Waar overnachten in de Voerstreek? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten in de Voerstreek? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

4 oktober 2023 in Voeren2 reacties

Tijdens je bezoek aan de Voerstreek heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Voerstreek.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hôtel de la Gare

Op minder dan een kwartiertje rijden van 'S Gravenvoeren bevindt zich Hotel de la Gare in Wezet. Een modern tweesterrenhotel dat beschikt over ruime kamers die voorzien zijn van al het gewenste comfort. 's Ochtends kan je de dag beginnen met een heerlijk continentaal ontbijt voor je de Voerstreek gaat verkennen. Meer info en boeken.

  1. Landal De Waufsberg

Net over de Nederlands grens kan je overnachten in de prachtige vakantievilla's van Landal vakantiepark De Waufsberg in Noorbeek. Dit is een van de mooiste dorpjes van Nederland en een ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Dit vakantiepark heeft een unieke landelijke ligging middenin de heuvels, op een kwartier van Maastricht en Valkenburg.

De vakantiehuisjes zijn voorzien van alle comfort. De mooie fietsroutes, een wandeling met fraaie valleien, de lekkerste Limburgse vlaai, de gezelligste terrassen in de omgeving en de fraaiste vergezichten zijn dan ook een echte aandachtstrekker voor dit park. Meer info en boeken.

  1. Blanckthys Hotel Voeren

Blanckthys Hotel Voeren is een gerestaureerde 16e-eeuwse boerderij middenin het plattelandsdorp 's-Gravenvoeren. Deze charmante accommodatie heeft een pittoreske binnenplaats met een tuin en een gezellige brasserie waar je zowel binnen als buiten kan genieten van heerlijke snacks en traditionele Belgische lunchgerechten. De brasserie biedt daarnaast ook maaltijden uit de Franse keuken en regionale specialiteiten, waaronder Limburgse vruchtenvlaai. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Sint-jansrade

Dit natuurhuisje bevindt zich op een mooi gerenoveerd domein gelegen in het hart van een typisch en rustig dorpje van "land van Aubel". In 2019 hebben verschillende verbouwingen plaatsgevonden die de gîte een nieuw leven hebben ingeblazen, zoals een sauna, een tweede badkamer, schilderwerkzaamheden en ook het interieur is opgefrist.

Geniet hier van het buitenzwembad of kom in de herfst het fruit plukken in de boomgaarden van de eigenaren. Je kan zelfs van je oogst een heerlijke cake maken in het restaurant naast de deur! De gîte ligt in het charmante dorpje Sint-Jansrade met typische stenen huisjes en een mooi uitzicht over de groene heuvels. De omgeving is ideaal voor wandelingen, mountainbike- en paardrijtochten. Meer info en boeken.

  1. B&B Hof van Vervoering

Het Hof van Vervoering wordt omgeven door bossen en velden, en biedt ruime appartementen met een elegante landelijke inrichting. De kamers van het Hof beschikken over een crèmewit interieur met een houten vloer en houten balken en hebben een flatscreen-televisie en een koffiezetapparaat zodat je 's ochtends meteen kan wakker worden met een heerlijk kopje koffie.

Het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtruimte maar kan op verzoek ook op de kamer geserveerd worden. Wil je graag lekker eten in de nabije omgeving? Maastricht en Luik, beide beroemd om hun restaurants en winkels, liggen op 20 minuten rijden van het Hof van Vervoering. Meer info en boeken.

  1. B&B Secret Garden

Deze gezellige B&B Secret Garden was oorspronkelijk een oude boerderij, die in 2018 volledig gerenoveerd. De sfeer en de geschiedenis van de landelijke boerderij is er nog steeds op te snuiven. Desalniettemin hebben de uitbaters alle moderne voorzieningen geïntegreerd om een echt 4-sterrencomfort te garanderen.

Alle kamers van deze B&B zijn ingericht in een eigentijdse klassieke stijl met lichte kleuren en een frisse romantische sfeer. Elke kamer heeft zijn eigen naam en ontwerp dat hoort bij een van de bloemen die in de eigen tuin groeien. De uitgestrekte weide, grenzend aan de boerderij, werd omgevormd tot een landschapspark met een aantal ontspanningsruimtes en terrassen. Bovendien zijn alle omliggende landschappen in totale harmonie met de natuur, wat deze plek tot een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en ruiters maakt. Meer info en boeken.

