Waar overnachten in de Dolomieten? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Dolomieten? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

28 december 2022 in Dolomieten1 reactie

Tijdens je bezoek aan de regio Dolomieten heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Dolomieten.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Eggentaler - Bozen

Hotel Eggentaler is een 3-sterrenhotel op ongeveer 3 km verwijderd van Bolzano. Het hedendaagse hotel is voorzien van ruime kamers in alpine stijl en een balkon vanwaar je kan genieten van een prachtig uitzicht op de tuin of de bergen.

In het restaurant kan je genieten van alpine- en mediterrane gerechten, inclusief op houtskool gegrilde steaks en zelfgemaakte pasta. Verder biedt het hotel ook een buitenbad, een aangenaam zonneterras, tuin en een gratis skiopslag. Op verzoek kan je ook gebruik maken van een sauna en een hot tub die geschikt is voor 6 personen. In de zomermaanden kan je gratis fietsen lenen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Magdalener Hof - Bozen

Hotel Magdalener Hof is gelegen in een rustige omgeving aan de rand van Bolzano. De kamers zijn modern ingericht en bieden uitzicht op de tuin, de binnenplaats of de straat waar het hotel gelegen is. In het restaurant kan je genieten van een mix van heerlijke gerechten uit Italië en Zuid-Tirol. Verder kan je op mooie zomerdagen genieten van het zonnetje op het terras of een verfrissende duik nemen in het zwembad. Voor wie graag wat stoom afblaast, kan dan weer terecht in de fitness. Meer info en boeken.

  1. B&B Cristallo - Cortina dʼAmpezzo

B&B Cristallo in Cortina dʼAmpezzo is gelegen op een heuvel op 10 minuten loopafstand van het stadscentrum, je kan er gratis parkeren. De kamers zijn ingericht in typische Alpensfeer met gezellige zithoek met balkenplafonds en antieke meubels. De gastheer was zeer gastvrij. Goede uitvalsbasis voor wandelingen en mooi uitzicht op omliggende bergen.

's Ochtends wordt er ook dagelijks een ontbijt met lokale producten geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Bad Ratzes - Seis am Schlern

Hotel Bad Ratzes bevindt zich op een afgelegen locatie aan de voet van de berg Sciliar. Het door een familie beheerde 4* hotel biedt ruime kamers met een balkon en uitzicht op de bos of de bergen. Verder kan je tijdens je verblijf gebruik maken van het binnenzwembad, de fitnessruimte en de sauna. Ook kinderen zullen zich niet vervelen dankzij de gratis kinderanimatie die men voorziet.

Het hotel wordt omgeven door prachtige bloemenweiden, een oeroud sparrenbos en een zacht kabbelend bergbeekje. Na een heerlijke nachtrust en een lekker vers ontbijtje kan je hier een mooie wandeling maken. Meer info en boeken.

  1. Hotel Valentinerhof - Seis am Schlern

Hotel Valentinerhof heeft een unieke ligging halverwege Seis am Schlern en Kastelruth, op 30 minuten rijden van Bolzano. Het hotel wordt omringd door de prachtige Dolomieten en biedt ruime kamers in alpine-stijl. De kamers zijn bovendien voorzien van een balkon vanwaar je adembenemend panoramisch uitzicht op de bergen. 's Ochtends wordt er een zoet en hartig ontbijtbuffet met vleeswaren geserveerd en 's avonds kan je in het restaurant terecht voor traditionele Zuid-Tiroolse en internationale gerechten.

