Wandelroute Caminito del Rey: Het Koningspad in Málaga

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandelroute Caminito del Rey: Het Koningspad in Málaga

  • Startpunt: El Kiosko Restaurant
  • Eindpunt: Station El Chorro
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,8 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandel het Koningspad in Málaga: de Caminito del Rey wandelroute

Het "Caminito del Rey" (Koningspad) is een adembenemende wandelroute in de provincie Malaga en een van de top bezienswaardigheden in Andalusië. Het wandelpad strekt zich uit over de El Chorro-kloof, in de buurt van de plaatsen Ardales, Álora en Antequera, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Malaga.

De totale lengte van de route is ongeveer 7,7 kilometer, waarvan het eigenlijke wandelpad ongeveer 3 kilometer beslaat. Over het algemeen wordt het pad als niet ech moeilijk beschouwd, maar het kan uitdagend zijn vanwege de hoogte en enkele steile delen. Het loopt langs kliffen en biedt spectaculaire uitzichten op de omgeving, al is het op geen enkel moment gevaarlijk. Er is de nodige afslutiing voor en iedereen draagt een helm tijdens de wandeling.

Om het pad te betreden, is het noodzakelijk om van tevoren een toegangsticket te kopen, er is een maximaal aantal bezoekers van 1000 per dag op de route. Tickets kunnen online worden gekocht. Het wordt aanbevolen om in het voor- of najaar te wandelen, aangezien de zomermaanden erg warm kunnen zijn.

We graag mee gaat met een georganiseerde tour vanuit Malaga kan zijn plekje hier online boeken.

Draag zeker stevige wandelschoenen, neem voldoende water mee, zonnebrandcrème en een hoofddeksel. Als je last hebt van hoogtevrees, is het belangrijk om dit in overweging te nemen, omdat het pad langs steile kliffen gaat.

Verblijven in de buurt van Caminito del Rey

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Andalusië

Ontdek Andalusië via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. 3 autoroutes, waaronder de mooiste route van Andalusië maken deze reisgids compleet. Uiteraard veel praktische info voor een bezoek aan het Alhambra en de wandelroute Caminito del Rey. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?