7 x mooiste vakantieparken in Ardèche: welk park kiezen? Alle info + boeken

Koop de volledige reisgids voor € 10

7 x mooiste vakantieparken in Ardèche: welk park kiezen? Alle info + boeken

Op vakantie in de Ardèche? Ontdek hier de 7 mooiste vakantieparken in Ardèche

Vertrek je binnenkort op vakantie naar de Ardèche in het zuiden van Frankrijk? Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor het hele gezin? Er zijn ook heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 7 leukste en mooiste vakantieparken in de Ardèche.

Overzicht mooiste vakantieparken Ardèche

  1. Le Soleil Vivarais

In het zonnige Zuid-Frankrijk, op een boogscheut van Vallon-Pont-d’Arc en vlak bij de Gorges de l’Ardèche, ligt het park Soleil Vivarais. Een prachtige bestemming midden in de natuur. Je hebt de mogelijkheid om te overnachten in een van de vrijstaande, modern ingerichte cottages, voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen.

Met twee waterparken en directe toegang tot de rivier de Ardèche, zal het op deze vijfsterren verblijf geen probleem zijn om af te koelen op warme dagen. Ben je niet zo'n waterrat? Geen probleem! Er is ook een groot activiteitenaanbod. Zo kan je meedoen aan yoga of aquabike. Maak gebruik van de jeu de boules baan, speel een potje beachvolleybal of ga kanoën op de rivier. Daarnaast staat het animatieteam ook iedere dag klaar om de kinderen te voorzien van leuke activiteiten.

Ouders kunnen even helemaal tot rust komen bij Spa Yon Ka en genieten van heerlijke wellnessbehandelingen. Nadien kan je gezellig samen dineren in het restaurant of de pizzeria op het park. Meer info en boeken.

  1. Village Pierre & Vacances Le Rouret

Gelegen in het hart van de bergen, dompelt het vakantiepark Le Rouret je onder in een groene, rustgevende oase. Le Rouret ligt in een beschermd parklandschap en de klokkentoren, verkeersvrije straten, pastelkleurige gebouwen combineert het alle charmes van de Ardèche en zorgen voor een ongerepte zuidelijke en landelijke sfeer.

Het vakantiepark biedt ruime accommodaties aan met alle nodige comfort en moderne voorzieningen. Daarnaast zal je versteld staan van het zwemparadijs met twee grote buitenzwembaden en de wilde rivier die in een boei afdaalt. Heerlijk om even af te koelen! Meer info en boeken.

  1. Ciela Village Camping Le Pommier

Camping Le Pommier is een grote 5-sterrencamping en ligt aan het riviertje de Gladuègne. Midden in een ruig natuurgebied, met bergachtig landschap en zichtbare toppen van gedoofde vulkanen! De camping is verdeeld in verschillende zones met een eigen karakter, waardoor intiem kamperen ook zeker mogelijk is! Je kan kiezen voor een staanplaats of een huuraccommodatie! Er is keuze uit mobilhomes of bungalowtenten die van alle gemakken voorzien zijn, met een (soms overdekt) terras en een volledig uitgeruste keuken.

Er is op Camping Le Pommier een waterpark met diverse baden: een sportbad voor echte zwemfanaten, Tropicanabad met watervallen, een bubbelbad, een stroomversnelling en 2 glijbanen.. Naast het zwembad is er natuurlijk ook een bar waar je na het zwemmen terechtkunt voor een verkoelend drankje en een lekkere snack! Meer info en boeken.

  1. Domaine Lou Capitelle & Spa

Domaine Lou Capitelle & Spa ligt in het karaktervolle Vogüé, aan de oevers van de rivier de Ardèche. Het vakantiepark biedt ruime accommodatie met balkon, uitzicht op de rivier of het zwembad. 's Ochtends wordt er een heerlijk continentaal ontbijtbuffet geserveerd in het restaurant van het park met schaduwrijk terras en een panoramisch uitzicht op de kliffen.

In de omgeving kan je tal van activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, kajakken en kanoën. Na een mooie wandeling door de omgeving kan je even ontspannen in de ontspanningsruimte van 400 m2, met een verwarmd binnenzwembad, een sauna en een hamam. Boek je verblijf hier.

  1. La Croix de Vinchannes

La Croix de Vinchannes bevindt zich in het middeleeuwse Joyeuse en biedt knusse stacaravans voorzien van een eethoek en een volledig uitgerustte kitchenette. Vanop je terras geniet je van het zicht op de groene omgeving en het zonnetje. Neem een duik in het seizoensgebonden buitenbad voor wat afkoeling of maak een mooie wandel- of fietstocht in de nabije omgeving. Het vakantiepark beschikt verder ook nog over een kinderspeelplaats en pingpongtafels. Meer info en boeken.

  1. Village Huttopia Sud Ardèche

Village Huttopia Sud Ardèche ligt in Vagnas, tussen Vallon Pont d'Arc en Barjac, op een steenworp afstand van de Gorges de l'Ardèche. Het vakantiepark biedt verschillende type accommodaties. Zo kan je overnachten in houten chalets of gezellig ingerichte tenten. Sommige accommodaties beschikken over een eigen keukentje waar je 's avonds lekker kan koken. Geen zin om zelf te koken? Geen probleem! Dan kan je altijd terecht in het sfeervolle restaurant op het terrein of in de nabije omgeving.

Verder vind je op het vakantiepark ook een kinderclub, tafeltennisbanen en een seizoensgebonden buitenzwembad. De nabije omgeving leent zich ook uitstekend om te wandelen of fietsen. Meer info en boeken.

  1. RCN la Bastide en Ardèche

Camping la Bastide d'Ardèche is gelegen aan de oevers van de Gorges de l'Ardèche en biedt ruime, moderne stacaravans met eigen kookgelegenheid en gemeubileerd terras. Bij mooi weer kan je gezellig samen genieten van een barbecuetje gevolgd door wat waterpret in het buitenzwembad. Of maak een daguitstap naar het privéstrand en trakteer jezelf op een lekker ijsje nadien. Verder biedt het vakantiepark entertainment in de drukkere periodes en buitenactiviteiten zoals kanoën en paardrijden. Meer info en boeken.

  1. Mis niets van de Ardèche & Drôme met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Ardèche en Drôme? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardèche & Drôme met een volledige uitgestippelde rondreis door deze streek, en meer dan 80 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ardèche & Drôme.

Ardèche & Drôme

Gratis reisgids Ardèche & Drôme downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?