Graag de omgeving van het hotel wat beter leren kennen? In de winterperiode kan je gebruikmaken van de skibus naar het skigebied Alpe di Siusi en pal voor de deur beginnen er verschillende wandel- en mountainbikepaden. Na een stevige wandeling in de prachtige omgeving kan je ontspannen in de spa met sauna en Turks bad. Of je kan ook een massage aanvragen bij het personeel. Verder beschikt het hotel ook nog over een sfeervolle bar, een zonneterras en een recreatiekamer. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Planlim - Ortisei

Boutique Hotel Planlim in Ortisei, dit boetiekhotel wordt beheerd door een familie. Persoonlijk touch aan de service van de receptie tot de ontbijtservice. Planlim biedt op maandag ook een gratis buffet met zelfgemaakte lokale lekkernijen voor het diner. Het was een geweldig verblijf voor mijn familie en mij.

In het gratis wellness kan je heerlijk ontspannen in de hot tub of sauna.. Je kan ook enkele baantjes trekken in het buitenzwembadof je energie loslaten in de fitnessruimte. Meer info en boeken.

  1. Relais & Chateaux Hotel Castel Fragsburg - Merano

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Ga dan voor een sterrenbehandeling en geniet van service van wereldklasse in Relais & Chateaux Hotel Castel Fragsburg. Dit 5* hotel is gehuisvest in een voormalig jachtkasteel en straalt een en al luxe uit. Castel Fragsburg biedt elegant ingerichte kamers in chateaustijl en beschikt over een grote tuin met verwarmd zwembad.

Voor wie zich graag eens laat verwennen, kan in het welnesscentrum met sauna en Turks stoombad, genieten van verschillende behandelingen en massages. In de spa heb je ook een panoramische lodge met een houten bad. De dag kan je afsluiten in het gastronomische restaurant dat traditionele en mediterrane gerechten met lokale producten serveert. Meer info en boeken

  1. Aparthotel Villa Helvetia Vintage Suites & Breakfast - Merano

Aparthotel Villa Helvetia Vintage Suites & Breakfast is gehuisvest in een prachtige villa in art-nouveaustijl. De door een familie beheerde B&B biedt ruime appartementen waarvan sommigen beschikken over een eigen balkon. De charmante B&B is gelegen in een prachtige tuin met terras waar je kan genieten van een goed boek in het zonnetje. Verder kan je tijdens je verblijf ook gratis gebruik maken van de buitensauna en de hot tub op het terrein. Kinderen kunnen zich vermaken op de trampoline of elkaar uitdagen voor een potje tafeltennis. Meer info en boeken.

  1. Hotel Aster - Merano

Hotel Aster is gelegen in een rustige wijk van Merano, net buiten het centrum van de stad. Het gezellige hotel biedt ruime kamers, een uitgebreid ontbijtbuffet en eveneens korting op de entree voor de thermale baden in Merano. Als gast kan je ook ontspannen aan het zwembad en genieten van het prachtige uitzicht of ga op ontdekking in het platteland en de prachtige Dolomieten.

Het Aster Hotel is eenvoudig te bereiken met de auto en er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Er is ook een uitstekende verbinding met het openbaar, er ligt namelijk een bushalte op een steenworp afstand van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Luna Mondschein - Sankt Ulrich

Al 5 generaties lang wordt Hotel Luna Mondschein gerund door de Familie Perathoner. Het klassevolle hotel biedt stijlvolle kamers voorzien van alle luxe en comfort. Het hotel beschikt ook over een wellnesscentrum met zowel een binnen- als buitenzwembad.

Ontspan in de elegante, comfortabele lounge ingericht in een klassieke stijl of geniet van het zonnetje in de grote tuin uitgerust met zicht op het omringende bergmassief. Liever de omgeving van het hotel verkennen? Dat kan ook. Het hotel wordt omgeven door verschillende wandelpaden of volg een excursie met de Catores-berggidsen tijdens de zomer. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Planlim - Sankt Ulrich

Boutique Hotel Planlim ligt in Urtijëi (Sankt Ulricht) en biedt moderne accommodatie, een zonneterras met een zwembad, een spa- en wellnesscentrum en een skiopslag. Sommige kamers van het hotel beschikken over een eigen balkon met uitzicht op de schilderachtige bergen. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een continentaal ontbijtbuffet alvorens je de omgeving verkennen. Je kan er uitstekend wandelen en skiën. Meer info en boeken.

