goede handleiding samen met de GPS Track de ideale gids. De parking op ile piot voldoende ruimte en op loopafstand van centrum. Zeer goed gelegen en gratis doch heeft mijn geparkeerde auto daar schade opgelopen door andere auto die weggereden is zonder zich op een of andere wijze te identificeren.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?