FB

Doornik - Tournai: belfort, kathedraal, musea ...

Download reisgids Ardennen

Doornik - Tournai: belfort, kathedraal, musea ...

818 x gedownload369 ervaringen
  • Startpunt: Place Crombez, Doornik
  • Eindpunt: Place Crombez, Doornik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Doornik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Wandeling Doornik, wandelen langs bezienswaardigheden Tournai met wandelroute

Doornik of Tournai is altijd een belangrijke stad geweest en dat merk je meteen als je op de Grote Markt staat. Het Belfort, de Lakenhalle en de kathedraal staan niet in verhouding tot de omvang van deze stad van 30.000 inwoners. Doornik is een van de oudste steden van België en dat zal je merken bij blootgelegde opgravingswerken. Het is een stad aan de Schelde, dus strategisch vrij belangrijk en kreeg daarom ook middeleeuwse stadsomwalling. Tijdens de wandeling komen we langs restanten uit die periode. Doornik heeft 7 musea waaronder een paar belangrijke zoals het Museum voor Schone Kunsten. Je merkt het al dat deze wandelroute diverse aspecten zal laten zien.

Doornik stadswandeling

Gratis stadswandeling Doornik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Doornik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

369 ervaringen

- 20 mei 2018 - Mondelaers H

De (meeste) musea zijn gratis de eerste zondag van de maand. Bij het begin van de wandeling in het verlengde van Avenue Van Cutsem: een ossuarium (monuments des Vendéens) Een deel van de binnenzijde van de kathedraal is in restauratie. Schatkamer in de namiddag open. Langs de (vervallen) kerk St Marguerite : het kleinste huisje van Doornik. De achterzijde van de kerk is herbouwd tot appartementen.

- 19 mei 2018 - Chr. De Boiserie

Gisteren zijn we met 15 personen in het kader van teambuilding een halve dag naar Doornik getrokken. Veel positieve commentaren over de vleugjes kunst vermeld tijdens de wandeling. Ook waren er veel vrouwen verrast over de oorsprong van de Tinyboekjes. De meesten komen terug om de musea te bezoeken omdat we nu niet genoeg tijd hadden.

- 16 april 2018 - P Simoens

Heel mooie route, goed beschreven. Dootnik mooie stad om in rond te lopen.

- 12 april 2018 - R Demeyer

Mooie wandeling langs de vele hoogtepunten van deze minder bekende stad. Je kan deze wandeling ook op 2 dagen doen als je overnacht, namelijk het centrum op dag 1 en de overkant van de Schelde op dag 2. Bekijk zeker de 2 boeiende films bij de dienst voor toerisme!

- 5 april 2018 - Lieve Boelens

Interessante wandeling die voor ons goed begon met koffie in de mooie zaak Quenoy. Interessante tip, vooral bij koud weer. De uitleg over de diverse gebouwen is mooi meegenomen. Museum voor Schone Kunsten en natuurlijk kathedraal doen.

Gratis stadswandeling Doornik downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?