  1. Hotel Lamm - Kastelruth

Hotel Lamm is gelegen in het hart van het pittoreske dorpje Kastelruth en aan de voet van het skigebied Seiser Alm (makkelijk te bereiken met de shuttelbus). Het hotel is voorzien van modern ingerichte appartementen met prachtig uitzicht op de omringende bergen. Na een lange dag op de skilatten kan je heerlijk genieten in het welnesscentrum met verwarmd zwembad, sauna, hot tub, Turks stoombad en een rustruimte. Er wordt ook een scala aan ontspannende massages aangeboden.

Neem ook even een kijkje op het dakterras vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de bergen. Na een geslaagd dagje, kan je plaatsnemen in het gezellige restaurant “Zum Lampl” waar je culinair kan genieten. Meer info en boeken.

  1. Zu Grof Morgenrot - Kastelruth

Verblijf je liever in een appartement? Dan is Zu Grof Morgenrot misschien wel iets voor jou. De appartementen zijn onderdeel van een boerderij en zijn gelegen middenin de natuur, omringd door afgelegen bossen. De stijlvolle appartementen bieden accommodatie voor 2 tot 4 personen.

's Ochtends is het heerlijk wakker worden op het terras met een kopje koffie en de schilderachtige omgeving op de achtergrond. Verder beschikt het appartement ook over een tuin, barbecuefaciliteiten, gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. In de nabije omgeving kan je wandelen, fietsen en golfen op de nabijgelegen golfbaan. Meer info en boeken.

  1. Hotel Blitzburg - Bruneck

Hotel Blitzburg is een modern en comfortabel ingericht hotel waarbij de houten accenten zorgen voor een warme sfeer. Pal voor de ingang van het hotel vindt je de skibushalte en ook het centrum bevindt zich op wandelafstand. Na een heerlijke nachtrust in je ruime, klassiek ingerichte kamer kan je genieten van een vers ontbijtje in het restaurant.

Vervolgens kan je de skibus nemen en de uitdagende skiroutes in het hart van de Dolomieten uitproberen. Wanneer je terugkomt in het hotel, kan je nog even genieten van een lekkere cocktail op het terras met uitzicht op de bergen. Of warm je spieren nog even op in de sauna of het Turks stoombad, zodat je de volgende dag weer fit de piste op kan. Meer info en boeken.

  1. Hotel Rudolf - Bruneck

Hotel Rudolf is gelegen op slechts 5 minuten rijden van het centrum van Bruneck, een gezellig stadje dat vooral bekend staat voor bergsport. Het 4* hotel biedt ruime kamers voorzien van een gezellige inrichting en houten meubilair. Vanuit je kamer heb je ook een panoramisch uitzicht op de bergen. In het sfeervolle restaurant kan je proeven van Italiaanse gerechten, gerechten uit Trentino en lokale likeuren. Maaltijden end drankjes kunnen eventueel geserveerd worden op het terras met panoramisch uitzicht.

Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je gebruik maken van de gratis fietsen bij het hotel. Liever een dagje ontspannen? Trek dan enkele uurtjes terug in de welnessruimte met sauna, Turks bad en binnenzwembad. Meer info en boeken.

  1. Extra: download je gratis reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Herkenbaar: Wil je zeker niets missen tijdens je bezoek aan de Dolomieten? Dan is er goed nieuws, wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol met 50 bezienswaardigheden, 18 wandelingen (+ GPS coördinaten) en een volledig uitgestippelde rondreis en ga op pad. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol om in de stemming te komen.

Dolomieten & Zuid-Tirol

Stuur me de gratis preview reisgids


Geschreven door

Wouter Coppens

- 4 september 2023 - Ed reichwein

Leuk om te lezen, in het najaar gaan we zeker verder kijken naar deze streek om een rondreis te plannen voor volgend jaar

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?