FB

Wandelen in de Voerstreek: uitgestippelde wandelroute Voeren

Download wandelboek 2

Wandelen in de Voerstreek: uitgestippelde wandelroute Voeren

771 x gedownload217 ervaringen
  • Startpunt: Pley 13, 's Gravenvoeren
  • Eindpunt: Pley 13, 's Gravenvoeren
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 10,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: 50% verhard, 50% onverhard (soms modderig)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk
  • Toeristische dienst Voeren

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Culinair genieten in Vlaanderen. Geniet van een tongstrelend diner, proef de lekkernijen van de streek en beland veilig onder de wol in een van de vele logeeradresjes in Vlaanderen.

Leer de Voerstreek en de streekproducten kennen met deze wandeling Voeren

Het stukje Vlaanderen dat we kennen als de gemeente Voeren of als de Voerstreek behoort landschappelijk gezien tot het allermooiste dat deze regio te bieden heeft. Bovendien is de streek heeft ook allerhande lekkers: een rijke cultuur en geschiedenis, fruit en daarvan afgeleide streekproducten, tradities, aangename herbergen, …

Wandelen in Voeren betekent ook klimmen en dalen, maar op dit traject valt dit nogal mee. Je begint op een hoogte van zowat honderd meter boven de zeespiegel en klimt dan naar 205 meter halfweg en dat herhaal je nogmaals in de tweede helft.

Voeren lang

Gratis wandeling Voeren downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Voeren: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

217 ervaringen

- 7 augustus 2018 - Marcus Lenaerts

Op een gebruiksvriendelijke manier de informatie bekomen , om onze geplande tweedaagse in de voerstreek voor te bereiden. Hartelijk dank.

- 13 januari 2018 - Dekerk M.

De wandeling is een grote ontdekkingstocht van de omgeving. Met een sneeuwlandschap nog aangenamer toeven in die buurt. De rust is er fantastisch om te beleven. Was zeker niet mijn laatste bezoek!

- 9 januari 2018 - Hilde Turelinckx

Wij hebben de wandeling gedaan 27 december 2017. We komen uit de Kempen en zijn zandgronden gewend. Dat was hier toch wel anders: de regenval van de voorbije weken had het parcours bijzonder modderig gemaakt. Niettegenstaande dat was het een heel mooie wandeling die echt een idee geeft van de Voerstreek: holle wegen, glooiend landschap, af en toe een pittige klim,.... Zeker de moeite om te doen en laat je door de modder niet afschrikken: stevig schoeisel kan veel aan !

- 2 mei 2017 - Pierre & Rita Van der Vennet

We hebben 2x16km (Reisroute)wandelingen gemaakt : eentje vanuit 's-Gravenvoeren en eentje rond Teuven-Remersdaal. De eerste was prachtig, maar de tweede zal zeker elke veeleisende wandelaar bevredigen: sublieme verzichten, rustige (Rood)bossen, nog late bloesems, stijgen en dalen,vogels, bloemen....Teuven heeft ook enkele leuke eet- en verblijfplekjes. Lekkere forel, dé streekspecialiteit geproefd. Eén van de mooiste wandelstreken in België!

- 19 maart 2017 - Caroline Delaey

De eerste keer dat we in de streek waren. Super mooie en rustige omgeving. Het was geen schitterend weer (krokusvakantie) maar toch hebben we 3 dagen kunnen wandelen. Zeker voor herhaling vatbaar. We gaan er misschien wel eens in een ander seizoen of wat later op het jaar naar toe. Een echte aanrader !

Gratis wandeling Voeren downloaden

Download wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?