Premium

Wandeling Drei Zinnen Hike: Tre Cime di Lavaredo

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Drei Zinnen Hike: Tre Cime di Lavaredo

 • Startpunt: Rifugio Auronzo
 • Eindpunt: Rifugio Auronzo
 • Type: Wandelroute
 • Afstand: 10,5 km
 • Duur: 4,5 uur
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De Drei Zinnen is een bekende rotsformatie in de Dolomieten die bestaat uit 3 hoge rotstorens. Het ligt in het Parco Naturale Tre Cime en is 1 van de bekendste wandelpunten van de Alpenregio. Tot 1919 maakten deze drie scherpe pieken deel uit van de grens tussen Italië en Oostenrijk-Hongarije. Ze liggen nu op de grens tussen Zuid-Tirol en Belluno en markeren nog steeds de taalgrens tussen het overwegend Duitstalige Zuid-Tirol en het Italiaanssprekende Belluno.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandelroute Drei Zinnen - Tre Cime di Lavaredo

Wil je graag de Drei Zinnen (Tre Cime di Lavaredo) verkennen? Volg dan zeker onze wandelroute van 10,5 km lang. De Drei Zinnen zijn het makkelijkst bereikbaar via de tolweg (verlies je toegangskaartje niet, je hebt dit nog nodig op de terugweg) naar Refugio Auronzo (bekijk ligging). De toegang tot de tolweg is best prijzig, maar het is het zonder enige twijfel meer dan waard. De weg naar de berghut is namelijk prachtig.

Deze berghut ligt op een hoogte van 2320 meter en is het startpunt van verschillende wandelroutes. De berghut, die toebehoort aan de Club Alpino Italiano (CAI), ligt onmiddellijk ten zuiden van het massief boven Forcella di Longeres, en is goed verbonden met het toeristenoord Misurina (tolweg). De hut is te voet bereikbaar vanuit Lavaredo Dalen in het zuidoosten.

Ten noordwesten van de beroemde pieken ligt de particulier beheerde boerderij Lange Alm (ook Lange Alpe) op 2296 meter, die alleen in de zomer open is. Een wandelroute gaat van de Auronzo-hut over de Forcella Col di Mezzo; een andere vanuit het noorden vertrekt uit het Rienztal. CAI's Dreizinnenhütte (Rifugio Locatelli, 2.438 m) ligt ongeveer een kilometer ten noordoosten van Drei Zinnen. Je passeert deze hut, die bekend is om zijn uitzicht op de noordwand, tijdens de wandeling.

We raden je aan om je wandeling zo vroeg mogelijk op de dag te plannen om de drukte te vermijden. Onze wandelroute begint en eindigt bij Refuge Auronzo. Vanaf de parkeerplaats neem je het pad naar rechts. De route gaat tegen de klok in. Onderweg passeer je onder andere:

Wie de wandeling wil verlengen, kan vanaf Rifugio Auronzo een stukje naar beneden lopen naar het geweldige uitkijkpunt Punto panoramico vista Cadini (bekijk ligging). De wandeling rond de Drei Zinnen of Tre Cime di Lavaredo wordt gezien als één van de mooiste wandelingen in de Dolomieten, zeker de moeite waard om uit te proberen dus.

Praktische info over deze wandeling:

 • Afstand: 10,5 km
 • Geschatte duur van de wandeling: 4,5 uur
 • Hoogtemeters van de wandeling: 548 meter
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Bewegwijzering: Onderweg staan de berghutten telkens aangegeven, zodat je weet waar je naartoe moet
 • Tip: Breng wat eten en drinken mee voor onderweg en draag je beste paar wandelschoenen
Dolomieten & Zuid-Tirol

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Ontdek de Dolomieten & Zuid-Tirol via 18 uitgewerkte wandelingen en hikes die je langs adembenemende bergtop en bekende meren leiden, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 10 maart 2024 - Van Thienen

Goede gids

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?