Premium

Wandel door het Belgisches Viertel en Ehrenfeld in Keulen: hippe wijken met trendy bars

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandel door het Belgisches Viertel en Ehrenfeld in Keulen: hippe wijken met trendy bars

 • Startpunt: Rudolfplatz, Keulen
 • Eindpunt: Rudolfplatz, Keulen
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 4,5 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Verken het Belgisches Viertel en Ehrenfeld in Keulen

In Keulen bevindt zich een heuse Belgisches Viertel, waar, hoewel er niet veel Belgen wonen, veel straten vernoemd zijn naar Belgische steden of provincies, zoals "Antwerpener Strasse", "Genter Strasse", "Lütticher Strasse" en "Brabander Strasse". Deze namen zijn gekozen vanwege de vroegere Romeinse weg, de Via Belgica, die hier richting België liep. In tegenstelling tot het historische centrum zijn de straatnamen in deze wijk systematisch gekozen. Deze buurt kenmerkt zich door graffiti-muren, street art, pop-up stores en vintage boetiekjes, waar gedurfde jonge modeontwerpers hun stempel drukken.

Nadien wandel je nog naar door naar Ehrenfeld een bloeiende gemeenschap met gezellige bars, restaurants, clubs en onafhankelijke kunstgaleries. Als je weet waar je moet kijken, vind je in Ehrenfeld heel wat street art t van bekende kunstenaars.

Dé highlights in het Belgisches Viertel van Keulen:

 • De twee theaters (Volksbühne am Rudolfplatz en de modernere Bauturm) in de Aachener Strasse.
 • Wohngemeinschaft, een veelzijdige locatie met een café, hostel en theater. Deze plek is ideaal om te overnachten als je de sfeer van de wijk waardeert. Bovendien staan de taco's bij de foodtruck op het terras bekend als extra pittig.
 • Mooie muurschilderingen en een trendy-bar in de Brüsseler Strasse.
 • De Lutticher Strasse, waar veel gebouwen dateren uit de 19e eeuw. Vandaag blijven deze gemoderniseerde woningen populair en dragen ze bij aan het groene karakter van de straat.
 • De Brüsseler Platz, waar gezellige cafés, restaurants en de neo-romaanse St. Michaelskerk te vinden zijn.
Onze tip: Nog meer zien van Keulen? Met een KölnCard krijg je 20% korting op populaire bezienswaardigheden in de stad. Koop je kortingskaart online.
Ruhrgebied en Urbanana

Gratis reisgids Rurh en Urbanana downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Rurhgebied en Urbanana

Ontdek de deelstaat Noordrijn-Westfalen via een complete reisgids, 9 stadswandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 5 maart 2024 - Evrard De Roeck

Goede gids die mij een mooi inzicht geeft van wat er te zien is, prachtig

- 5 maart 2024 - Martine

Opnieuw een mooie reisgids. We gaan nooit weg zonder de reisgids van Euroreizen. Vooral de stadswandelingen zijn steeds subliem!

- 28 februari 2024 - Michiel Vos, de

Het weekend van 17 januari zijn wij naar Münster geweest. Om ons voor te bereiden en in het weekend te kunnen gebruiken hebben wij de gids "Ruhrgebied en Urbanana". In de gids waren een aantal nuttige pagina's over Münster waar wij goed gebruik van gemaakt hebben: wij konden zo de prachtigste en meest interessante plekken vinden, via een fraaie lange stadswandeling. Hiermee was de gids alleen al voor dit gebruik zijn geld waard. En gezien de goede ervaringen zijn wij zeker van plan om ook het Ruhrgebied te verkennen en dan weer van deze gids gebruik te maken ! Hartelijk dank..

- 27 februari 2024 - Rudy

Altijd tip top in orde. Een aanrader.

Gratis reisgids Rurh en Urbanana downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?