  1. Prachtig vakantiehuis in Fourons

Dit prachtige vakantiehuis in Sint-Martens-Voeren beschikt over moderne accommodatie voor een twee-tal gezinnen maar is ook ideaal als je met een grote vriendengroep er even tussenuit wilt. Je kan heerlijk genieten van een glaasje wijn aan de bar of op het mooie terras.

De accommodatie ligt op zo'n 17 km van Valkenburg. Het Duitse Aken ligt op 30 km van de woning en ook een bezoek aan het gezellige Luik is ook zeker de moeite waard. De omgeving leent zich bovendien uitstekend voor fiets- en wandeltochten door de mooie natuur. De ideale plek om volledig tot rust te komen in goed gezelschap. Meer info en boeken.

  1. Hostel De Veurs

Hostel De Veurs ligt op een heuvel waardoor je vanop het terras een magnifiek uitzicht hebt over de Voerstreek. Aan de bar kan je gezellig bijpraten na een heerlijke dag verkennen van de omgeving. Proef hier trouwens eens van het Herbergbier! In de zomer kan je een frisse duik nemen in het buitenzwembad en genieten van een drankje aan de beach bar. Meer info en boeken.

  1. Authentic Stays

Ook deze appartementen Authentic Stays zijn een absolute aanrader. Ideaal voor als zelf graag bepaalt waar je gaat of staat wanneer jij dat wilt. Authentic Stays biedt sfeervolle accommodaties voor gezelschappen van 2 tot 16 personen. Perfect gelegen om optimaal te kunnen genieten van al het moois, gezelligs en actiefs wat Maastricht, Zuid-Limburg en de Belgische en Duitse grensstreken te bieden hebben.

Alle accommodaties van Authentic Stays zijn gevestigd in authentieke panden die gerenoveerd zijn met behoud van het authentieke karakter en ademen daarom de sfeer van vroegere tijden maar hebben het comfort en de faciliteiten van nu. Meer info en boeken.

  1. Holiday Home Mooi - Voeren

Deze vakantiewoning 'Mooi-Voeren' is rustig gelegen in de Voerstreek en heeft veel lichtinval. Er is een moderne keuken, volledig ingericht en voorzien van alle gemakken. Naast de ruime slaapkamers en luxe badkamers beschikt deze woning over een gezellig terras met BBQ zodat je bij warm weer heerlijk kan barbecuen.

De overdekte ontspanningsruimte van 90 m² is voorzien van alle luxe: geniet in het bubbelbad, Finse opgietsauna gemaakt van rood ceder hout met uitzicht op de tuin, een binnenregendouche of speel een potje tafelvoetbal. Meer info en boeken.

  1. Waar kan je wandelen en fietsen in de Voerstreek?

De Voerstreek is een waar fiets- en wandelparadijs. Er is een uitgebreid knooppuntensysteem te vinden in de regio van zo’n 125 km en je kan makkelijk een wandelroute samenstellen, maar er zijn ook enkele voorgeselecteerde routes te lopen.

  • Zo loopt er een natuurwandeling bij het Bezoekerscentrum van de Voerstreek van zo’n 4 km lang, welke langs een belevingsboomgaard en een speelbos loopt. Deze wandeling is dan ook erg leuk om te doen met kinderen.
  • Onze wandeling in het natuurgebied Altenbroek brengt je langs alle natuurpracht, deze wandeling is 4 km lang.
  • Wil je graag de streekproducten ontdekken, doe dan zeker onze complete streekproducten wandeling Voeren, deze wandeling is 10 km.
  • In Sint-Martens-Voeren begint ook de Panoramawandeling, die langs de grens met Nederlands naar ’s Gravenvoeren loopt, waarna je langs de grens met het Waals Gewest weer terug naar Sint-Martens-Voeren loopt. Onderweg kom je langs een groot aantal bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Altenbroek, de Steenboskapel en het spoorwegviaduct.
  • Bij ’s-Gravenvoeren loopt een wandeling van bijna 11 km lang door het natuurgebied Altenbroek naar het Nederlandse Noorbeek. Deze wandeling kent wat meer hoogteverschil door het heuvelachtige gebied maar is nog steeds een wandeling die ook voor beginnende wandelaars goed te doen is.
  • Wie graag fietst kan onze 6-dorpen fietsroute fietsroute in de Voerstreek downloaden, deze is zo'n 40 km.
Voeren + Drielandenpunt

Gratis reisgids 3-landenpunt en Voeren downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 26 september 2023 - Annette

Geweldige tips om op te volgen om de prachtige streek te ontdekken! Hartelijk dank ervoor! Het is echt genieten!

- 9 april 2022 - Regina Lehmann

Heel duidelijk

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?